Σάββατο 14 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Εγκαίνια...

Το δημόσιο χρήμα ρέει άφθονο στη Βόρεια Ελλάδα, αλλά οι εργαζόμενοι ας μην ετοιμάζουν τα... μαχαιροπίρουνά τους γιατί οι τσέπες που γεμίζουν είναι των επιχειρηματιών, των «στυλοβατών» της οικονομικής ανάπτυξης, που άμα και αν χορτάσουν - οι αχόρταγοι! - θα πετάξουν «κοκαλάκι» και στον εργαζόμενο. Τρία εγκαίνια στη σειρά είχε προχτές ο Δ. Σιούφας στο Κιλκίς και στη Θεσσαλονίκη, όπου και ο ίδιος προβλήθηκε, αλλά και το κυβερνητικό έργο και μάλιστα με μεγάλη οικονομία κινήσεων, αφού τα πρόλαβε όλα με μια επίσκεψη.

Εγκαίνια Νο 1: Σύνδεση φυσικού αερίου με ΒΙΠΕ Κιλκίς. Σημαντικό έργο για τις εύρωστες επιχειρήσεις που εγκαταστάθηκαν εκεί, με σημαντικές κρατικές επιχορηγήσεις για τις υποδομές. Οχι, βιοτεχνίες δεν έχει, πού να βρουν λεφτά για τέτοια μετεγκατάσταση.

Εγκαίνια Νο 2: Θερμοκοιτίδα τεχνολογικών επιχειρήσεων THERMI ΑΕ στη Θεσσαλονίκη. Ενα κτίριο, 31 επιχειρήσεις, δημόσια επιχορήγηση και ένα ιδανικό παράδειγμα - σύμφωνα με τον υπουργό - συνεργασίας δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Για να δυναμώνει ο ιδιωτικός εννοείται...

Εγκαίνια Νο 3: Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης. Οι πρώτες επιχειρήσεις θα λειτουργήσουν από το 2008, αλλά δεν πειράζει. Κατά τον υπουργό οι νέες υποδομές δίνουν στην πόλη «το προβάδισμα στο χώρο της υψηλής τεχνολογίας στη ΝΑ Ευρώπη». Η κατασκευή έχει επιδοτηθεί αδρά από το Δημόσιο.

Αντίσταση με «κόκκινο» στην κάλπη

«

Η ευρωπαϊκή γεωργία οφείλει να γίνει πιο ανταγωνιστική». Αυτό ήταν το σύνθημα που συμπύκνωνε ολόκληρη τη φιλοσοφία πάνω στην οποία οικοδομήθηκε η νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική της ΕΕ, που ψηφίστηκε το καλοκαίρι του 2003 από την τότε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και εφαρμόστηκε χωρίς παρέκκλιση, από τη διάδοχη κυβέρνηση της ΝΔ. Το ευρωπαϊκό κεφάλαιο μέσω των προπαγανδιστικών και άλλων μηχανισμών που διαθέτει, προσπάθησε να πείσει τους μικρούς και φτωχούς αγροτοκτηνοτρόφους, ότι η «ανταγωνιστικότητα» και η «επιχειρηματικότητα», ήταν όροι που προμήνυαν θετικές εξελίξεις γι' αυτούς, για το εισόδημά τους, για το επίπεδο διαβίωσής τους...

Η συνέχεια ήταν σχεδόν καταιγιστική. Δε χρειάστηκε να περάσει πολύς καιρός για να βιώσουν οι μικρομεσαίοι με τον πιο άσχημο τρόπο, τις αρνητικότατες συνέπειες της νέας ΚΑΠ. Περίπου τέσσερα χρόνια μετά την επικύρωση της συμφωνίας, μερικές από τις πιο δυναμικές μας καλλιέργειες, όπως τα καπνά ή τα ζαχαρότευτλα, βρίσκονται λίγο πριν την οριστική εγκατάλειψη, άλλες πάλι, με παράδοση αιώνων σε αυτά τα χώματα, όπως η ελαιοκαλλιέργεια ή η αμπελοκαλλιέργεια, συρρικνώνονται χρόνο με τον χρόνο, ενώ και οι παραγωγοί των υπολοίπων προϊόντων, όπως φρούτων και λαχανικών, διδάσκονται στην πράξη την «ελεύθερη αγορά» από τους εμποροβιομήχανους: `Η πουλάτε τα προϊόντα σας κάτω από το κόστος παραγωγής τους, παίρνοντας «αβάτζο» ύπαρξης μερικά χρόνια, ή εισάγουμε κατώτερα αλλά πάμφθηνα προϊόντα από τρίτες χώρες, και σας τσακίζουμε από φέτος. Τόσο απλά, τόσο κυνικά. Και η κυβέρνηση της ΝΔ; Οι αρμόδιοι υπουργοί της «νίπτουν τας χείρας τους» αφού... αυτή είναι η ελεύθερη αγορά και δεν κάνουν τίποτα περισσότερο από το να δίνουν τις ίδιες μονότονες απαντήσεις, που έδιναν βεβαίως και οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ: Οι Ελληνες αγρότες πρέπει να γίνουν πιο... ανταγωνιστικοί, πρέπει να αναπτύξουν το πνεύμα της... επιχειρηματικότητας. Πρόκειται κυριολεκτικά για παιχνίδι με «σημαδεμένη τράπουλα», στο οποίο οι χαρτοκλέφτες θα παίζουν ώσπου να ξεπουπουλιάσουν τα αφελή θύματά τους, που νόμιζαν ότι μπορούσαν να τους ανταγωνιστούν και γιατί όχι, να πάρουν τη θέση τους....

Το ΚΚΕ είχε από πολύ νωρίς, προειδοποιήσει τους Ελληνες αγρότες. Με «χρυσά κουτάλια» δε θα έτρωγαν οι ίδιοι από την είσοδο της χώρας στην ΕΕ, αλλά θα έτρωγε τους ίδιους το ευρωπαϊκό πολυεθνικό κεφάλαιο. Το ίδιο κάνει και σήμερα. Από την πρώτη στιγμή προειδοποίησε ότι στόχος είναι το ξεκλήρισμα των μικρών και φτωχών αγροτών και η μετατροπή τους σε νεο - κολίγους. Τα τελευταία χρόνια οι μεγάλες ιδιοκτησίες των νεοτσιφλικάδων αυξάνονται, οι μικρές των ήδη υπερχρεωμένων μικρομεσαίων μειώνονται. Η τάση αυτή δεν πρόκειται να καμφθεί, αφού αυτός ήταν και ο αρχικός στόχος της ΚΑΠ, ούτε βεβαίως μπορεί να υπάρξει κάποια «φιλοαγροτική» - όπως, με αφέλεια ή πονηρία, καμία σημασία δεν έχει πρακτικά, προτείνουν οι δυνάμεις του Συνασπισμού - μεταρρύθμισή της. Το ΚΚΕ, ξεκάθαρα καλεί τους μικρομεσαίους αγρότες να αντισταθούν με δυναμικές κινητοποιήσεις μέσα από τις γραμμές του συνεπούς αγροτικού κινήματος, με στόχο την ανατροπή της ΚΑΠ. Ταυτόχρονα στις επικείμενες εκλογές οι κάλπες στις αγροτικές περιοχές πρέπει να γεμίσουν κόκκινες ψήφους, στέλνοντας έτσι ηχηρό μήνυμα καταδίκης της αντιαγροτικής πολιτικής, που τα υπόλοιπα κόμματα στο σύνολό τους, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, στηρίζουν.


Φώτης ΚΟΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

Ευρω-τρομοκρατία κατά των λαών

Μπορεί να προκαλούν ανατριχίλα και να χαρακτηρίζονται ως ακραίες, όμως οι προτάσεις που έκανε ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας είναι θέμα χρόνου να γίνουν αποφάσεις συνολικά της ΕΕ. Γιατί, απλούστατα, είναι οι αποφάσεις των ΗΠΑ αμέσως μετά την 11η Σεπτέμβρη του 2001, που φτάνουν με διαφορά φάσης στην ΕΕ. Στο όνομα του πολέμου κατά της τρομοκρατίας, ο Β. Σόιμπλε υποστηρίζει τις «επιλεκτικές δολοφονίες υπόπτων»(!), να χαρακτηρίζονται οι ύποπτοι για τρομοκρατία «εχθροί πολέμου», να απαγορεύεται η χρήση κινητών τηλεφώνων και Ιντερνετ από ξένους υπόπτους, κ.ο.κ. «Πρέπει να υπάρξει εναρμόνιση της αντιτρομοκρατικής νομοθεσίας με αυτήν που ισχύει στις ΗΠΑ», δήλωσε στο περιοδικό «Ντερ Σπίγκελ», αποκαλύπτοντας τον πραγματικό στόχο. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο εκπρόσωπος της Α. Μέρκελ δεν αποδοκίμασε τις προτάσεις και περιορίστηκε να δηλώσει ότι προς το παρόν δεν τίθεται θέμα εφαρμογής τους. Την ίδια στιγμή, ο Γάλλος Πρόεδρος Ν. Σαρκοζί δηλώνει εντυπωσιασμένος από το μέγεθος του «Μεγάλου Αδελφού» που έχει στηθεί στη Βρετανία - με τα 25 εκατομμύρια κάμερες που παρακολουθούν 300 φορές τη μέρα κάθε Λονδρέζο - και ζητά να το αντιγράψει και στη Γαλλία. Το συμπέρασμα είναι ολοφάνερο: Η ΕΕ θωρακίζεται ολοένα και περισσότερο απέναντι στους λαούς, τους οποίους επιχειρεί να δέσει χειροπόδαρα, σφαγιάζοντας τα στοιχειώδη δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες.

Θέλει ένα ΠΑΣΟΚ του '80

Αποκαλυπτική η άποψη που εξέφρασε χτες στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλ. Αλαβάνος για το πώς εννοεί το κόμμα του την «αλλαγή σελίδας» την οποία καλεί το λαό να κάνει στις επικείμενες εκλογές. Είπε: «Αλλαγή σήμερα σημαίνει να μπει το θέμα της κυβερνητικής εξουσίας και της διακυβέρνησης της χώρας μέσα από άλλους όρους και άλλες προϋποθέσεις. Με αυτή την έννοια, ενώ άλλοι ανησυχούν για αδύναμες κυβερνήσεις και πού θα πάνε με μια Βουλή που έχει πολλά κόμματα, η δικιά μου άποψη είναι ότι μπορεί να γυρίσουμε σελίδα. Το έχω ξαναπεί, στη δεκαετία του '80 γύρισε τότε μια σελίδα, γιατί αμφισβητήθηκε από ένα ανερχόμενο τότε ΠΑΣΟΚ ο δικομματισμός ανάμεσα στην παλιά Ενωση Κέντρου και τη ΝΔ». Τόσο μεγάλη είναι η αλλαγή που οραματίζεται ο ΣΥΝ... Να μπει σφήνα στο δικομματικό πολιτικό σύστημα ένας νέος διαχειριστής του παλιάς σοσιαλδημοκρατικής κοπής. Οπως το 80' έκανε το ΠΑΣΟΚ. Για να συνεχίζεται η δικομματική εναλλαγή, με νέο προσωπείο. Αυτό το ρόλο φαίνεται να διεκδικεί ο ίδιος και για το κόμμα του. Μια παλιάς κοπής σοσιαλδημοκρατική πολιτική εναλλασσόμενη με τη νεοφιλελεύθερη. Αποδεδειγμένα ευκολοχώνευτη από ένα σύστημα του οποίου δε θίγει ούτε μια «τρίχα της κεφαλής του»...

Τα ... χρωστούμενα

ΚΑΘΕ ΤΕΤΡΑΜΕΛΗΣ οικογένεια χρωστάει ...84.000 ευρώ, σύμφωνα με όσα μας είπε χτες ο υφυπουργός Οικονομίας, Πέτρος Δούκας, αναλύοντας απλοϊκά την υπόθεση του δημόσιου χρέους.

Μόνο που για να χρωστάς πρέπει κάτι να έχεις ...λάβει κι αυτό δεν το έλαβε υπόψη του ο Πέτρος Δούκας πριν κάνει αυτές τις δηλώσεις.

Γιατί η ελληνική οικογένεια όχι μόνο δε λαμβάνει - ώστε να χρωστάει - αλλά, αντιθέτως, πληρώνει για όλα όσα θα έπρεπε να της παραχωρούνται δωρεάν. Πληρώνει για γιατρούς, πληρώνει για φροντιστήρια, πληρώνει για να έχει σπίτι, πληρώνει για την ασφάλισή της και τόσα άλλα.

Ας αφήσει, λοιπόν, ο Πέτρος Δούκας την «κάθε τετραμελή οικογένεια» και ας επιμερίσει το δημόσιο χρέος στις γνωστές ...οικογένειες που λυμαίνονται την Ελλάδα. Αυτούς, που αποκαλούμε «διαπλεκόμενους».

Αυτή θα είναι μια εικόνα πολύ πιο κοντά στην πραγματικότητα. Γιατί όλοι γνωρίζουμε πού έχουν πάει τα λεφτά που έχει δανειστεί η χώρα και πού συνεχίζουν να πηγαίνουν.

«ΜΙΑ ΛΥΣΗ που θα διασφαλίζει την περιφερειακή σταθερότητα», αναζητά για το Κόσσοβο το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, σύμφωνα με δηλώσεις του εκπροσώπου του. Εξ ου και, όπως λέει, επιθυμεί να υπάρξουν συναινέσεις...

Τώρα, τι σόι «περιφερειακή σταθερότητα» μπορεί να είναι αυτή, που επιδιώκει συνεχείς αλλαγές στα σύνορα των βαλκανικών χωρών και υποδαυλισμούς εθνικισμών, μόνον εκεί στο ΥΠΕΞ μπορούν να το καταλάβουν.

Μάλλον αντίστοιχη με τη «σταθερότητα» των κυβερνητικών απόψεων, που άλλα υποστήριζαν για το Κόσσοβο όταν εκλέχθηκαν κυβέρνηση και άλλα λένε τώρα.

Αν συνεχίσουμε έτσι, το μόνο «σταθερό» πράγμα στη Βαλκανική θα είναι η παρουσία των ΗΠΑ και των στρατιωτικών μονάδων του ΝΑΤΟ. Και το αν αυτή η παρουσία δημιουργεί «σταθερότητες», το έχουμε διαπιστώσει με τον πιο επώδυνο τρόπο τα τελευταία χρόνια.


Το «Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο» και η ... αγορά

Το προχτεσινό δελτίο Τύπου του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου έχει τον ακόλουθο αποκαλυπτικό τίτλο: «ΗΧΗΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ».

Στη σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται μεταξύ άλλων: «Σήμερα η Αγορά - σε απάντηση των ετερόκλητων συμφερόντων που επιχείρησαν το τελευταίο χρονικό διάστημα να αποδομήσουν το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και τον Πρόεδρο του κ. Πάνο Τσουπίδη - επιβεβαίωσε την εμπιστοσύνη της στη δυναμική πορεία εξέλιξης του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου...».

Μεγάλο το θράσος των συντακτών της ανακοίνωσης. Οι οποίοι εκστασιάζονται και πανηγυρίζουν για την ...ηχηρή απάντηση της αγοράς, για την ψήφο εμπιστοσύνης δηλαδή που απέσπασαν από το κεφάλαιο, που «τοποθετήθηκε» για την εξαγορά των μετοχών του ΤΤ. Κάθε λοιπόν βήμα, ενέργεια ή πολιτική πράξη να τίθεται υπό την κρίση της αγοράς. Αλλωστε, κυβερνήσεις και διοικήσεις οργανισμών και επιχειρήσεων κρατικής ιδιοκτησίας το κεφάλαιο υπηρετούν. Και όταν το τελευταίο χαμογελά - επειδή το τάισαν και το πότισαν - οι διάφοροι Τσουπίδηδες ως ικανοί να υλοποιούν αυτή την πολιτική το θεωρούν βεβαίως έπαινο και τίτλο τιμής. Αλλά για το λόγο αυτό δεν τους έβαλαν στη διοίκηση του ΤΤ; Να δουλέψουν για την εκποίησή του, κάτι που τους το αναγνωρίζει σήμερα και ...η αγορά. Δεν πρόλαβαν οι ΠΑΣΟΚοι να το ξεπουλήσουν - την όλη υπόθεση είχε αναλάβει προσωπικά ο Ν. Χριστοδουλάκης - έτρεξαν και πρόλαβαν οι της ΝΔ. Και οι Τσουπίδηδες εκστασιάζονται και θριαμβολογούν. Η αγορά θα τους βάλει καλό βαθμό...

Η τουριστική... προσβασιμότητα

Ιδιαίτερα θερμά λόγια χρησιμοποίησε η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, Φ. Πάλλη - Πετραλιά, για την ανάγκη να ενισχυθεί η προσβασιμότητα στον τουρισμό των ανθρώπων με αναπηρία, μιλώντας σε ημερίδα που διοργάνωσε προχτές το υπουργείο για το θέμα. Μόνο που για άλλη μια φορά στην κυβερνητική λογική επικράτησαν τα οικονομικά κριτήρια. Μετά την επιβεβλημένη αναφορά στην κοινωνική πλευρά του ζητήματος, η υπουργός επισήμανε: «Η προσβασιμότητα εκτός από κοινωνική επιταγή, έχει και ισχυρή οικονομική βαρύτητα».

Στην πράξη, ενώ η μισή Ελλάδα - η Αττική - είναι μια απαγορευτική περιοχή για τη μετακίνηση και τη γενικότερη δραστηριότητα των ατόμων με αναπηρία, το υπουργείο δίνει κίνητρα στις επιχειρήσεις για την προσβασιμότητα, αξιοποιώντας την ως ένα ακόμη πρόσχημα ενίσχυσης των επιχειρηματιών. Που στο κάτω κάτω εξυπηρετούν πρωτίστως και τα δικά τους συμφέροντα, βελτιώνοντας τις σχετικές υποδομές τους.

Στο τέλος, αυτό που μένει είναι η προσβασιμότητα για όσους έχουν να πληρώσουν. Γιατί, κατά τα άλλα, είτε με αναπηρία είτε χωρίς, η ενίσχυση της «ποιότητας» πληρώνεται όλο και πιο ακριβά, γίνεται όλο και πιο μακρινό όνειρο για τα λαϊκά στρώματα. Οσο για τα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού, αυτά απευθύνονται σε μερικές χιλιάδες και έχουν και το χαρακτήρα ενίσχυσης των «νεκρών» περιόδων των ξενοδόχων...

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Δυναμικά στο δικό μας δρόμο

Ενα τσούρμο σειρήνες στην υπηρεσία της δικομματικής εναλλαγής, αλλά και άλλων κομμάτων του «ευρωμονόδρομου» προσπαθούν να πείσουν το λαό ότι, στο πλαίσιο μιας άγριας καπιταλιστικής αγοράς και χωρίς να θιγεί στο παραμικρό η πολιτική της έκφραση, μπορούν να υπάρξουν μέτρα και ρυθμίσεις προς όφελός του, που να απαντούν στις ανάγκες του. Πρόκειται για επιχείρηση μαζικής παραπλάνησης. Τέτοια δυνατότητα δεν υπάρχει και το γνωρίζουν. Οπως γνωρίζουν τη διακηρυγμένη προσήλωση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στην ταχύτερη προώθηση των αντιδραστικών και βαθιά αντιλαϊκών καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων, παντού όπου αυτές μπορούν να εφαρμοστούν.

Αυτό που μπορεί και πρέπει να υπάρξει - και για το οποίο οι εκλογές αποτελούν μιαν ευκαιρία για δυναμική εκκίνηση - είναι ένα ισχυρό λαϊκό κίνημα, πλήρως χειραφετημένο και από τη ΝΔ και από το ΠΑΣΟΚ. Ενα κίνημα, που θα αποκηρύξει τη συμβιβαστική λογική του ευρωμονόδρομου και δε θα αρκείται απλώς στην αμφισβήτηση αυτής ή της άλλης κυβερνητικής επιλογής, αλλά θα αμφισβητεί στο σύνολό της την πολιτική που υπηρετεί τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου και τα κόμματα - φορείς αυτής της πολιτικής.

Ενα κίνημα ενωμένο πάνω στην παραδοχή των κοινών συμφερόντων της εργατικής τάξης, της φτωχής αγροτιάς, των άλλων φτωχών επαγγελματιών, στο πλαίσιο του οποίου όλοι παλεύουν για όλους, αφού η νίκη του ενός θα είναι νίκη για όλους. Αυτή είναι η μόνη στέρεα βάση για την οικοδόμηση μιας πλατιάς κοινωνικής συμμαχίας εναντίον των μονοπωλίων και των πολιτικών τους εκφραστών. Στο βαθμό που θα προχωρά η συγκρότηση ενός τέτοιου κινήματος, θα φουντώνει η ελπίδα και θα μεγαλώνουν οι δυνατότητες για περιορισμό των συνεπειών της εφαρμοζόμενης πολιτικής, για παρεμπόδιση των νέων αντιλαϊκών μέτρων που έρχονται, για απόσπαση επιμέρους κατακτήσεων. Στο βαθμό που αυτό το κίνημα βαθαίνει και αποκτά ολοένα και εντονότερα τα χαρακτηριστικά μιας πλατιάς κοινωνικοπολιτικής συμμαχίας, τόσο κοντύτερα θα έρχεται η προοπτική για τη λαϊκή εξουσία.

Οι επικείμενες εκλογές δίνουν την ευκαιρία στο λαό να μιλήσει και να εκφράσει την οργή και τη δυσαρέσκειά του. Ο μαζικός απεγκλωβισμός ανθρώπων του μόχθου από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, με την ταυτόχρονη ισχυροποίηση του ΚΚΕ θα είναι ο καταλύτης για τη διαμόρφωση ενός νέου πολιτικού χάρτη, για τη ριζοσπαστικοποίηση κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων, για την επιτάχυνση φιλολαϊκών εξελίξεων. Ενα τέτοιο εκλογικό αποτέλεσμα θα αποτελέσει καθοριστικό βήμα στην κατεύθυνση της συγκρότησης και ανάπτυξης του κοινωνικοπολιτικού μετώπου, της μόνης συμμαχίας που έχει ανάγκη ο λαός και ο τόπος, γιατί είναι το «όχημα» προς μια κοινωνία όπου οι λαϊκές ανάγκες και τα λαϊκά συμφέροντα θα πρωτεύουν.

Το ΚΚΕ αναλαμβάνει τη δέσμευση απέναντι στο λαό πως θα διαθέσει την αυξημένη εκλογική και πολιτική του δύναμη στην υπηρεσία αυτού του στόχου, για να 'ρθει η μέρα εκείνη που οι άνθρωποι του μόχθου θα έχουν τη ζωή όλη δική τους.

Η «χρήσιμη» Αλ Κάιντα...

Ακριβώς την ώρα που πρέπει, την ώρα δηλαδή που τη χρειάζονται οι μυστικές υπηρεσίες και κυβερνήσεις σε ΗΠΑ και ΕΕ, «χτυπά» η Αλ Κάιντα. Η εμφάνισή της, που προβάλλεται δεόντως από όλα τα μεγάλα ΜΜΕ της Δύσης, αξιοποιείται για να αναδειχτεί η «απειλή της τρομοκρατίας» και κυρίως για να δικαιολογηθούν νέα (αντι)τρομοκρατικά μέτρα και δεσμά σε βάρος των λαών. Αυτό ακριβώς έγινε και με τελευταία επανεμφάνιση της Αλ Κάιντα, η οποία ήρθε ως «από μηχανής θεός» για την κυβέρνηση των ΗΠΑ, που βρίσκεται σε δεινή θέση, καθώς η συντριπτική πλειοψηφία του αμερικανικού λαού ζητά την απόσυρση του στρατού κατοχής από το Ιράκ. Ομως τις «ανακοινώσεις» των στελεχών της Αλ Κάιντα, ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, Μάικλ Τσέρτοφ, δήλωσε ότι «προαισθάνεται»(!) νέες τρομοκρατικές επιθέσεις το καλοκαίρι μέσα στις ΗΠΑ, ενώ την ίδια στιγμή δημοσιευόταν έκθεση της CIA σύμφωνα με την οποία «η Αλ Κάιντα είναι καλύτερα προετοιμασμένη για να επιτεθεί στη Δύση»! Και αυτό παρά τον ανελέητο πόλεμο που υποτίθεται ότι έχει εξαπολύσει η καλύτερη μηχανή εδώ και κάμποσα χρόνια. Βέβαια, την απειλή της Αλ Κάιντα αξιοποιούν και οι κυβερνήσεις της Βρετανίας και της Γερμανίας, που προωθούν την ψήφιση νέων τρομονόμων, εναρμονισμένων απόλυτα με αυτούς των ΗΠΑ...

Κεντροαριστερά λιβανιστήρια

Πριν μερικές μέρες ο σοσιαλιστής, πρ. υπουργός της Γαλλίας Ζακ Λανγκ, πολυδιαφημισμένος και υψηλός καλεσμένος σε διάφορα συνέδρια του ΠΑΣΟΚ, παραιτήθηκε από το κόμμα της Ρουαγιάλ για να λάβει αξίωμα από τον σημερινό Γάλλο πρόεδρο Σαρκοζί. Χτες ο Γ. Παπανδρέου, μιλώντας στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, αναφέρθηκε σε κινήσεις του Σαρκοζί ως «παράδειγμα πατριωτισμού». Ε, ρε, κατάντια εκεί στην ευρωενωσιακή σοσιαλδημοκρατία, να έχουν γίνει όλοι τους «κεντροαριστερά λιβανιστήρια» της «δεξιάς».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ