Πέμπτη 20 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μαζικές συγκεντρώσεις αγροτών σε Καρδίτσα και Τρίκαλα
ΠΡΩΤΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ στο ξερίζωμα της βαμβακοκαλλιέργειας

Σοβαρό και άμεσο πλήγμα, για δεκάδες χιλιάδες μικρούς και μεσαίους αγρότες, σημαίνει η εφαρμογή του κυβερνητικού μέτρου της αναγκαστικής μείωσης των καλλιεργειών. 

Αμεση απάντηση στην ξεδιάντροπη προσπάθεια της κυβέρνησης, να οδηγήσει σε αφανισμό χιλιάδες βαμβακοπαραγωγούς, δίνουν από χτες οι αγρότες της Θεσσαλίας, που συμμετείχαν μαζικά στα συλλαλητήρια της Καρδίτσας και των Τρικάλων.

Οπως αποκαλύπτεται από την επεξεργασία των επίσημων στοιχείων, η απόφαση που ανακοινώθηκε προχτές, σύμφωνα με την οποία από την τρέχουσα κιόλας καλλιεργητική περίοδο θα επιβληθεί περικοπή 700.000 στρεμμάτων στις βαμβακοκαλλιέργειες, θα προκαλέσει άμεσο πλήγμα σε δεκάδες χιλιάδες μικρούς και μεσαίους αγρότες, οι οποίοι θα κληθούν να υποστούν τις συνέπειες από την εφαρμογή της κυβερνητικής πολιτικής.

Στην πραγματικότητα, πρόκειται για μια εγκληματική πολιτική στα πλαίσια της «Ατζέντας 2000», που αποβλέπει στην άμεση και δραστική συρρίκνωση της ελληνικής αγροτικής οικονομίας και του αγροτικού πληθυσμού, ενώ, όπως αποκάλυψε με συγκεκριμένα στοιχεία ο «Ρ», οι περιβαλλοντικοί λόγοι, που επικαλείται η κυβέρνηση για την επιβολή της, δεν μπορούν να σταθούν ούτε καν ως πρόσχημα.

Οι Θεσσαλοί αγρότες έχουν τώρα και έναν πρόσθετο λόγο - την ανατροπή της συγκεκριμένης απόφασης - για να εντείνουν την πάλη τους. Και αυτό ήδη το έδειξαν με τη χτεσινή τους συμμετοχή στις κινητοποιήσεις, ενώ εντείνονται οι προετοιμασίες για την κινητοποίηση στη Λάρισα στις 24 του Γενάρη και το συντονισμό τους σε πανθεσσαλικό επίπεδο στις αρχές Φλεβάρη.


ΣΕΛ.  15  -  17

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ