Τετάρτη 8 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ. -- Οι ΗΠΑ «δεν πρόκειται να επιτρέψουν στο Ισραήλ να πραγματοποιήσει στρατιωτικό πλήγμα κατά του Ιράν όσο υπάρχουν αμερικανικά στρατεύματα στο Ιράκ γιατί θα γίνουν στόχος αντιποίνων». Αυτό υποστήριζαν ισραηλινά ΜΜΕ, επικαλούμενα υψηλόβαθμες διπλωματικές πηγές.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Κατά 8 ποσοστιαίες μονάδες (53% έναντι 45%) προηγείται ο υποψήφιος του Δημοκρατικού Κόμματος για την αμερικανική προεδρία, Μπαράκ Ομπάμα, αυξάνοντας τη διαφορά του από τον Ρεπουμπλικανό, Τζον ΜακΚέιν, σύμφωνα με το CNN.

ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ.-- Τα δεινά οικονομικά προβλήματα οδήγησαν στην παραφροσύνη έναν 45χρονο άνδρα από το Λος Αντζελες και πυροβόλησε και σκότωσε τη σύζυγό του, τα τρία παιδιά τους και την πεθερά του, προτού δώσει τέλος και στη δική του ζωή.

ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ.-- Ο 87χρονος Αμερικανός Γιοϊσίρο Ναμπού και οι Γιαπωνέζοι Μακότο Κομπαγιάσι και Τοσιχίντε Μασκάουα μοιράζονται το φετινό Νόμπελ Φυσικής για τις έρευνές τους στην υποατομική φυσική.

ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ.-- Πάνω από 7.000 εργαζόμενοι πραγματοποίησαν χτες πορεία διαμαρτυρίας στους κεντρικούς δρόμους της πρωτεύουσας και κατέληξαν στο κοινοβούλιο της Ρουμανίας, απαιτώντας αυξήσεις στους μισθούς τους και καλύτερες συνθήκες εργασίας.

ΜΑΔΡΙΤΗ.-- Οι 14 από τους συνολικά 20 υπόπτους που καταδικάστηκαν τον περασμένο Φλεβάρη για το σχεδιασμό επίθεσης στη Μαδρίτη λίγο μετά τις πολύνεκρες επιθέσεις της 11ης Μαρτίου 2004 αθωώθηκαν χτες από το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας.

ΑΣΑΜ - ΚΑΣΜΙΡ.-- Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών φτάνοντας στους 47, στο ινδικό κρατίδιο του Ασάμ, όπου έχουν ξεσπάσει έντονες συγκρούσεις, από την Παρασκευή, μεταξύ της φυλής Μπόντο και μουσουλμάνων προσφύγων από το Μπαγκλαντές. Οι ταραχές διαδίδονται από τη μία πόλη στην άλλη, ενώ πολλά χωριά κάηκαν δημιουργώντας κύμα τουλάχιστον 85.000 προσφύγων.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ