Σάββατο 13 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ

Καμία αυταπάτη: «Δεν έρχεται στην περιοχή ο Πάουελ για να βάλει φραγμούς στο Ισραήλ. Εμείς δεν έχουμε αυταπάτες» (Σαμπ Ερεκάτ, εκπρόσωπος των Παλαιστινίων στα «ΝΕΑ»).

Τι δε θα δει ο Πάουελ: «Υπάρχει και η πραγματικότητα, την οποία δε θα δει ο Κόλιν Πάουελ, δηλαδή οι σφαγές σε πολλές πόλεις, κυρίως στην Τζενίν, και η τραγωδία στο Ναό της Γεννήσεως στη Βηθλεέμ με τους έγκλειστους Παλαιστίνιους. Αλλά και τα σπασμένα και λεηλατημένα γραφεία της Παλαιστινιακής Αρχής...» (Γ. Διακογιάννης, απεσταλμένος των «ΝΕΩΝ»).

Δέος για την αντίσταση: «Οι Αραβες ηγέτες βλέπουν με δέος τους Ελεύθερους Πολιορκημένους της Παλαιστίνης να μην υποκύπτουν στην ισχυρότερη στρατιωτική μηχανή της Μέσης Ανατολής. Οι ελέω Θεού ή αυταρχικών δομών κυβερνήτες των αραβικών κρατών φοβούνται τις εξεγέρσεις υποκινούμενες από φονταμενταλιστικά ισλαμικά στοιχεία που θα θέσουν σε κίνδυνο τη θέση τους» (Κ. Μπετινάκης «ΝΕΑ»).

Ηττα στους λαούς: «Οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ έχουν προσεγγίσει σε μεγάλο βαθμό τους στρατιωτικούς στόχους που είχε θέσει η κυβέρνηση Σαρόν, αλλά το πολιτικό αποτέλεσμα της επιχείρησης "Προστατευτικό Τείχος" είναι άκρως αμφισβητήσιμο... Το σημαντικότερο είναι, όμως, ότι οι βαρβαρότητες των εισβολέων προκάλεσαν βαθιά ρήγματα και στη δυτική κοινή γνώμη». (Στ. Λυγερός «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»).

Ούτε μία εβδομάδα: «Αν οι Αμερικανοί θέλουν πραγματικά ειρήνευση στη Μέση Ανατολή, μπορούν να την πετύχουν άνετα, καθώς το κράτος του Ισραήλ δεν μπορεί να επιβιώσει ούτε μία εβδομάδα χωρίς αμερικανική στήριξη» (Π. Παπακωνσταντίνου - «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ