Τρίτη 18 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΚΕ
Υπάρχουν κυβερνητικές ευθύνες

Τις κυβερνητικές ευθύνες, επισημαίνει με ανακοίνωση που εξέδωσε, μετά τη χτεσινή πτώση του μαχητικού αεροσκάφους, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ.

«Η νέα πτώση πολεμικού αεροσκάφους, τονίζεται στην ανακοίνωση του Κόμματος, που έρχεται να προστεθεί στις αλλεπάλληλες που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια, αναπόφευκτα οδηγεί στην αναζήτηση κυβερνητικών ευθυνών. Πολύ περισσότερο που η κυβέρνηση δεν έχει δώσει ποτέ σαφείς εξηγήσεις για τα αίτια των συνεχών δυστυχημάτων.

Το ΚΚΕ υπογραμμίζει ότι οι αιτίες της πτώσης είναι αποτέλεσμα τόσο της γενικότερης απαράδεκτης κατάστασης των αεροσκαφών και ειδικότερα του επιπέδου συντήρησής τους, όσο και της έλλειψης κατάλληλης εκπαίδευσης των πιλότων και εφαρμογής των κανόνων ασφαλείας. Γεγονός που βαρύνει την κυβέρνηση. Επισημαίνει ότι είναι επιτακτική ανάγκη η άμεση λήψη των αναγκαίων μέτρων για την ασφάλεια των πτήσεων, μέτρων που συγκρούονται με την υπερεντατικοποίηση, αλλά και με την κυβερνητική αδιαφορία για τα οικονομικά και άλλα προβλήματα των στελεχών της Πολεμικής Αεροπορίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ