Σάββατο 14 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα ... χρωστούμενα

ΚΑΘΕ ΤΕΤΡΑΜΕΛΗΣ οικογένεια χρωστάει ...84.000 ευρώ, σύμφωνα με όσα μας είπε χτες ο υφυπουργός Οικονομίας, Πέτρος Δούκας, αναλύοντας απλοϊκά την υπόθεση του δημόσιου χρέους.

Μόνο που για να χρωστάς πρέπει κάτι να έχεις ...λάβει κι αυτό δεν το έλαβε υπόψη του ο Πέτρος Δούκας πριν κάνει αυτές τις δηλώσεις.

Γιατί η ελληνική οικογένεια όχι μόνο δε λαμβάνει - ώστε να χρωστάει - αλλά, αντιθέτως, πληρώνει για όλα όσα θα έπρεπε να της παραχωρούνται δωρεάν. Πληρώνει για γιατρούς, πληρώνει για φροντιστήρια, πληρώνει για να έχει σπίτι, πληρώνει για την ασφάλισή της και τόσα άλλα.

Ας αφήσει, λοιπόν, ο Πέτρος Δούκας την «κάθε τετραμελή οικογένεια» και ας επιμερίσει το δημόσιο χρέος στις γνωστές ...οικογένειες που λυμαίνονται την Ελλάδα. Αυτούς, που αποκαλούμε «διαπλεκόμενους».

Αυτή θα είναι μια εικόνα πολύ πιο κοντά στην πραγματικότητα. Γιατί όλοι γνωρίζουμε πού έχουν πάει τα λεφτά που έχει δανειστεί η χώρα και πού συνεχίζουν να πηγαίνουν.

«ΜΙΑ ΛΥΣΗ που θα διασφαλίζει την περιφερειακή σταθερότητα», αναζητά για το Κόσσοβο το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, σύμφωνα με δηλώσεις του εκπροσώπου του. Εξ ου και, όπως λέει, επιθυμεί να υπάρξουν συναινέσεις...

Τώρα, τι σόι «περιφερειακή σταθερότητα» μπορεί να είναι αυτή, που επιδιώκει συνεχείς αλλαγές στα σύνορα των βαλκανικών χωρών και υποδαυλισμούς εθνικισμών, μόνον εκεί στο ΥΠΕΞ μπορούν να το καταλάβουν.

Μάλλον αντίστοιχη με τη «σταθερότητα» των κυβερνητικών απόψεων, που άλλα υποστήριζαν για το Κόσσοβο όταν εκλέχθηκαν κυβέρνηση και άλλα λένε τώρα.

Αν συνεχίσουμε έτσι, το μόνο «σταθερό» πράγμα στη Βαλκανική θα είναι η παρουσία των ΗΠΑ και των στρατιωτικών μονάδων του ΝΑΤΟ. Και το αν αυτή η παρουσία δημιουργεί «σταθερότητες», το έχουμε διαπιστώσει με τον πιο επώδυνο τρόπο τα τελευταία χρόνια.



Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ