Τρίτη 22 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Για γέλια και για κλάματα

Γρηγοριάδης Κώστας

Οταν είσαι απών από τους μεγάλους αγώνες του λαού μας σκαρφίζεσαι διάφορα για λίγη δημοσιότητα. Για την κατάληψη στο γραφείο του Αλ. Τσίπρα λέμε. Ο οποίος φωτογραφίζεται δεμένος απ' το λαιμό ως τα πόδια στην καρέκλα του για το περιοδικό Schooligans (που κυκλοφορεί με τα «ΝΕΑ» του Σαββάτου). Ενα περιοδικό που φιλοδοξεί, όπως μαρτυρά και το όνομά του, να εκφράζει και απευθύνεται σε νέους του σχολείου,(για να τους περνά την ψυχολογία του χαβαλέ) διάλεξε ο Αλ. Τσίπρας στο πλαίσιο του «αντισυμβατικού» προφίλ που φιλοτεχνεί για να μας ενημερώσει ότι «έχει κάνει σκονάκι, έχει βάλει βύσμα στο στρατό, έχει βρεθεί σε παρέες που πίνουνε χασίς». Τάσσεται ακόμα αναφανδόν υπέρ της αποποινικοποίησης του χασίς, (δηλαδή ελεύθερο το ναρκωτικό), παρότι ο ίδιος δεν έχει δοκιμάσει, γιατί «εγώ σαν άτομο έχω μια φοβία με τα drugs». Δηλώνει ακόμα ότι τον στενοχωρεί που δεν έχει πια τις αντοχές να ξενυχτάει και να κάνει τα «hangover που έκανε». Μας πληροφορεί επιπλέον ότι λέει μικροψεματάκια, ότι μικρός είχε κλέψει ένα παγωτό από τον ψιλικατζή της γειτονιάς κι άλλα τέτοια ενδιαφέροντα. Σε όλα in, ρε παιδάκι μου, αυτός ο Πρόεδρος αλλά των «αγαθών» του συστήματος.

Φυσικά, μέσα σ' όλο αυτό το «χαβαλέ» υπήρξαν και κάποια πιο σοβαρά. Η παραδοχή του συμβιβασμού και της υποταγής. Δηλώνει, λοιπόν, πως ήταν πλάνη η πίστη του κάποτε στον Μαρξ, η πίστη ότι «ο καπιταλισμός θα σταματήσει και θα πάμε στο επόμενο στάδιο εξέλιξης της κοινωνίας που είναι ο σοσιαλισμός. Για μένα ήταν νομοτελειακό αυτό. Πίστευα ότι η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο θα σταματήσει» (...) «Διαψεύστηκα»!

ΥΓ 1: Θυμάστε τον Τσίπρα να ξεσπαθώνει κατά των ΜΜΕ που τους «κατακρεουργούν». Ε, περασμένα, ξεχασμένα. Στην ως άνω συνέντευξή του παραδέχτηκε πως «τώρα ναι, τα ΜΜΕ είναι φιλικά μαζί του».

ΥΓ 2: Στον ΣΥΝ κάνουν βήματα. Απ' το υπέρ του Κλίντον με αυταπάτες πέρασαν κατά τον Τσίπρα στο «Ομπάμα χωρίς αυταπάτες».

Ενδεια επιχειρημάτων, μαύρη προπαγάνδα

«Καταφύγιο» στον πρωτόγονο αντικομμουνισμό βρήκε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Ι. Γκλαβάκης στην προσπάθειά του να αποκρύψει τις εγκληματικές ευθύνες που φέρει το κόμμα του - και κατά συνέπεια ο ίδιος προσωπικά - στο ξεκλήρισμα χιλιάδων μικρομεσαίων Ελλήνων αγροτών. Κατά τη διάρκεια ημερίδας που πραγματοποιήθηκε στην Καρδίτσα και μην μπορώντας, φυσικά, να βρει τίποτα άλλο να πει για τη διάλυση της καπνοκαλλιέργειας, της τευτλοκαλλιέργειας, για την εκδίωξη εν τέλει χιλιάδων μικρών και φτωχών αγροτών από την παραγωγή - ζητήματα που έθεσε με έμφαση στην ομιλία του ο βουλευτής του ΚΚΕ Τ. Τσιόγκας - επέλεξε να απαντήσει με ...ασυναρτησίες, αποκαλώντας την πραγματικότητα ψεύδη, αλλά πάντα υπερασπιζόμενος την πολιτική της ΕΕ και της κυβέρνησης: Οι χώρες της ανατολικής Ευρώπης παρακαλάνε να ...«μπούνε» - σ.σ. ωραία ελληνικά - στην ΕΕ, είπε, και ότι ο ίδιος είναι ενάντια, τόσο στο «μαύρο» όσο και στον «κόκκινο» φασισμό.

Η πρωτοτυπία, ως γνωστόν, δεν είναι προσόν που χαρακτηρίζει τους ντόπιους εκφραστές του συστήματος, αφού όταν βρίσκουν τα «σκούρα», μονότονα επαναλαμβάνουν την «γκρίζα» αντικομμουνιστική προπαγάνδα, απολύτως ταυτιζόμενοι με τον πολιτικό, προπαγανδιστικό σχεδιασμό των «αφεντικών» τους. Αυταπατώνται, πάντως, αν νομίζουν όμως ότι με αυτήν τη χυδαία στάση, θα μπορέσουν να σταματήσουν την αυξανόμενη οργή των χιλιάδων νεο-κολίγων που η πολιτική τους δημιουργεί.

ΥΓ: Ρητορικό ερώτημα: Οταν η ΝΔ το 2004 προσυπέγραφε την πολιτική της ΕΕ για τη διάλυση της καπνοκαλλιέργειας, ο κ. Ι. Γκλαβάκης, με τι ασχολούνταν;

Για τις πανελλαδικές εξετάσεις

Μέτρα που δήθεν διασφαλίζουν το αδιάβλητο των πανελλαδικών εξετάσεων ανακοίνωσε χτες το υπουργείο Παιδείας. Ανάμεσά τους: Ευνοϊκή ρύθμιση για την αναβαθμολόγηση, οδηγίες για την επιλογή του προσωπικού που εμπλέκεται στις εξετάσεις (βαθμολογητές, αναβαθμολογητές κλπ.), απαγόρευση των κινητών τηλεφώνων (για τους υποψηφίους) εντός των βαθμολογικών κέντρων...

Με ελαφρές διαφοροποιήσεις, τέτοια «μέτρα» ανακοινώνονται συχνά - πυκνά τα τελευταία χρόνια. Ωστόσο, σε τίποτα δε διαφοροποιείται ο χαρακτήρας των εξετάσεων, ως αντικείμενο της βιομηχανίας της παραπαιδείας, ως εξετάσεις επιλογής, κατάληξη και κύριος στόχος ενός σχολείου που δε μορφώνει ολόπλευρα τους μαθητές... Αυτό είναι το πρόβλημα κι όχι η ενδεχόμενη διαβλητότητά τους.

Κόβει ο ένας, ράβει ο άλλος...

Συνάντηση εργασίας είχαν χτες ο υπουργός Παιδείας Ευ. Στυλιανίδης και η υπουργός Απασχόλησης, Φ. Πάλλη - Πετραλιά, με κύριο αντικείμενο, όπως καταλάβαμε, την προώθηση της «διά βίου» αμάθειας, της «διά βίου» εκμετάλλευσης. Μίλησαν αμφότεροι, δε, για την πολύ καλή συνεργασία που έχουν! «Τα δύο υπουργεία συναντώνται στο χώρο της διά βίου μάθησης όπου και συνεργάζονται αρμονικά. Και αυτή η συνεργασία διέπεται από συμπληρωματικότητα ώστε να επιτυγχάνουμε αύξηση όχι μόνο της απορροφητικότητας των ευρωπαϊκών κονδυλίων, αλλά και αποτελεσματικότητα όσον αφορά την κοινωνική τους αξιοποίηση», είπε χαρακτηριστικά ο Ευ. Στυλιανίδης, μετά το τέλος της συνάντησης.

Δηλαδή, «κόβει ο ένας, ράβει ο άλλος» ...ετοιμάζουν κι οι δυο από κοινού τους εργαζόμενους που απαιτεί το κεφάλαιο σήμερα και αύριο! Το ένα υπουργείο σχεδιάζει την ιδεολογική προετοιμασία του εργαζόμενου, ώστε να είναι «σπουδαγμένος» στην υποταγή και το άλλο του «ανοίγει τις πύλες» στην πιο άγρια εκμετάλλευση, θεσμοθετώντας το τσάκισμα των δικαιωμάτων του στην εργασία και την ασφάλιση...

Σπέρνουν αυταπάτες

Ενας μετά τον άλλο οι απολογητές του καπιταλισμού, οι οπαδοί της «σοσιαλδημοκρατικής» και «κεντροαριστερής» διαχείρισης του εκμεταλλευτικού συστήματος επιχειρούν να αποδώσουν την αύξηση της φτώχειας, της ανεργίας, της εξαθλίωσης των λαϊκών στρωμάτων και του ξεκληρίσματος των μικροπαραγωγών στο λεγόμενο «καπιταλισμό - καζίνο» ή «άγριο καπιταλισμό. Σε μια συνειδητή προσπάθεια να «αθωώσουν» τη φύση του εκμεταλλευτικού συστήματος - που ο καθένας από τη θέση τους υπηρετούν - ισχυρίζονται ότι τα δεινά που πλήττουν τα λαϊκά στρώματα οφείλονται αποκλειστικά στον καπιταλισμό που στηρίζεται σ' ένα σύστημα χρηματοοικονομικής κερδοσκοπίας των κεφαλαιαγορών και των χρηματιστηρίων, και «νεοφιλελεύθερης διαχείρισης, υποστηρίζοντας ταυτόχρονα ότι αν αυτή η... εκδοχή του «αμφισβητηθεί», μπορεί να υπάρξει μια πιο «ανθρώπινη» και «δικαιότερη» διαχείρισή του!

Στη χώρα μας εκφραστές τέτοιων «ιδεολογημάτων» είναι τόσο τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ όσο και αυτά του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ που μέσα από μια σειρά από αναλύσεις και δημόσιες τοποθετήσεις «τροφοδοτούν» με αυταπάτες τα λαϊκά στρώματα ότι μπορεί να υπάρξει μια «άλλη πολιτική», ένας «άλλος δρόμος», ο οποίος μπορεί να στηριχτεί πάνω σ' ένα «παρεμβατικό κράτος», το οποίο με «μηχανισμούς ελέγχου» και «ενεργητικές πολιτικές»: Μπορεί να βάλει φραγμό στην κερδοσκοπία και στην άκρατη αγορά! Να παρέμβει δηλαδή, στους «νόμους της αγοράς»! Για να γίνουν ακόμα πιο πειστικοί για τα... επιχειρήματά τους επικαλούνται τη σημερινή χρηματοπιστωτική κρίση του συστήματος, υποστηρίζοντας ότι μέσα απ' αυτή θα προκύψει η «ανάγκη» για «κεντρικό σχεδιασμό» της οικονομίας, την οποία θα έρθει να επιτελέσει ένα «κοινωνικό κράτος»!! Και όλα αυτά μέσα στο πλαίσιο του καπιταλισμού...

Αραγε ποιον κοροϊδεύουν; Αραγε για λογαριασμό ποιας τάξης μιλούν; Τι θέλουν να κρύψουν πίσω από τα «ιδεολογήματά» τους; Προσπαθούν να συγκαλύψουν την πραγματική αιτία της όξυνσης των λαϊκών προβλημάτων που επιτείνει η πολιτική των κάθε απόχρωσης κυβερνήσεων σε όφελος του κεφαλαίου. Στην εποχή του μονοπωλιακού καπιταλισμού που η εκμετάλλευση των εργαζομένων μεγεθύνεται, αφού το κεφάλαιο αξιώνει ακόμα πιο φτηνή εργατική δύναμη, προκειμένου να αποσπάσει ακόμα μεγαλύτερη υπεραξία και να διευρύνει τα κέρδη του, οι πολιτικές δυνάμεις της «σοσιαλδημοκρατίας» και του «οπορτουνισμού» ισχυρίζονται ότι θα... βάλουν φραγμό στα κέρδη του και θα προχωρήσουν σε «δικαιότερη αναδιανομή» του πλούτου! Δηλαδή, θα πείσουν ή θα αναγκάσουν τους καπιταλιστές να παραχωρήσουν μέρος των κερδών τους στους εργαζόμενους!

Κεντρικός και μοναδικός στόχος τους είναι να χειραγωγήσουν την εργατική τάξη. Να εμποδίσουν τη χειραφέτησή της, μετατρέποντας τα ιδεολογήματά τους περί «ανθρώπινου καπιταλισμού», σε «ιδεολογικό κυματοθραύστη» που θα εμποδίσει τη ριζοσπαστικοποίηση των λαϊκών στρωμάτων και κατ' επέκταση την αμφισβήτηση του συστήματος. Φιλοδοξούν να αποτρέψουν την αντεπίθεση της εργατικής τάξης στο κεφάλαιο. Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να πέσουν στην ιδεολογική παγίδα που τους στήνουν οι πολιτικοί εκπρόσωποι της άρχουσας τάξης και οι ΣΥΝοδοιπόροι τους. Οφείλουν να απορρίψουν αυτές τις θεωρίες, αφού γνωρίζουν από την ίδια τους τη ζωή ότι δεν μπορεί να συνυπάρξει η κερδοφορία του κεφαλαίου με τη δική τους ευημερία. Εξάλειψη της φτώχειας, της ανεργίας και της ανέχειας θα υπάρξει μόνο όταν οι εργαζόμενοι κατακτήσουν την πολιτική εξουσία και φτιάξουν το δικό τους κράτος που θα οικοδομήσει μια πραγματικά λαϊκή οικονομία, στην οποία οι εργαζόμενοι θα καρπώνονται όλο τον τεράστιο πλούτο που οι ίδιοι και μόνο αυτοί παράγουν.


Παναγιώτης ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ

Η λιτότητα είναι μόνιμη...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΣΤΑ ΥΨΗ Ο «μαύρος χρυσός». Ράλι με τις τιμές του πετρελαίου. Σπάνε όλα τα ρεκόρ!

Οπου σταθείς κι όπου βρεθείς, αυτό σου λένε. Και συμπληρώνουν, βέβαια, ότι αυτό θα επιφέρει ακρίβεια.

Πλήττονται, λέει, οι βιομηχανίες και οι εταιρείες, αφού αυξάνεται το κόστος λειτουργίας τους.

Εννοείται πως θα πάρει «τα πάνω» του κι ο πληθωρισμός (οπότε πρέπει να «συγκρατηθούν» οι μισθοί).

Αν, βέβαια, σκεφθείς λίγο ψύχραιμα μέσα σε όλον αυτόν το βομβαρδισμό κινδυνολογίας, βλέπεις ότι ...κάτι δεν πάει καλά.

Δηλαδή, όταν το πετρέλαιο ήταν σε χαμηλότερα επίπεδα, μήπως δεν είχαμε ακρίβεια; Μήπως έφταναν οι μισθοί να καλύψουν το κόστος ζωής;

Επίσης, αν κάτι γίνει και πέσει ή σταθεροποιηθεί η τιμή του πετρελαίου, μήπως θα σταματήσουν να ακριβαίνουν τα προϊόντα;

Επειδή «πετρελαϊκές κρίσεις» έχουμε δει πολλές, είναι βέβαιο πως είναι παροδικές. Αυτό που είναι μόνιμο είναι η λιτότητα και η εκμετάλλευση του κόσμου.

Είτε πάνω - είτε κάτω είναι το πετρέλαιο, είτε πάνω - είτε κάτω είναι τα χρηματιστήρια, είτε πάνω - είτε κάτω είναι το ισοζύγιο εξαγωγών, πάντα εμείς την πληρώνουμε.

Ας αφήσουν, λοιπόν, κατά μέρος την κοροϊδία, γιατί ο κόσμος τούς έχει βαρεθεί.

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ δεν κινδυνεύει από την αντιπολίτευση, αλλά από τους χειρισμούς της στα προβλήματα των πολιτών, λέει ο Π. Τατούλης.

Εμείς θα προσθέταμε πως σίγουρα δεν κινδυνεύει από απόψεις, όπως αυτές του Π. Τατούλη.

Είτε τις συμμερίζονται είτε όχι και άλλα μέλη της Κοινοβουλευτικής της Ομάδας, όπως υποστηρίζει ο υποτιθέμενος «αντάρτης» βουλευτής.

Τα παιγνίδια των κοινοβουλευτικών πλειοψηφιών ουδέποτε συνέστησαν πολιτική αντίδραση σε όσα εφαρμόζονται.

Μιλάμε για καταστάσεις, που καμία σχέση δεν έχουν με όσα, πραγματικά, μας ταλαιπωρούν.


Γρηγοριάδης Κώστας

«Προστάτες» των δουλεμπόρων

Παπαγεωργίου Βασίλης

«Είμαστε χώρα υποδοχής λαθρομεταναστών - Είμαστε η χώρα υποδοχής υψηλότερου αριθμού λαθρομεταναστών το χρόνο». Η φράση αυτή του κυβερνητικού εκπροσώπου Θ. Ρουσόπουλου, πριν από μερικές βδομάδες, όταν τέθηκε το θέμα της απάνθρωπης εκμετάλλευσης των οικονομικών μεταναστών στα θερμοκήπια -σκλαβοπάζαρα της Ηλείας, είναι αποκαλυπτική για τη στάση και την πολιτική της κυβέρνησης. Η συστηματική χρήση και μόνο του όρου «λαθρομετανάστες» δείχνει πεντακάθαρα ότι στην πραγματικότητα η κυβέρνηση - όπως άλλωστε και η ΕΕ - δεν τους αναγνωρίζει κανενός είδους δικαιώματα. Σύμφωνα με αυτή την αντίληψη, τους κάνουν χάρη οι καπιταλιστές γης που τους προσφέρουν ένα άθλιο ξεροκόμματο... Τι έκαναν, άλλωστε, οι κρατικές υπηρεσίες που από την αρχή τάχα έδειξαν «ενδιαφέρον» για το θέμα; Οι υπουργοί Εσωτερικών Πρ. Παυλόπουλος, Απασχόλησης Φάνη Πάλλη - Πετραλιά και Υγείας Δ. Αβραμόπουλος δήλωσαν ότι θα κινητοποιήσουν όλους τους ελεγκτικούς μηχανισμούς που έχουν στη διάθεσή τους προκειμένου να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι της αθλιότητας. Το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας πήρε εντολή να κάνει ελέγχους στην Ηλεία, αλλά και σε όλη τη χώρα, αλλά περιέργως δε βρήκε τίποτα το μεμπτό και παράνομο... Ο υπουργός Υγείας έδωσε εντολή να μεταβούν στελέχη του Κέντρου Ελέγχου Νοσημάτων και του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας στην Ηλεία, προκειμένου να ελέγξουν τις συνθήκες υγιεινής στους καταυλισμούς των μεταναστών και να διερευνήσουν την ύπαρξη τυχόν λοιμωδών νοσημάτων, αλλά πάλι δε βρήκαν τίποτα...

Βούτυρο στο ψωμί των εκμεταλλευτών

Αφορμή να χύσει το ρατσιστικό του δηλητήριο και να αλείψει βούτυρο στο ψωμί όσων θησαυρίζουν απ' την άγρια εκμετάλλευση των μεταναστών βρήκε στα γεγονότα της Μανωλάδας, ο ΛΑ.Ο.Σ. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε χτες, ανάμεσα σ' άλλα, εκφράζει την εξής... αγωνία: «Μοιραία οι μετανάστες και από πλευράς αμοιβών αλλά και κοινωνικής ασφάλισης θα εξισωθούν με τους Ελληνες εργαζόμενους. Ακόμη περισσότερο θα αποκτήσουν πολιτικά δικαιώματα και θα εκπροσωπηθούν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και στη Βουλή».

Μάλιστα, η ανακοίνωση τιτλοφορείται «Να αδειάσουμε τις καφετέριες αν πρέπει να μαζευτούν οι φράουλες», στέλνοντας το μήνυμα - ακόμα μια φορά - ότι για την ανεργία των νέων (και όχι μόνο) ευθύνονται οι μετανάστες. Οι συντάκτες της βέβαια... «ξεχνούν» να πούνε οτιδήποτε για όλους εκείνους που συγκεντρώνουν πλούτη πετσοκόβοντας τα δικαιώματα των εργαζομένων, χωρίς να 'χει σημασία το χρώμα του δέρματος ή η γλώσσα που μιλάνε. Εχει όμως σημασία (κι αυτό το ξέρει ο ΛΑ.Ο.Σ.) όλοι οι εκμεταλλευόμενοι να δίνουν σαν μια γροθιά κι από κοινού τον αγώνα ενάντια στους εκμεταλλευτές τους. Μόνο τότε θα μπορέσουν να σηκώσουν κεφάλι και να κάνουν βήματα, ακόμα κι οι πιο τρομοκρατημένοι, όπως οι χιλιάδες εργάτες γης στη Μανωλάδα.

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Ταξικός ο αγώνας των κολίγων

Ο τριήμερος απεργιακός ξεσηκωμός των μεταναστών εργατών γης στα φραουλοχώραφα της Νέας Μανωλάδας δεν τάραξε τα νερά μόνο στη μικρή κωμόπολη της Ηλείας. Η απήχηση του δίκαιου ταξικού αγώνα των σύγχρονων κολίγων, που ζητούσαν αύξηση στα μεροκάματα και ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης, ξεπέρασε τα όρια της μικρής πλατείας, όπου συγκεντρώνονταν κάθε πρωί επί τρεις μέρες οι μετανάστες με τις οικογένειές τους. Το γεγονός ότι αυτός ο αγώνας έληξε με την υποχώρηση των σύγχρονων τσιφλικάδων και άνοιξε το δρόμο για την αύξηση του μεροκάματου, είναι μια κατάκτηση που ανήκει εξ ολοκλήρου στους εργάτες και όσους βρέθηκαν στο πλάι τους όλες αυτές τις μέρες, με πρωτοπόρους τους κομμουνιστές και τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ. Οι μετανάστες γύρισαν στα χωράφια με ψηλά το κεφάλι. Οπως με ταξική υπερηφάνεια πήραν την απόφαση να ξεκινήσουν την περασμένη Παρασκευή την κινητοποίησή τους.

Ο αγώνας των κολίγων επιβεβαίωσε ότι, προκειμένου να αυξήσει τα κέρδη του, το κεφάλαιο είναι αδίστακτο. Κάτω από την αγανάκτηση των μεταναστών, κρύβονται ατελείωτες ώρες δουλειάς μέσα στο καμίνι των θερμοκηπίων, ζωή στις παράγκες, χωρίς τρεχούμενο νερό και ηλεκτρικό, με το φόβο της εκδίωξης να κρέμεται διαρκώς πάνω από τα κεφάλια τους. Σύγχρονοι δούλοι σε μια περιοχή όπου μια χούφτα μεγαλοκαλλιεργητές παράγουν το 90% της εγχώριας φράουλας. Ο ξεσηκωμός των κολίγων φανέρωσε τους εχθρούς και τους φίλους τους. Ξεσκέπασε το μαύρο μέτωπο αστυνομίας, τοπικών αρχών, τσιφλικάδων, αλλά και των τραμπούκων παρακρατικών, που δε θα δίσταζαν ακόμα και να σκοτώσουν, προκειμένου να σπάσουν τον αγώνα των μεταναστών και το κύμα της αλληλεγγύης που αυτός ξεσήκωσε. Ο κόπος τους ήταν μάταιος. Ακόμα και όταν το βράδυ του Σαββάτου εξαπέλυσαν δολοφονικό πογκρόμ σε βάρος στελεχών του ΚΚΕ και των μεταναστών απεργών που είχαν γυρίσει στις παράγκες τους.

Ο ρόλος των κομμουνιστών και των ταξικών δυνάμεων στον απεργιακό αγώνα ήταν καθοριστικός. Γι' αυτό ξεσήκωσε την οργή των τσιφλικάδων. Γιατί ξέρουν καλά πως η παρέμβαση του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ πριν από ένα χρόνο, το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του «Ρ» στα θερμοκήπια και τις παράγκες, οδήγησε στο να πληρωθούν οι μετανάστες τα δεδουλευμένα τους. Γιατί φοβούνται την απήχηση που έχει ο λόγος των κομμουνιστών στους μετανάστες, το σύνθημα του ΠΑΜΕ «Ελληνες και ξένοι εργάτες ενωμένοι». Γιατί είδαν από πρώτο χέρι τη δύναμη του ενωμένου ταξικού αγώνα. Ο σπόρος που έπεσε στα φραουλοχώραφα της Μανωλάδας κάρπισε και θα θεριέψει σύντομα. Θα φροντίσουν γι' αυτό οι ίδιοι οι μετανάστες, που καταλαβαίνουν μέρα με τη μέρα τη δύναμη που κρύβουν τα χέρια τους, η φωνή τους. Τη δύναμη που κρύβει ο συντονισμένος, κοινός αγώνας με τους Ελληνες συναδέλφους τους και την ταξική πρωτοπορία τους.

Πολιτική απατεωνιά

Ξεκινά από τη σελίδα 10. Οπου δίπλα απ' τον τίτλο «Η παγκόσμια Ηγεσία των Καπιταλιστών - Παγίδευσε και την Ελληνική Αριστερά» φιγουράρει φωτογραφία του σφυροδρέπανου που υπάρχει στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό. Στο άρθρο αυτό, που αφορά στον «ιδεολογικό αφοπλισμό της αριστεράς και αφομοίωσής της στα πλαίσια ενός ιδιότυπου πολιτικού γενιτσαρισμού», δε γίνεται καμία αναφορά ονομαστική στο ΚΚΕ, η φωτογραφία όμως προκαλεί συνειρμούς... Τέσσερις σελίδες παρακάτω η εφημερίδα «ΑΛΦΑ ΕΝΑ» φιλοξενεί άρθρο κάποιου επονομαζόμενου «αριστερού πατριώτη», το οποίο τιτλοφορείται: «ΛΑ.Ο.Σ.: Διαφορές και ομοιότητες με την Αριστερά και τη Σοσιαλδημοκρατία». Εδώ η πολιτική απατεωνιά γνωρίζει μεγάλες δόξες. Ισχυρίζεται ο αρθρογράφος «Με το ΚΚΕ έχουμε συγκλίνουσες θέσεις σε πολλά κοινωνικά θέματα: Στα θέματα των υπερκερδών των τραπεζών και πολυεθνικών, της ανάγκης για τόνωση της απασχόλησης και χτύπημα της ανεργίας και της φτώχειας» και παρακάτω επικαλείται μέχρι και την παρέμβαση των ευρωβουλευτών του ΚΚΕ στην Ευρωβουλή για το θέμα των μειονοτήτων, γράφοντας «Αλλωστε και το ΚΚΕ κάνει βήματα στα εθνικά θέματα π.χ. με την Επιστολή της ευρωομάδας του (....) αποδέχεται ότι δεν υπάρχει μακεδονικό έθνος, ούτε μακεδονική εθνική μειονότητα».

Αυτές οι απατεωνιές στον πρόλογο. Γιατί παρακάτω ο αρθρογράφος ομολογεί ότι ο ΛΑ.Ο.Σ. είναι απλά με τους καπιταλιστές σε αντίθεση με το ΚΚΕ που «εμμένει στη "μονομερώς ταξική" άποψη "Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη"». Και για τα μειονοτικά εθνικιστικό μέχρι αηδίας, γιατί ποτέ και πουθενά δεν έχει εκφράσει θέσεις υπέρ των δικαιωμάτων των μειονοτήτων που έχουν να κάνουν με τη διαφορετική καταγωγή, γλώσσα ή θρησκεία, που προστατεύονται από συγκεκριμένες διεθνείς ή διμερείς συμφωνίες, όπως το ΚΚΕ. Το ξαναλέμε άλλη μια φορά. Είναι άκρως επικίνδυνος για τα λαϊκά συμφέροντα ο ΛΑ.Ο.Σ.

Το ΚΚΕ με τους πάσης φύσεως απατεώνες έχει όση σχέση έχουν ο φάντης με το ρετσινόλαδο. Δηλαδή, καμία. Τέτοιες απατεωνιές καταδεικνύουν και την ποιότητα αυτών που τις διακονούν προσπαθώντας να ψαρέψουν σε θολά νερά. Ματαιοπονούν.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ