Πέμπτη 20 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η συνάντηση

Ηπολυδιαφημισμένη συνάντηση Κ. Καραμανλή - Δ. Αβραμόπουλου αναμφίβολα ήταν ένα καλό οργανωμένο προπαγανδιστικό τρυκ, με βασικό στόχο να βελτιωθεί η εικόνα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Το γεύμα των δύο υπό το φως των τηλεοπτικών καναλιών - νέα επικοινωνιακή μέθοδος της μόδας - εντάσσεται στη μεγάλη επιχείρηση που έχει ξεκινήσει η ηγεσία της ΝΔ, να πλασάρει το φθαρμένο και αποκρουστικό πρόσωπο της ΝΔ με καινούριο περιτύλιγμα. Σε αυτό το κακότεχνο λίφτινγκ εναποθέτει όλες τις ελπίδες της μήπως και ξεγελάσει ορισμένους αφελείς μπροστά στην κάλπη.

Ομως επί της ουσίας τι συμβολίζει πολιτικά η συνάντηση Καραμανλή - Αβραμόπουλου; Η συναίνεση και η πλειοδοσία με τις πιο σκληρές νεοφιλελεύθερες επιλογές (Καραμανλής) συναντιέται με την ούλτρα και εφαρμοσμένη συναίνεση (Αβραμόπουλος). Ο «κρυφός» υποστηρικτής της πολιτικής Σημίτη με τον δηλωμένο θαυμαστή και οπαδό της. Ο προπαγανδιστής της αντιλαϊκής επίθεσης στη μετα - ΟΝΕ εποχή με τον εκφραστή του «υπερκομματικού» παραμυθιού. Ο εκπρόσωπος του «μεσαίου χώρου» συναντιέται με τον εκπρόσωπο του «κέντρου». Ο φορέας της δημαγωγίας και υποκρισίας με τον εκπρόσωπο του «τίποτα». Η θεσμική εφεδρεία του πολιτικού συστήματος (Καραμανλής) συναντιέται με την άτυπη αλλά πολλά υποσχόμενη εφεδρεία (Αβραμόπουλος). Με λίγα λόγια, η συνάντηση Καραμανλή -Αβραμόπουλου είναι μια ένωση δυνάμεων που έγινε καθ' υπόδειξη των ισχυρών οικονομικών κύκλων και μόνο τα μεσοβραχυπρόθεσμα συμφέροντα του συστήματος εξυπηρετεί.

Το διαφαινόμενο «κλείδωμα» του δημάρχου στη ΝΔ, είναι μία ακόμη πράξη στο δικομματικό θέατρο που έχει στηθεί προεκλογικά με στόχο τον εγκλωβισμό των λαϊκών μαζών. Θα ήταν ασυγχώρητη αφέλεια να βρεθεί έστω και ένας εργαζόμενος που να τσιμπήσει, τρέφοντας αυταπάτες ότι η ηγεσία της ΝΔ μπορεί να είναι το καινούριο, ότι μπορεί να αποτελέσει την απάντηση στην πολιτική της κυβέρνησης Σημίτη και στις ολέθριες συνέπειες που πληρώνει. Η απάντηση που υπηρετεί τα λαϊκά συμφέροντα είναι η λαϊκή εξουσία. Και αυτή η ελπιδοφόρα αλλά και ρεαλιστική προοπτική μπορεί να έρθει στο προσκήνιο μόνο με μια σοβαρή ήττα του δικομματισμού στις εκλογές, την ενίσχυση του ΚΚΕ και την ανάδειξη του Λαϊκού Μετώπου.


Π. Κ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ