Πέμπτη 20 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Είναι καταδικασμένοι στη συνείδηση του λαού!

«Η νέα αγωγή σε βάρος του "Ρ", οι μηνύσεις και οι απειλές προς τους πάντες επιβεβαιώνουν, για άλλη μια φορά, ότι η αντεργατική πολιτική, ο αυταρχισμός, οι φασιστικές διώξεις και η τρομοκράτηση των πολιτικών αντιπάλων πάνε μαζί». Αυτό υπογραμμίζει, σε ανακοίνωσή του, το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας.

«Οι διώξεις κατά του "Ρ" - συνεχίζει το Συνδικάτο - της εφημερίδας που στηρίζει τους αγώνες της εργατικής τάξης, των αγροτών, της νεολαίας, των ΕΒΕ και βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της πάλης του ελληνικού λαού ενάντια στους ιμπεριαλιστές, με την έγκυρη και αντικειμενική του ενημέρωση, δείχνει και σε ποιο στρατόπεδο ήταν και είναι οι διώκτες του. Οι διώκτες του ήταν πάντα με τους εχθρούς του λαού και της εργατικής τάξης. Εκεί είναι και σήμερα».

Το Συνδικάτο Οικοδόμων θυμίζει στους «ανιστόρητους διώκτες του "Ριζοσπάστη" και της ελευθεροτυπίας, στους επίδοξους δεσμώτες της εργατικής τάξης και των λαϊκών συμφερόντων, πως πριν απ' αυτούς υπήρχαν άλλοι διώκτες που επιχείρησαν να κλείσουν την εφημερίδα, να καταργήσουν την ταξική πάλη, να επιβάλουν με τη βία στον τόπο τη θέληση των ιμπεριαλιστών και των μονοπωλίων, πως όλοι τους είναι σήμερα καταδικασμένοι στη συνείδηση του λαού. Ετσι θα καταδικαστούν και οι όψιμοι διώκτες του εργατικού και λαϊκού κινήματος. Ο "Ριζοσπάστης" και το λαϊκό κίνημα εξακολουθούν να υπάρχουν και θα αναπτύσσονται».

Τέλος, το Συνδικάτο δηλώνει ότι οι οικοδόμοι θα αγωνιστούν με όλες τους τις δυνάμεις και τα μέσα για να βάλουν φραγμό στην αντεργατική πολιτική, για να υπερασπίσουν τα δημοκρατικά τους δικαιώματα. Καλεί όλους όσοι θίγονται απ' αυτή την πολιτική να ενωθούν και να αντιπαραθέσουν στο μαύρο μέτωπο, το μέτωπο των λαϊκών πατριωτικών δυνάμεων για να απαλλάξουν την εργατική τάξη και τον τόπο μια για πάντα από τους ξένους επικυρίαρχους και τους ντόπιους υπηρέτες τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ