Τετάρτη 24 Αυγούστου 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Μόνο δεδομένο ότι θα πληρώσεις

«Οσοι καταναλώνουν από 801 έως 2.000 kwh θα πληρώσουν επιπλέον 3% (...) Επισημαίνεται ότι η μέση οικιακή κατανάλωση ανέρχεται περίπου σε 1.200 kwh ανά τετράμηνο (...) Ο υπουργός Ανάπτυξης Δ. Σιούφας εξήγησε τους λόγους για τους οποίους η κυβέρνηση προχώρησε σε κλιμακωτές αυξήσεις (...) Πρώτον, να μην επιβαρυνθούν καθόλου οι οικονομικά ασθενέστεροι και να περιοριστούν κάτω του πληθωρισμού οι αυξήσεις για τη μεγάλη πλειοψηφία» (τα στοιχεία στο ρεπορτάζ στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ).

Τζάμπα τετράωρα

«Επιδότηση-"αντίδοτο" στη διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων αποφάσισαν να δώσουν οι κοινωνικοί εταίροι (...) Εδωσαν το πράσινο φως στον ΟΑΕΔ να εφαρμόσει ειδικό πρόγραμμα επιχορήγησης των εμπορικών επιχειρήσεων σε θέσεις μερικής απασχόλησης για τουλάχιστον 4 ώρες ημερησίως (...) Στο πρώτο δίμηνο η αμοιβή του ανέργου θα καταβάλλεται εξ ολοκλήρου από τον ΟΑΕΔ. Στους επόμενους 18 μήνες ο εργοδότης θα επιχορηγείται με 8 ευρώ ημερησίως για κάθε θέση εργασίας» (από το ρεπορτάζ στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ).

Απλά, αλλαγή βάρδιας

«Τρεις διευθύντριες στο υπουργείο Απασχόλησης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης με πολύχρονη εμπειρία αντικαταστάθηκαν, ενώ σε παραίτηση - συνταξιοδότηση εξαναγκάστηκε η Αννα Δελαπόρτα, προϊσταμένη της ειδικής υπηρεσίας του προγράμματος "Επαγγελματική Κατάρτιση και Απασχόληση" η οποία ήταν χρόνια στο Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο με μεγάλη εξειδίκευση. Στη θέση της τοποθετήθηκε απλός υπάλληλος της ίδιας υπηρεσίας, αφού πρώτα προήχθη σε προϊστάμενο (...) Πρώην γενική διευθύντρια κορυφαίου υπουργείου εξομολογείται στο "Εθνος": "Δώσαμε τη ζωή μας, το αίμα μας στην υπηρεσία και κάποιοι έκριναν ότι δεν μπορούμε να προσφέρουμε άλλο. Με ποια κριτήρια;"» (από το ρεπορτάζ στο ΕΘΝΟΣ).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ