Παρασκευή 20 Μάη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Να τους κοπεί ο βήχας

«Δεν κόβουμε το ΕΚΑΣ γενικώς, κόβουμε σε αυτούς που δεν το δικαιούνται. Θα επιστρέψουν το ΕΚΑΣ αυτοί που δεν το δικαιούνται. Είναι πάρα πολύς κόσμος που δεν δηλώνει τα πραγματικά του εισοδήματα και που δεν το δικαιούνται. Υπάρχουν πάρα πολλοί τέτοιοι άνθρωποι οι οποίοι παρανόμως έπαιρναν το ΕΚΑΣ, από αυτούς θα κοπεί και θα ζητηθεί να επιστραφεί». Αυτήν την απαράδεκτη δήλωση έκανε τις προάλλες η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Εύη Καρακώστα, μιλώντας σε ραδιοφωνική εκπομπή. Δε φτάνει που εξολοθρεύουν τους χαμηλοσυνταξιούχους, κάνουν κάτι ακόμα χειρότερο: Τους συκοφαντούν και τους ατιμάζουν για να κρύψουν τις πομπές τους. Μέχρι πού θα φτάσει, άραγε, το θράσος των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για να υπερασπίσουν την ανάλγητη αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης; Οι συνταξιούχοι θα τους κόψουν το βήχα και γι' αυτό να είναι σίγουροι εκεί στην κυβέρνηση.

Το τερμάτισαν...

...οι φιλοκυβερνητικές εφημερίδες, με τη χτεσινή τους περιγραφή για τις φοιτητικές εκλογές, στοιχείο των οποίων ήταν και η κατρακύλα των διαφόρων αποχρώσεων νεροκουβαλητών της «αριστερής κυβέρνησης» στα πανεπιστήμια.

Πρώτη και καλύτερη η κυβερνητική «Αυγή», η οποία, μετά την περσινή λαθροχειρία της για την «αριστερά που ανεβαίνει στα πανεπιστήμια», οπότε και άθροιζε όλες μαζί τις παρατάξεις, χτες ξεκινούσε το ρεπορτάζ της με τίτλο «Μια κάλπη αδειανή...», με το εξής αμίμητο: «Διασπασμένη η ΔΑΠ - ΝΔΦΚ, την πρώτη θέση της οποίας πλησιάζει απειλητικά η Πανσπουδαστική Αριστερή Ανατρεπτική Συνεργασία (ΕΑΑΚ - ΑΡΕΝ) και Αριστερό Δίκτυο Νεολαίας (ΑΡΔΙΝ) μαζί»! Αγνοια ολκής ή σκοπιμότητα η «ανακάλυψη» μιας ανύπαρκτης παράταξης και η ταύτιση της Πανσπουδαστικής και των αποτελεσμάτων της με τα οπορτουνιστικά ανεμομαζώματα στα πανεπιστήμια; `Η απλά ένα βήμα παραπέρα στην άτσαλη προσπάθεια να δημιουργηθεί μια πλασματική εικόνα - παρηγοριά στον άρρωστο, για την «αδειανή κάλπη» της κυβερνητικής παράταξης «Μπλόκο» που πήρε (ολόκληρες!) 538 ψήφους σε ΑΕΙ και ΤΕΙ πανελλαδικά; Αγνωστο ακόμα, αν και το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ ζήτησε επανόρθωση σε σχέση με το θέμα.

Κι από κοντά το «έγκυρο» ρεπορτάζ και τα «εύστοχα» σχόλια της «Εφημερίδας των Συντακτών», που, αφού πρώτα σχολίασε ανακοίνωση της ΔΑΠ, με τον τίτλο «Νέα ΚΝΕ;» (φοβερό «χιούμορ»...), μετά ανακάλυψε «κέρδη για ΕΑΑΚ - ΑΡΕΝ - ΑΡΔΙΝ» κι ότι η σύμπραξή τους «ήταν αυτή που έδωσε πιο καθαρές επιδράσεις στο φοιτητικό εκλογικό σώμα»! Ηταν δε τέτοια η επίδραση των παραμυθιών που είπαν στους φοιτητές οι δυνάμεις αυτές για την «αριστερή κυβέρνηση» όλο το προηγούμενο διάστημα, που προχτές έχασαν μόλις 4.000 ψήφους και 4%. Λίγο ακόμα και θα γράφανε για... θρίαμβο!

Το ακούσαμε κι αυτό...

Πολλά ακούστηκαν αυτές τις μέρες στην προσπάθεια των βουλευτών και άλλων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ να καλλιεργήσουν κλίμα ευφορίας για το κλείσιμο της πρώτης «αξιολόγησης» και να πείσουν το λαό ότι «τα δύσκολα έχουν περάσει». Υπάρχουν όμως και κάποιοι που πραγματικά ξεπερνούν κάθε όριο κοροϊδίας και εμπαιγμού. Οπως για παράδειγμα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Μπάρκας, ο οποίος είπε σε ραδιοφωνική συνέντευξη: «Αυτή η αξιολόγηση είναι η μεγαλύτερη σε σχέση με τη διαδικασία του προγράμματος, κλείνει επί της ουσίας όλο το πρόγραμμα. Στη συνέχεια και ύστερα από μεγάλο χρονικό διάστημα, υπάρχουν κάποιες μικρότερες, αλλά σε κάθε περίπτωση αυτή η αξιολόγηση είναι επί της ουσίας που ολοκληρώνει όλη τη διαδικασία του προγράμματος». Δηλαδή, αν πιστέψουμε τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, τα αντιλαϊκά μέτρα τελειώνουν κάπου εδώ και δεν πρόκειται να δούμε παρά ελάχιστα ακόμα μέχρι το 2019, οπότε ολοκληρώνεται το πρόγραμμα! Αν έτσι έχουν τα πράγματα, τότε γιατί ο πρόεδρος της Βουλής είπε ότι θα κρατήσει ανοιχτή τη Βουλή το καλοκαίρι, για να νομοθετήσει δέκα ακόμα νομοσχέδια - φωτιά για το λαό; Ακόμα πιο πέρα: Τις συμφωνημένες από το μνημόνιο αλλαγές στα Εργασιακά (συλλογικές διαπραγματεύσεις, ομαδικές απολύσεις, συνδικαλιστικός νόμος), που προβλέπονται από Σεπτέμβρη, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τις κατατάσσει στις «μικρότερες» και ανάξιες λόγου; Κι αν τελειώσαμε με τα μέτρα, τότε γιατί νομοθετούν τον «κόφτη», που σημαίνει αυτόματη εφαρμογή περικοπών σε συντάξεις και μισθούς, αν δεν πιαστούν οι δημοσιονομικοί στόχοι; Η πολιτική της κυβέρνησης είναι βαρέλι δίχως πάτο σε ό,τι αφορά τα αντιλαϊκά μέτρα κι αυτό δεν αλλάζει όσο κουτόχορτο και να προσπαθήσει να πουλήσει στο λαό.

Το μενού της αηδίας...

«Βιωματική» βιβλιοπαρουσίαση στη Μακρόνησο οργάνωσε προ ημερών το βιβλιοπωλείο «Free Thinking Zone», για να βιώσουν οι παρευρισκόμενοι «μια συγκλονιστική εμπειρία ενάντια στη συλλογική λήθη του διχασμού που κάθε Νεοέλληνας πρέπει να ζήσει για να ξέρει», και να πάρουν «μία πικρή γεύση της κατάρας που κουβαλά η φυλή μας», με τη συνδρομή και του καφέ «Αμαρυλλίς» στην Κηφισιά, που πρόσφερε «"προσαρμοσμένο" στις συνθήκες μενού εξορίας». Και η αλήθεια είναι πως δεν ξέρουμε πόσο «συγκλονιστική» ήταν για τους συμμετέχοντες η εμπειρία του γκουρμέ γεύματος - που κάθε άλλο παρά εξορίας ήταν - μετά συζητήσεως για την «κατάρα της φυλής μας», όπως βαφτίστηκε η βαρβαρότητα του αστικού κράτους τους ενάντια στους κομμουνιστές και άλλους αγωνιστές, που η δράση τους ήρθε σε σύγκρουση με τις επιδιώξεις και τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Αλλά ξέρουμε σίγουρα ότι το σάπιο φαΐ της αναθεώρησης της Ιστορίας και της ιστορικής αμνησίας (βλέπε λήθης), που σερβίρουν εδώ και χρόνια κεφάλαιο, ΕΕ και οι κυβερνήσεις τους, ούτε με γκουρμέ σάλτσα δεν κατεβαίνει κάτω...



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ