Σάββατο 14 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ που ξελασπώνουν τους ιδιώτες

Δεν εκχωρούμε τις αναπτυξιακές δυνατότητές μας. Σε αυτή την εκλογική μάχη, ιδιαίτερα η εργατιά πρέπει να στείλει ένα μήνυμα ότι τους πήρε χαμπάρι. Θα είναι μία άμεση πολιτική πίεση σε όφελός της

Ολα τα ναυπηγεία που υπάρχουν στην Ελλάδα δεν μπορεί να είναι στα χέρια καπιταλιστών, γιατί δεν μπορούν να έχουν μακροπρόθεσμη επιβίωση. Αυτά που λέγονται από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ότι σαν κυβέρνηση θα δίνουν δουλιά στο ναυπηγείο έχουν περιορισμένες δυνατότητες και το ξέρουν. Οχι γιατί δεν μπορούν, αλλά γιατί δε θέλουν να μπορούν. Για να υπάρχουν ναυπηγεία στην Ελλάδα, που είναι βασικός κλάδος στην ανάπτυξη, πρέπει να ανήκουν στο Δημόσιο. Ενα Δημόσιο που θα εκφράζει τα λαϊκά συμφέροντα και όχι τα συμφέροντα των καπιταλιστών. Ενας δημόσιος φορέας ναυπηγοεπισκευαστικής βιομηχανίας στην υπηρεσία των εργαζομένων.

Τα κόμματα που κυβέρνησαν, που αγόρασαν τα ναυπηγεία και ξελάσπωσαν τον ιδιώτη, τα ανέπτυξαν και τώρα τα πουλάνε. Αυτές οι πολιτικές να βρουν τιμωρία. Τα δύο κόμματα αυτά πρέπει να έχουν απώλειες. Εάν έχουν απώλειες από ένα μέρος της εργατικής τάξης, από ένα μέρος της φτωχής αγροτιάς που υποφέρει, από ένα μέρος των επαγγελματιών που είναι «στον άσο» - δε λέμε ότι θα αλλάξει η εξουσία στην Ελλάδα, αυτό δε γίνεται σε μία εκλογική μάχη - θα καταλάβουν, όμως, ότι αρχίζουν και χάνουν το παιχνίδι. Θα καταλάβουν ότι το πολιτικό σύστημα έχει πληγές, τρύπες, ότι αρχίζει και τρέμει.


ΣΕΛ.  6  -  7

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ