Σάββατο 24 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΜΑΪΑΜΙ.-- Επτά άτομα - πέντε Αμερικανοί και δύο αλλοδαποί - συνελήφθησαν από το FBI στο Μαϊάμι στο πλαίσιο αντιτρομοκρατικής επιχείρησης. Οι συλληφθέντες φέρονται ότι σχεδίαζαν επιθέσεις εναντίον κυβερνητικών κτιρίων στο Μαϊάμι και στον ουρανοξύστη Sears Tower στο Σικάγο και εννοείται ότι είναι μέλη της «Αλ Κάιντα»! Βέβαια, λίγο αργότερα ένας άνδρας που αυτοπροσδιορίστηκε ως μέλος της θρησκευτικής οργάνωσης «Θάλασσες του Δαβίδ» δήλωσε στο CNN πως πέντε από τους συλληφθέντες είναι μέλη της οργάνωσης.

ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΜΕΞΙΚΟΥ.-- Διευρύνεται το προβάδισμα του πρώην δημάρχου της πρωτεύουσας, Λόπες Ομπραδόρ, ενόψει των προεδρικών εκλογών της ερχόμενης Κυριακής στο Μεξικό, καθώς σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση συγκεντρώνει 35%, έναντι 30% του συντηρητικού Φελίπε Καλντερόν.

ΦΟΙΝΙΞ.-- Στις φλόγες βρίσκονται τέσσερις πολιτείες των ΗΠΑ. Ηδη, έχουν καεί χιλιάδες στρέμματα σε Αριζόνα, Κολοράντο, Νέο Μεξικό και Καλιφόρνια. Ειδικά στην περίπτωση της Αριζόνα οι υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν δε βοηθούν στην κατάσβεση της φωτιάς, που συνεχίζει να απειλεί την πόλη Σεντόνα, όπου εκατοντάδες σπίτια και επιχειρήσεις έχουν εκκενωθεί.

ΤΕΛ ΑΒΙΒ - ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ.-- Το Ισραήλ θέλει να ενισχύσει «τη συνεργασία του με το ΝΑΤΟ γι' αυτό και θα συμμετάσχει με δυνάμεις έρευνας και διάσωσης σε ΝΑΤΟικές ειρηνευτικές αποστολές ανά τον κόσμο, πιθανότατα αρχής γενομένης με τη δημιουργία νοσοκομείων όπου υπάρχουν ΝΑΤΟικά στρατεύματα». Αυτό υποστήριζε, χτες, η εφημερίδα «Τζερούσαλεμ Ποστ». Δεν έγιναν σχόλια ούτε από τη Συμμαχία ούτε από την ισραηλινή κυβέρνηση.

ΡΙΑΝΤ.-- Πυκνή ανταλλαγή πυρών σημειώθηκε μεταξύ αστυνομικών δυνάμεων και αγνώστων ενόπλων, που χαρακτηρίστηκαν «τρομοκράτες της Αλ Κάιντα» από τις σαουδαραβικές αρχές, σημειώθηκε χτες τα ξημερώματα, στη συνοικία Αλ Νάκχιλ του Ριάντ. Σκοτώθηκαν 6 ένοπλοι και 1 αστυνομικός, τραυματίστηκε άγνωστος αριθμός ανθρώπων και συνελήφθη ένας ένοπλος.

ΝΤΙΛΙ.-- Ο Ανατολικοτιμορέζος Πρόεδρος, Ξανάνα Γκουσμάο, ανακάλεσε χτες την απόφασή του να παραιτηθεί γιατί δεν πράττει «αναλόγως» ο πρωθυπουργός Μάρι Αλκατίρι, επειδή, όπως είπε, πείστηκε απ' τα πλήθη μερικών χιλιάδων διαδηλωτών που συγκεντρώθηκαν στο Ντίλι σε ένδειξη συμπαράστασης στο πρόσωπο του Προέδρου.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ