Τρίτη 18 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ - ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ
Συνάντηση εντυπώσεων σήμερα

Σαφή δέσμευση από τον Δ. Αβραμόπουλο ότι θα συστρατευτεί προεκλογικά με τη ΝΔ, θα επιχειρήσει να αποσπάσει ο Κ. Καραμανλής κατά τη σημερινή πολυδιαφημισμένη συνάντησή τους, επιχειρώντας με αυτό τον τρόπο να κερδίσει πόντους στο προεκλογικό παιχνίδι των εντυπώσεων. Από την πλευρά του ο δήμαρχος εμφανίζεται να μη βιάζεται να πάρει θέση, αλλά οι πιέσεις είναι έντονες και η ηγεσία της ΝΔ του έχει στείλει με πολλούς τρόπους το μήνυμα ότι πρέπει να ξεκαθαρίσει τι θα κάνει στην προεκλογική περίοδο και αυτό, όπως όλα δείχνουν, αναμένεται να το κάνει σήμερα.

Το γεγονός ότι τελικά πραγματοποιείται η συνάντηση και μάλιστα «υπό το βλέμμα» των ΜΜΕ, θεωρείται ως σαφής ένδειξη ότι έχει υπάρξει μια προσυνεννόηση, η οποία προδικάζει θετικά αποτελέσματα για τη Ρηγίλλης, γιατί διαφορετικά, όπως υποστήριζαν στελέχη της ΝΔ, ο Κ. Καραμανλής δε θα διακινδύνευε ένα ραντεβού που θα μπορούσε να έχει αρνητικά αποτελέσματα και να προκαλέσει εντυπώσεις σε βάρος του κόμματος. Ο ίδιος ο Κ. Καραμανλής, σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή», εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι ο Δ. Αβραμόπουλος θα δώσει τη μάχη των εκλογών μέσα από τις γραμμές της ΝΔ και του υπόσχεται σημαντικό πόστο σε μια κυβέρνηση της ΝΔ. «Ο Δ. Αβραμόπουλος είναι ένα στέλεχος της παράταξής μας που έχει σημαίνουσα θέση και στον προεκλογικό αγώνα μας και στην κυβέρνησή μας», είπε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του ο Δ. Αβραμόπουλος σε συνέντευξή του στον «Τύπο της Κυριακής» είχε αναγνωρίσει ότι στη ΝΔ «συντελούνται μεγάλες προσπάθειες και η εποχή επιβάλλει θαρραλέες τομές», προσθέτοντας πως «είναι βέβαιο ότι τα γνωρίζει αυτά ο Κ. Καραμανλής, όπως και τις δυσκολίες». Παρεμβαίνοντας η Ντ. Μπακογιάννη δήλωσε ότι η ΝΔ μπορεί να κερδίσει τις εκλογές και χωρίς τον Αβραμόπουλο, αλλά ταυτόχρονα εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο δήμαρχος θα είναι υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ.

Στη συνέντευξή του ο Κ. Καραμανλής, απαντώντας στην ερώτηση αν για τον Γ. Σουφλιά έχουν κλείσει οι πόρτες της ΝΔ μετά την τελευταία δήλωσή του, απάντησε «ποτέ μην πεις ποτέ. Και εν πάση περιπτώσει δεν το λέω εγώ». Για τον Αντ. Σαμαρά δεν ξεκαθαρίζει το θέμα, περιοριζόμενος να επαναλάβει τη γνωστή σιβυλλική απάντηση «δεν τίθεται θέμα».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ρευστότητα και «κόντρες κορυφής»(2000-12-20 00:00:00.0)
Κινητικότητα ενόψει ανακατατάξεων(2000-05-26 00:00:00.0)
Η συνάντηση(2000-01-20 00:00:00.0)
Ψεύτικη εικόνα «ανανέωσης»(2000-01-14 00:00:00.0)
Προεκλογική «ενότητα» και συσπείρωση(2000-01-12 00:00:00.0)
Με όπλα τη δημαγωγία και τη συναίνεση(1999-12-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ