Τρίτη 18 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ
«Επαυξάνει» στην παροχολογία

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (Ανταπόκριση).-

Η ανατίμηση της δραχμής υπαγορεύτηκε για λόγους τιθάσευσης των αναζωπυρωμένων πληθωριστικών τάσεων και θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στην ανταγωνιστικότητα των προϊόντων, στο εμπορικό ισοζύγιο και στην ανεργία, σημείωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραμανλής , στη διάρκεια της χτεσινής του ομιλίας προς τους εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων της Θεσσαλονίκης στο Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο όπου παρουσίασε τις θέσεις του κόμματός του για την ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης και την αναπτυξιακή πορεία της χώρας στη μετα-ΟΝΕ εποχή. «Εστω και με ονομαστική σύγκλιση, η ένταξη στην ΟΝΕ θα ισχυροποιήσει την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας», είπε ο Κ. Καραμανλής και ανέφερε ως αρνητικό το γεγονός πως από τη στιγμή που θα υποβληθεί η αίτηση δεν πρόκειται να υπάρξει κανένα στάδιο διαπραγμάτευσης για τη δραχμή στη ζώνη του ΕΥΡΩ.

Κατά τα άλλα ο Κ. Καραμανλής επιδόθηκε στη γνωστή αντιπολιτευτική κριτική προς την κυβέρνηση και ολοκλήρωσε την ομιλία του με μια σειρά προεκλογικές παροχές. Πιο συγκεκριμένα ο πρόεδρος της ΝΔ μίλησε για δυνατότητες αναπτυξιακού άλματος ή θαύματος στη μετα-ΟΝΕ εποχή και παρουσιάζοντας τις βασικές προτεραιότητες του κόμματός του ανέφερε: Την απελευθέρωση της οικονομίας μέσα από ευρείες αποκρατικοποιήσεις («Ολυμπιακή Αεροπορία», αστικές συγκοινωνίες, Εμπορική Τράπεζα, Εθνική Τράπεζα). Την απελευθέρωση της αγοράς τηλεπικοινωνιών και ενέργειας με ταχύτερους ρυθμούς. Τη φορολογική μεταρρύθμιση με σταδιακή μείωση των φορολογικών συντελεστών. Τις τομές στη δημόσια διοίκηση και την παιδεία.

Για τη Θεσσαλονίκη, ο Κ. Καραμανλής δεσμεύτηκε πως εφόσον η ΝΔ κερδίσει τις εκλογές, σε πέντε χρόνια θα μετατραπεί σε οικονομική, κοινωνική, πολιτική, πολιτιστική και πνευματική μητρόπολη των Βαλκανίων. Επανέφερε το αίτημα ένταξης της Θεσσαλονίκης στη Β` Ζώνη κινήτρων και περιληπτικά δεσμεύτηκε για την ταχύτατη ολοκλήρωση δέκα έργων υποδομής που έχει ανάγκη η πόλη: Το αεροδρόμιο, την Εγνατία οδό, την έκτη προβλήτα στο Λιμάνι, το Μετρό, το νέο Δημαρχιακό Μέγαρο, την υποθαλάσσια αρτηρία, τις δύο εισόδους της πόλης (ανατολική και δυτική), την ύδρευση, την αποχέτευση, τους ανισόπεδους κόμβους της περιφερειακής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ