Σάββατο 18 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Ξορκίζοντας τη βασική αντίθεση...

«Ο Ελληνας πολίτης προσμένει μια ψύχραιμη αντιπαράθεση μακριά από τεχνητές πολώσεις και τις οξύτητες του παρελθόντος. Περιμένει επίσης προγραμματικές προτάσεις για τα μεγάλα προβλήματα του τόπου οι οποίες θα είναι βασισμένες σε τεχνοκρατική επεξεργασία και όχι γενικολογίες» (από το κύριο άρθρο στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

...με στοιχεία που περιγράφουν, δεν εξηγούν

«Τετραπλάσιος ρυθμός αύξησης των θέσεων μερικής απασχόλησης σε σύγκριση με τις θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης (...) μέσες καταβαλλόμενες μηνιαίες αποδοχές 538,49 ευρώ για τους άνδρες και 454,85 ευρώ για τις γυναίκες (...) οι 7 στις 10 νέες θέσεις εργασίας έχουν προσωρινό χαρακτήρα» (τα στοιχεία στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ).

ότι οι έμποροι κυριαρχούν

«Ολοι γνωρίζουν ότι τα χρόνια που έρχονται οι συνθήκες στο Λεκανοπέδιο θα χειροτερεύσουν: από το μικροκλίμα στις καμένες περιοχές με τους όλο και πιο συχνούς καύσωνες ως την ατμοσφαιρική ρύπανση στην πόλη, τις πλημμύρες και βέβαια τις δυσκολίες για την αναδάσωση των περιοχών που κάηκαν και ξανακάηκαν τόσες φορές. Η αντιμετώπισή τους προϋποθέτει άμεση και αποτελεσματική κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού, ώστε να γίνουν εγκαίρως τα απαιτούμενα έργα. Η εμπειρία των τελευταίων χρόνων ωστόσο δεν αφήνει πολλά περιθώρια αισιοδοξίας» (από το κύριο άρθρο στα ΝΕΑ).

Το τέλος της αθωότητας

«Οι λεγόμενες "Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις" σπάνια εκφράζουν απλούς πολίτες κι ακόμα σπανιότερα κινητοποιούν αγαθούς εθελοντές. Συχνότατα χρησιμοποιούνται από ισχυρά συμφέροντα και διατηρούν στρατιές "εθελοντών" που αμείβονται αδρά» (ο Χρ. Λαζαρίδης στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ