Πέμπτη 15 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΒΑΡΣΟΒΙΑ.- Ο σοσιαλδημοκράτης Βλοτζιμίρ Τσιμόσεβιτς, πρόεδρος της Κάτω Βουλής και ένα από τα τρία φαβορί για τις προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν στις 9 Οκτώβρη στην Πολωνία, ανακοίνωσε πως αποσύρεται από την αναμέτρηση σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Ο Τσιμόσεβιτς, 54 χρόνων, έγινε πρόσφατα στόχος επιθέσεων σχετικά με φορολογικές δηλώσεις του και με τις επιχειρήσεις του στο χρηματιστήριο κατά το 2001 και είδε τη δημοτικότητά του να μειώνεται σημαντικά στις δημοσκοπήσεις σε σχέση με τους κύριους αντιπάλους του.

ΤΖΑΚΑΡΤΑ.- Ινδονησιακό δικαστήριο καταδίκασε χτες σε θανατική ποινή τον δεύτερο - σε ένα 48ωρο - ισλαμιστή κρίνοντάς τον ένοχο για τη συμμετοχή του σε περσινή βομβιστική επίθεση στην πρεσβεία της Αυστραλίας.

ΚΕΪΠ ΤΑΟΥΝ.- Εξι Νοτιοαφρικανοί σκοτώθηκαν και άλλοι 15 τραυματίστηκαν χτες όταν το λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν έπεσε σε ποταμό από ύψος επτά μέτρων στην ανατολική πόλη Βριχέιντ της Ν. Αφρικής.

ΑΜΠΟΥΤΖΑ.- Δεκάδες χιλιάδες Νιγηριανοί διαδήλωσαν χτες σε πολλές μεγάλες πόλεις της Νιγηρίας (πρώτη πετρελαιοπαραγωγός στην Αφρική), διαμαρτυρόμενοι για τις νέες αυξήσεις, ύψους 30%, στις τιμές των καυσίμων.

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ.- Τις πρώτες εδώ και δύο χρόνια συνομιλίες θα έχουν αύριο στη Βιέννη αντιπροσωπείες Σέρβων και Κοσσοβάρων Αλβανών ανώτερων αξιωματούχων. Μεταξύ άλλων θα συζητήσουν την προώθηση μεταρρυθμίσεων στην τοπική αυτοδιοίκηση και τον επαναπατρισμό των μειονοτήτων στο προτεκτοράτο.

ΚΑΤΜΑΝΤΟΥ.- Νέες βίαιες διαδηλώσεις σημειώθηκαν εναντίον του βασιλιά χτες στο Νεπάλ, παρά τις μαζικές συλλήψεις στελεχών και ηγετών της αντιπολίτευσης, που έφθασαν κατά πληροφορίες τις 500, την Τρίτη.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ