Τρίτη 18 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΕΑΕΑ
Καμία σχέση με το ήθος του ΕΑΜίτη και του ΕΛΑΣίτη

Δριμύ «κατηγορώ» εναντίον του υπουργού Δικαιοσύνης απευθύνει το Γενικό Συμβούλιο της ΠΕΑΕΑ, το οποίο στη σύνοδό του στις 14/1 ενέκρινε ψήφισμα με το οποίο καταγγέλλει τη μήνυση εναντίον του «Ρ» και την επιδίωξη για «φίμωση της εφημερίδας, με τη δικαιολογία ότι ενημερώνοντας τους αναγνώστες της σχετικά με τη δίκη Γιαννόπουλου εναντίον Κατριβάνου έθιξε την τιμή του υπουργού».

Το ΓΣ της ΠΕΑΕΑ σημειώνει πως: «Οι αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης απόκτησαν τα παράσημα και τους τίτλους τιμής με τους αγώνες και το αίμα της καρδιάς τους και όχι στις αίθουσες των δικαστηρίων. Κανένας ΕΑΜίτης ή ΕΛΑΣίτης δε θα έφτανε ποτέ στην κατάντια του κ. Γιαννόπουλου να ζητά την αναγνώριση της αντιστασιακής του ιδιότητας από τα δικαστήρια».

Στο ψήφισμα αναφέρεται πως «από τα δικά μας πρωτόκολλα καθόλου δε φαίνεται ότι έχει χορηγηθεί βεβαίωση αντιστασιακού από τον Σπύρο Κωτσάκη στον κ. Γιαννόπουλο. Παρόλο αυτό, ο κ. Γιαννόπουλος χρησιμοποιεί τη βεβαίωση αυτή για να παραπέμπει στα δικαστήρια καθέναν που τον αμφισβητεί και να διεκδικεί αποζημίωση εκατοντάδες εκατομμύρια δραχμές».

Η ΠΕΑΕΑ καλεί όλους τους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης να απαντήσουν με συμπαράσταση προς τον Ριζοσπάστη, ακόμα και με προσπάθεια αύξησης της κυκλοφορίας του και να καταδικάσουν αυτές τις ενέργειες, που «όχι μόνο δεν έχουν καμία σχέση με τον ήθος του ΕΑΜίτη ή του ΕΛΑΣίτη, αλλά απεναντίας θυμίζουν τους διώκτες του ΕΑΜ - ΕΛΑΣ και της Εθνικής Αντίστασης, γενικά, ιδιαίτερα στα χρόνια του εμφυλίου».

Καταλήγοντας, υπογραμμίζει πως «η κυβέρνηση θεωρείται συνυπεύθυνη γιατί όχι μόνο δεν αποδοκιμάζει τη συμπεριφορά του υπουργού, αλλά προσπαθεί να χρησιμοποιήσει προς όφελός της τη συμπεριφορά αυτή».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ