Σάββατο 14 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Το «Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο» και η ... αγορά

Το προχτεσινό δελτίο Τύπου του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου έχει τον ακόλουθο αποκαλυπτικό τίτλο: «ΗΧΗΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ».

Στη σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται μεταξύ άλλων: «Σήμερα η Αγορά - σε απάντηση των ετερόκλητων συμφερόντων που επιχείρησαν το τελευταίο χρονικό διάστημα να αποδομήσουν το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και τον Πρόεδρο του κ. Πάνο Τσουπίδη - επιβεβαίωσε την εμπιστοσύνη της στη δυναμική πορεία εξέλιξης του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου...».

Μεγάλο το θράσος των συντακτών της ανακοίνωσης. Οι οποίοι εκστασιάζονται και πανηγυρίζουν για την ...ηχηρή απάντηση της αγοράς, για την ψήφο εμπιστοσύνης δηλαδή που απέσπασαν από το κεφάλαιο, που «τοποθετήθηκε» για την εξαγορά των μετοχών του ΤΤ. Κάθε λοιπόν βήμα, ενέργεια ή πολιτική πράξη να τίθεται υπό την κρίση της αγοράς. Αλλωστε, κυβερνήσεις και διοικήσεις οργανισμών και επιχειρήσεων κρατικής ιδιοκτησίας το κεφάλαιο υπηρετούν. Και όταν το τελευταίο χαμογελά - επειδή το τάισαν και το πότισαν - οι διάφοροι Τσουπίδηδες ως ικανοί να υλοποιούν αυτή την πολιτική το θεωρούν βεβαίως έπαινο και τίτλο τιμής. Αλλά για το λόγο αυτό δεν τους έβαλαν στη διοίκηση του ΤΤ; Να δουλέψουν για την εκποίησή του, κάτι που τους το αναγνωρίζει σήμερα και ...η αγορά. Δεν πρόλαβαν οι ΠΑΣΟΚοι να το ξεπουλήσουν - την όλη υπόθεση είχε αναλάβει προσωπικά ο Ν. Χριστοδουλάκης - έτρεξαν και πρόλαβαν οι της ΝΔ. Και οι Τσουπίδηδες εκστασιάζονται και θριαμβολογούν. Η αγορά θα τους βάλει καλό βαθμό...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ