Τετάρτη 5 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Για να μην ξεχνιόμαστε

«Το συμπέρασμα εις το οποίον καταλήγουμε καθ' όσον αφορά το αίτημα της νομιμοποιήσεως του Κ.Κ. είναι αρνητικόν» (ο παππούς Γ. Παπανδρέου στις 3 Απρίλη 1957 / «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»).

Τρικυμία...

«Με μικρά και σταθερά βήματα παρακολουθούμε τη δημιουργία μιας ολιγαρχικής κοινωνίας, στην οποία κυριαρχεί το 20% εκμεταλλευόμενο το 80%. Είναι φυσιολογικό οι αξίες της νέας ελίτ να απομακρύνονται ολοένα και περισσότερο από αυτές των υπολοίπων. Το μεγαλύτερο βάρος δε της εκμετάλλευσης πέφτει πάνω στους νέους, οι οποίοι αργά η γρήγορα θα αντιδρούσαν (...) δεν μπορεί να πει κανείς ότι πρόκειται για "επανάσταση", μια και η βίαιη διάσταση δεν υφίσταται, τουλάχιστον προς στιγμήν. Μπορούμε όμως να πούμε ότι βρισκόμαστε σε προεπαναστατικό στάδιο, το οποίο έχει ως κύριο χαρακτηριστικό το διάχυτο αίσθημα περιφρόνησης των πολιτών έναντι των κυβερνώντων» (ο Εμμανουέλ Τοντ στη «ΡΕΠΟΥΜΠΛΙΚΑ» / «ΕΘΝΟΣ»).

«Ανόητος»;

«Κάποιος μάλλον ανόητος υποστηρίζει ότι η τελευταία ελληνική τράπεζα στην Τουρκία ήταν στη Σμύρνη το 1920 και χρηματοδότησε τον πόλεμο εναντίον του Κεμάλ! (...) Τόσο οι Τούρκοι όσο και οι Ελληνες υπερπατριώτες πρέπει να ηρεμήσουν! Η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος ανήκει κατά 40% σε ξένους. Δεν είναι πλήρως ελληνική όπως νομίζουν και οι δύο! Ισως μάλιστα αυξηθεί το μερίδιο των ξένων στην τράπεζα. Αυτή είναι η νέα πραγματικότητα με την οποία πρέπει να συμφιλιωθούν» (ο Σεραφείμ Κωνσταντινίδης στην «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»).

Οι αστοί είναι ήδη εκεί

«Δε θα πρέπει να εκπλαγούμε εάν αντικρίσουμε τους απογόνους των Μικρασιατών Ελλήνων που ήλθαν ως πρόσφυγες στην Ελλάδα, μετά την καταστροφή του '22 να επιστρέφουν στα εδάφη των πατέρων τους για να ασκήσουν επιχειρηματική δραστηριότητα» (από το κύριο άρθρο στην «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ»).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ