Τετάρτη 5 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2006

ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΗΜΕΡΕΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

Λίγους μήνες πριν από τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές του Οκτώβρη, ο «Ρ» ξεκινά σήμερα από αυτήν τη στήλη να παρουσιάζει τα «έργα και τις ημέρες» των διαχειριστών δημάρχων στους δήμους όλης της χώρας.

Δήμαρχοι και νομάρχες, που υποστηρίζονται από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ, έχουν να παρουσιάσουν ένα ...λαμπρό έργο σε βάρος των εργαζομένων, με την επιβολή δημοτικών φόρων, το ξεπούλημα ελεύθερων χώρων, τις συμπράξεις δημόσιου - ιδιωτικού τομέα, το ακόμα μεγαλύτερο χτύπημα των εργασιακών σχέσεων. Πολιτική, που εκφράστηκε και μέσα από τα συλλογικά όργανα της Αυτοδιοίκησης (ΚΕΔΚΕ, ΤΕΔΚΝΑ, ΕΝΑΕ), την οποία στήριξαν και «πέρασαν» και τα τρία κόμματα.

Από σήμερα, λοιπόν, στο «Ρ» θα δημοσιεύεται ο μακρύς κατάλογος των αντιλαϊκών επιλογών σε κάθε δήμο.

ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ

Δήμος Καισαριανής. Δήμαρχος: Σπύρος Τζόκας. Στηρίχτηκε από τον ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ. Διαδέχτηκε τον Θανάση Μπαρτζώκα που είχε εκλεγεί στις εκλογές του 2002 και παραιτήθηκε. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, η διοίκηση του δήμου προχώρησε σε αυξήσεις των ανταποδοτικών τελών, υπέρογκους δανεισμούς, σύσταση δημοτικής αστυνομίας, πρόσληψη εργαζομένων με μερική απασχόληση.

Η διοίκηση του ΣΥΝ:

  • Προχώρησε σε υπέρογκους δανεισμούς. Μέχρι το 2005, είχε δανειστεί 12 εκατομμύρια ευρώ, χρήματα που πληρώνουν οι δημότες μέσω της αύξησης των ανταποδοτικών τελών. Αρνείται, παράλληλα, να διεκδικήσει τους παράνομα παρακρατηθέντες πόρους του δήμου, που φτάνουν τα 21,6 εκατ. ευρώ.
  • Εχει αυξήσει - μέσα σε τρία χρόνια - τα ανταποδοτικά τέλη 20% στις κατοικίες, 80% στα μαγαζιά και 120% στη χρήση πεζοδρομίων.
  • Τα γήπεδα της πόλης, που χτίστηκαν με χρήματα του καισαριανιώτικου λαού, έχουν δοθεί σε ιδιώτες επιχειρηματίες και ομάδες. Οι κάτοικοι της πόλης όχι μόνο δεν μπορούν να αθληθούν, αλλά δεν έχουν ούτε καν πρόσβαση σε αυτούς τους χώρους.
  • Προχώρησε σε τροποποίηση του κανονισμού του δημοτικού συμβουλίου, έτσι ώστε να προβλέπεται και η ίδρυση Δημοτικής Αστυνομίας και ανοίγει το δρόμο για τη δημιουργία ενός ακόμη σώματος καταστολής.
  • Οι εργαζόμενοι στο δήμο με ελαστικές εργασιακές σχέσεις αποτελούν το 25% με 30%, με την τάση το ποσοστό αυτό να αυξάνεται. Προχωρά σε όλο και περισσότερες προσλήψεις εργαζομένων με συμβάσεις εργασίας ή με μερική απασχόληση.


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ