Παρασκευή 12 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 40
ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ
Κάτω τα χέρια από τον Λένιν!

Κατηγορηματική και οργισμένη είναι η κραυγή του ρωσικού λαού, που απευθύνεται, πάλι αυτές τις μέρες, προς τους τυμβωρύχους της γιελτσινικής μαφίας: «Κάτω τα χέρια από τον Λένιν!».

Ο υπόκοσμος των λαθρεμπόρων, των μαυραγοριτών και της απίστευτης διαφθοράς, το συνονθύλευμα αυτό από Εφιάλτες και Ηρόστρατους που κυριαρχεί, εδώ και δέκα χρόνια, στη μεγάλη χώρα του Λένιν, και που δε βρίσκει πια τίποτε άλλο να προδώσει και να καταστρέψει, γυρίζει ξανά το μοχθηρό βλέμμα του και εκδηλώνει τις βέβηλες διαθέσεις του απέναντι στο σύμβολο της παγκόσμιας επανάστασης, τον Βλαδίμηρο Ιλιτς Λένιν.

Σαφέστατος ο ιδεολογικός αρχηγός των «δημοκρατών» της Ρωσίας, Ανατόλι Τσουμπάις, απαίτησε να απομακρυνθεί από το Μαυσωλείο η σορός του Λένιν, και στη θέση αυτή να ανεγερθεί ένα «αναμνηστικό σύμπλεγμα, στη μνήμη των θυμάτων του κομμουνιστικού καθεστώτος» (!!!).

Για το ρωσικό λαό, δέκα χρόνια «μεταρρυθμίσεων» και αναστύλωσης του παλιού «ελεύθερου και δημοκρατικού» καθεστώτος στη χώρα του, ήταν υπεραρκετά για να βγάλει τα πικρά του συμπεράσματα. Να συγκρίνει το σοσιαλιστικό καθεστώς με τη σημερινή κατάντια της ολοκληρωτικής σήψης και του ξεπουλήματος των πάντων, και να ιδεί - κατά τη λαϊκή έκφραση - «τι είχε και τι έχασε». Μάρτυρας αδιάψευστος του γεγονότος αυτού, είναι οι «ουρές» που σχηματίζουν καθημερινά οι Ρώσοι εργαζόμενοι μπροστά στο Μαυσωλείο, προκειμένου να εκφράσουν τα αισθήματά τους, αισθήματα σεβασμού και ευγνωμοσύνης στον μεγαλύτερο επαναστάτη όλων των αιώνων.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου «Romir-Gallup», που μεταδόθηκε από τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία, το 73,5% των Ρώσων πολιτών είναι μετανιωμένοι για τις ανατροπές που έγιναν στη χώρα τους και νοσταλγούν τις «παλιές καλές μέρες».

Σε άλλη δημοσκόπηση, του «Πάμπλικ Οπίνιον Φαουντέισιον» τη φορά αυτή, ο Βλαντιμίρ Ιλιτς Λένιν αναδείχτηκε ως ο σημαντικότερος άνδρας του 20ού αιώνα. Και δεύτερος, μετά τον Λένιν, αναδείχτηκε ο επίσης μεγάλος Ιωσήφ Β. Στάλιν. Οι Σοβιετικοί πολίτες, αλλά και η νεότερη γενιά των Ρώσων δημοκρατών, με τη συμπαράσταση των βουλευτών τους, εκπροσώπων στην Κρατική Δούμα, απαίτησαν και πέτυχαν ο Εθνικός Υμνος της Ρωσίας, έστω και με άλλα λόγια, να έχει τη μελωδία του ύμνου της Σοβιετικής Ενωσης, και ο ρωσικός στρατός να διατηρήσει ως έμβλημά του την ίδια, τη δοξασμένη σημαία του Κόκκινου Στρατού. Στην Κρατική Δούμα κανένας άλλος, εκτός από τον εκκεντρικό και γραφικό Ζιρινόφσκι, δε συμμερίστηκε την άποψη του Τσουμπάις, να απομακρυνθεί από το Μαυσωλείο η σορός του Λένιν. Ο πρόεδρος, μάλιστα, της Δούμας, Γκενάντι Σελεζνιόφ, δήλωσε ότι κανένας δεν πρέπει να ξεχνάει, πως το σύμπλεγμα της Κόκκινης Πλατείας, μαζί με το Μαυσωλείο του Λένιν, έχει χαρακτηρισθεί αρχιτεκτονικό και ιστορικό μνημείο και είναι υπό την προστασία της ΟΥΝΕΣΚΟ.

Η θέση, λοιπόν, του ρωσικού λαού είναι ξεκάθαρη και η απόφασή του οριστική και αδιαπραγμάτευτη: «Κάτω τα χέρια από τον λένιν και την Κόκκινη Πλατεία!». Οι τυμβωρύχοι θα σπάσουν, όχι μόνο την αξίνα, αλλά και τα μούτρα τους, στο τείχος της θέλησης ενός λαού, να μην αποκαθηλώσει τα σύμβολά του. Ο πατέρας της παγκόσμιας επανάστασης, δημιουργός του πρώτου στην ιστορία της ανθρωπότητας σοσιαλιστικού κράτους, θα μένει πάντα εκεί, σύμβολο διαχρονικό του αγώνα των λαών, για το χτίσιμο της καινούριας κοινωνίας, της ανθρωπιάς και της ειρήνης, της κομμουνιστικής κοινωνίας.


Βασίλης ΦΥΤΣΙΛΗΣ



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ