Τρίτη 18 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ανατίμηση της... υποτίμησης

Κάποτε οι θεομπαίχτες καλόγεροι βάφτιζαν το κρέας ψάρι, για να είναι συνεπείς με τη νηστεία τους και να μην έχουν την ανάγκη, μετά το δείπνο, να επιδοθούν σε αναζήτηση συγχώρεσης για την αμαρτία τους. Με τον τρόπο αυτό είχαν εξασφαλισμένη και τη βασιλεία των ουρανών, αλλά και την... κοιλιά γεμάτη. Εκτοτε, το παράδειγμα των «ευλογημένων» εκπροσώπων του Θεού επί της Γης, το ακολουθούν κάποιοι άλλοι εκπρόσωποι: Οι εκπρόσωποι της ολιγαρχίας. Βέβαια σε ό,τι αφορά τους τελευταίους, είναι τέτοιες οι επιδόσεις τους στο «σπορ» της μετονομασίας του φιλέτου σε ταπεινό... γαύρο, που αν ανταποκρινόταν σε πραγματικά δεδομένα, τότε δε θα έπρεπε να έχει μείνει δείγμα από ιχθύ στις θάλασσες της υδρογείου...

***

Από την παραπάνω συμπεριφορά, που συνιστά τον κανόνα για τον τρόπο που πολιτεύονται οι πολιτικοί - εκπρόσωποι του μεγάλου κεφαλαίου, δε θα μπορούσε να απέχει ο εγχώριος αστικός πολιτικός κόσμος. Εδώ στην Ελλάδα, δε, οι κατά καιρούς κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ έχουν αποδειχτεί «μετρ» της απάτης, της λαθροχειρίας, της ασύστολης ψευδολογίας. Τα τελευταία 24ωρα γινόμαστε και πάλι μάρτυρες μιας τέτοιας προπαγάνδας που χωρίς αιδώ επιχειρεί να παρουσιάζει το άσπρο - μαύρο και - το χειρότερο - έχει την αμέριστη συμπαράσταση της συντριπτικής πλειοψηφίας των ΜΜΕ. Μιλάμε, φυσικά, για την πρωτοφανών διαστάσεων επιχείρηση να παρουσιαστεί η υποτίμηση της δραχμής έναντι του ΕΥΡΩ, που αποφασίστηκε το Σάββατο στις Βρυξέλλες, σαν «ανατίμηση»! Εδώ, μάλιστα, το «θαύμα» μόνο με εκείνα του Ιησού μπορεί να συγκριθεί, διότι δεν είναι λίγο πράγμα η ισοτιμία της δραχμής έναντι του ΕΥΡΩ το Σάββατο να είναι 328 δρχ./ευρώ, την ίδια μέρα η νέα ισοτιμία να ορίζεται στις 340 δρχ./ευρώ, αλλά σύσσωμη η κυβέρνηση και τα φερέφωνά της να μιλούν για «ανατίμηση»! Αν, λοιπόν, για τους καλόγερους το κρέας είναι ψάρι, ε, τότε και για την κυβέρνηση το 340 είναι μικρότερο (!) από το 328! Το είδαμε, το ακούσαμε κι αυτό!

***

Πάντως, τούτη η υποκρισία, αν και απύθμενη, δεν πρέπει να μας εκπλήσσει. Θυμίζουμε: Το ΠΑΣΟΚ ήταν που, ενώ έβαλε την υπογραφή του για τη ΝΑΤΟική επιδρομή κατά της Γιουγκοσλαβίας και μετέτρεψε τη Βόρεια Ελλάδα σε προγεφύρωμα των μισθοφόρων, την ίδια ώρα καμωνόταν ότι πολιτεύεται με γνώμονα την «ειρήνη» στα Βαλκάνια! Το ΠΑΣΟΚ ήταν που, ενώ από τα δικά του χέρια έπεσε στους Τούρκους ο Οτσαλάν, την ίδια ώρα έλεγε ότι η κυβέρνηση «εκπλήρωσε» την ανθρωπιστική της αλληλεγγύη προς τον Κούρδο ηγέτη και πως κινήθηκε με γνώμονα τη «σωτηρία» του! Τώρα ήρθε η ώρα να αντιληφθούμε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν έχει ενδοιασμό να παρουσιάζει μια αδιαμφισβήτητη υποτίμηση σαν «ανατίμηση»! Και το ερώτημα είναι τι άλλο έχουν να δουν τα μάτια και να ακούσουν τα αυτιά μας μέχρι τις εκλογές, καθώς, όπως φαίνεται, τέτοια... ανατίμηση της τακτικής της... υποτίμησης της νοημοσύνης των πολιτών δε θα έχουμε ξαναζήσει.


Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ