Σάββατο 18 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ.-- Χωρίς ρεύμα έχουν μείνει μεγάλα κομμάτια της βόρειας και κεντρικής Λωρίδας της Γάζας, καθώς η παλαιστινιακή εταιρεία ενέργειας που καλύπτει το 25% της ηλεκτροδότησης της περιοχής δεν μπορεί να λειτουργήσει παρά μόνο μία από τις τέσσερις γεννήτριές της, εξαιτίας της διακοπής τροφοδότησης της Λωρίδας με καύσιμα από το Ισραήλ.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Ενα μέλος συνεργείου διάσωσης σκοτώθηκε και άλλοι οκτώ τραυματίστηκαν, στη διάρκεια επιχείρησης εντοπισμού έξι ανθρακωρύχων στο Κράνταλ Κάνιον της Γιούτα των δυτικών Ηνωμένων Πολιτειών. Εδώ και δέκα μέρες τα συνεργεία διάσωσης προσπαθούν να εντοπίσουν έξι ανθρακωρύχους που έχουν παγιδευτεί στο ορυχείο.

ΚΑΡΑΚΑΣ.-- Την πρόταση διαμεσολάβησης της Βενεζουέλας, ώστε να υπάρξει μία ανθρωπιστική συμφωνία μεταξύ της κυβέρνησης του Προέδρου Αλβαρο Ουρίμπε και των Ενόπλων Επαναστατικών Δυνάμεων της Κολομβίας (FARC) διατύπωσε ο Πρόεδρος Ούγκο Τσάβες.

ΚΑΤΜΑΝΤΟΥ.-- Τους 131 έχουν φτάσει, ήδη, οι νεκροί από τις πλημμύρες, που εδώ και ένα μήνα πλήττουν το Νεπάλ χωρίς πάντως να έχει σημειωθεί ξέσπασμα ασθενειών σε μεγάλη κλίμακα. Χθες σημειώθηκαν νέες πλημμύρες στις νοτιοανατολικές και τις νοτιοδυτικές επαρχίες της χώρας, ενώ περίπου 400.000 άνθρωποι σε 44 επαρχίες της χώρες έχουν πληγεί.

ΜΠΑΝΓΚΟΓΚ.-- Την άρση της απαγόρευσης σχηματισμού νέων πολιτικών κομμάτων ανακοίνωσε χτες ο Ταϊλανδός κυβερνητικός εκπρόσωπος, ένα 48ωρο πριν από τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την έγκριση νέου συντάγματος...

ΑΜΠΟΥΤΖΑ.-- Απαγόρευση της κυκλοφορίας επί 24ώρου βάσεως επέβαλε χτες ο Νιγηριανός στρατός σε περιοχές της πόλης Χαρκούρτ (Δέλτα του Νίγηρα), όπου είχαν προηγηθεί σφοδρές επιχειρήσεις του στρατού κατά ενόπλων οργανώσεων της περιοχής.

ΠΕΚΙΝΟ.-- Πρόοδος σε τεχνικά ζητήματα για τον τερματισμό του βορειοκορεατικού πυρηνικού προγράμματος επιτεύχθηκε στη διάρκεια συνομιλιών στη βορειοανατολική Κίνα μεταξύ Κινέζων, Κορεατών, Ιαπώνων, Αμερικανών και Ρώσων αξιωματούχων. Στο μεταξύ, ξεπέρασαν χτες τους 300 οι νεκροί από τις πρόσφατες πλημμύρες που έπληξαν τη ΛΔ Κορέας...

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ.-- Την επάνοδο τουλάχιστον 1.000 Σέρβων στρατιωτών και αστυνομικών στο Κοσσυφοπέδιο ζήτησε χτες ο εκπρόσωπος του Σέρβου πρωθυπουργού Αλεξάνταρ Σίμιτς, με το επιχείρημα ότι ...«ήρθε το πλήρωμα του χρόνου» οκτώ χρόνια μετά τη ΝΑΤΟική επέμβαση στην περιοχή να εκπληρωθεί η σχετική αναφορά της απόφασης 1244 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ