Σάββατο 14 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πρωτοβουλίες του ΠΑΜΕ ενάντια στην αντιδασική πολιτική

Παράσταση διαμαρτυρίας στο ΥΠΕΧΩΔΕ την Τρίτη. Συγκέντρωση - συναυλία στο Σύνταγμα την Πέμπτη

Με κεντρικό σύνθημα «Ο λύκος δεν μπορεί να φυλά τα πρόβατα. Εξω οι επιχειρήσεις από τα δάση», η Γραμματεία Αθήνας του ΠΑΜΕ και δεκάδες ταξικά κλαδικά συνδικάτα της πόλης, καλούν «όλους τους εργαζόμενους, το λαό του Λεκανοπεδίου που αγανακτούν με την εμπρηστική πολιτική και τους δασοκτόνους νόμους, που οργίζονται με τους καταπατητές», να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση στο Σύνταγμα την Πέμπτη 19 Ιούλη, στις 8 το βράδυ (θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα). Να πάρουν την υπόθεση της προστασίας των δασών που έχουν απομείνει στα χέρια τους, ενάντια στη δασοκτόνα πολιτική ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, αλλά και στους τραπεζίτες και τους άλλους επιχειρηματίες «που επιχειρούν να βάλουν στο χέρι τα δάση και τα βουνά όπως και τόσα άλλα φιλέτα μέχρι τώρα».

Το κάλεσμα συνυπογράφουν τα σωματεία: Αποκλειστικών Νοσοκόμων, Εμποροϋπαλλήλων, Επισιτισμού - Τουρισμού, Ηλεκτρολόγων, Ιδιωτικών Κλινικών, Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Καθαριστριών, Κλωστοϋφαντουργών, Λιθογράφων, Λογιστών, Μετάλλου, Ξενοδοχοϋπαλλήλων, Ξύλου, Οδοντοτεχνιτών, Οικοδόμων, Προπονητών και Γυμναστών, Τηλεπικοινωνιών, Τροφίμων Ποτών, Φαρμάκου και Χαρτεργατών.

Υπενθυμίζεται ότι, όπως έχει ήδη αποφασιστεί, το ΠΑΜΕ διοργανώνει παράσταση μαζική διαμαρτυρίας - καταγγελίας για την εμπρηστική αντιδασική πολιτική, την Τρίτη 17 Ιούλη, στις 11 π.μ. στο ΥΠΕΧΩΔΕ (οδός Χαριλάου Τρικούπη 182).

Με τις πρωτοβουλίες τους, η Γραμματεία Αθήνας του ΠΑΜΕ, τα συνδικάτα και οι άλλοι μαζικοί φορείς εκφράζουν τη βαθιά θλίψη για τον χαμό των τριών εποχικών πυροσβεστών και τον τραυματισμό ενός τέταρτου στην ώρα του καθήκοντος. Επίσης μπροστά στην εκρηκτική κατάσταση που διαμορφώνεται στο Λεκανοπέδιο, καλούν το λαό σε αγώνα για:

  • Αμεση ενίσχυση των δυνάμεων πυροπροστασίας για διαρκή και ασφαλή φύλαξη και επιτήρηση των ευαίσθητων δασικών περιοχών της Αττικής (Υμηττός, Πεντέλη, Ποικίλο Ορος Αιγάλεω).
  • Αμεσα αντιπλημμυρικά και αντιδιαβρωτικά μέτρα στην περιοχή της Πάρνηθας για την αποφυγή άλλων τραγωδιών.
  • Αμεση κάλυψη των αναγκών σε τεχνητά μέσα, κυρίως επίγεια, όπως πυροσβεστικά οχήματα, κρουνοί, υδατοδεξαμενές κ.ά.
  • Αμεση κήρυξη όλων ως αναδασωτέων χωρίς καμία απολύτως εξαίρεση και με λεπτομερή σχεδιασμό αναδάσωσης, διαχείρισης του δάσους και αντιπυρικής προστασίας.
  • Πλήρης και ακριβής καταγραφή των καμένων εκτάσεων της Αττικής.
  • Κατάργηση όλων των δασοκτόνων νόμων.
  • Επαναλειτουργία με αναβάθμιση του ρόλου της Δασικής Υπηρεσίας στην κατεύθυνση πρόληψης, προστασίας και δασοπυρόσβεσης των δασικών εκτάσεων.
  • Αμεση και δραστική χρηματοδότηση για την προστασία.
Στη Θεσσαλονίκη

Συγκέντρωση ενάντια στη δασοκτόνα πολιτική οργανώνει η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ, την Πέμπτη 19 Ιούλη στις 8 μ.μ., στο Αγαλμα του Βενιζέλου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ