Παρασκευή 6 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Οχι αστοχία στην κάλπη

Οι μέρες, μέχρι τις εκλογές της 15ης του Οκτώβρη, μετράνε πλέον αντίστροφα. Η προεκλογική μάχη, που δίνουν τα νομαρχιακά με τη ΝΑΣ και δημοτικά αγωνιστικά ψηφοδέλτια, σε κάθε νομό, σε κάθε πόλη, φτάνει στην κορύφωσή της. Παράλληλα, όμως, όσο πλησιάζουν οι εκλογές, και τα προγράμματα των υποψηφίων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ έχουν δημοσιευτεί, γίνεται φανερή - για μια ακόμη φορά - η αντιλαϊκή πολιτική των υποψηφίων του δικομματισμού. Το ομολογούν ευθαρσώς πως μετά τις εκλογές θα υπηρετήσουν την πολιτική των επιχειρηματιών, με την παράδοση μεγάλων έργων σ' αυτούς, με τη συμβολή τους στην ενίσχυση της επιχειρηματικής δραστηριότητας στους τομείς της Υγείας και Πρόνοιας, την επιβολή νέων φόρων και τελών, την ένταση της ανταποδοτικότητας για τις προσφερόμενες υπηρεσίες, της αποδιάρθρωσης των εργασιακών σχέσεων, της ψευτοκατάρτισης, κλπ., κλπ. Εχουν κοινή αντεργατική στόχευση, παρά τις δήθεν φραστικές «διαφωνίες» τους.

Οπως, όμως, αυτοί έχουν κοινή στόχευση, έτσι και οι εργαζόμενοι, τα πλατιά λαϊκά στρώματα, η εργαζόμενη διανόηση, η νεολαία, οι συνταξιούχοι, οι άνθρωποι του μόχθου, πρέπει να ψηφίσουν με βάση το δικό τους συμφέρον. Να στείλουν μέσα από την κάλπη μήνυμα, που θα στοχεύει σωστά. Ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, την οποία υπηρετούν πιστά τα στελέχη τους στην Αυτοδιοίκηση. Μήνυμα, που θα γυρίζει την πλάτη στη συμβιβαστική πολιτική του ΣΥΝ, ο οποίος απ' το ένα χέρι κρατά τη «σημαία» κατά του δικομματισμού και από το άλλο μοιράζει τα ψηφοδέλτια συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ και σε μερικές περιπτώσεις με τη ΝΔ. Ο οποίος δεν παραλείπει να συμπράττει μαζί τους σε ΚΕΔΚΕ και ΕΝΑΕ.

Στις 15 του Οκτώβρη, κάθε ψήφος πρέπει να έχει στόχευση. Οσοι έχουν δυσανασχετήσει από την πολιτική που εξυπηρετεί τα μεγάλα συμφέροντα. Οσοι έχουν απαυδήσει από τη φτώχεια, την ανέχεια, την υπερφορολόγηση, τη μισή δουλιά, τη μισή ζωή, που τους «προσφέρουν» απλόχερα. Οσοι δεν ανέχονται να χρησιμοποιηθεί η ψήφος τους ως όχημα επιβεβαίωσης που θα συνεχίζει την πολιτική του δικομματισμού. Οσοι αρνούνται να εγκλωβιστούν στην πολιτική του ΣΥΝ, το αριστερό άλλοθι του συστήματος, πρέπει μέσα από την κάλπη να δώσουν μια σαφή απάντηση: Να ενισχύσουν τα ψηφοδέλτια της συμμαχίας για την αντεπίθεση.

Αν το βράδυ των εκλογών υπάρξουν λιγότερες «μπλε» και «πράσινες» περιοχές στο χάρτη της Ελλάδας, τόσο δυσκολότερο θα είναι να συνεχιστεί αυτή η πολιτική. Οσο περισσότεροι δήμαρχοι, δημοτικοί και νομαρχιακοί σύμβουλοι, με τα ψηφοδέλτια συνεργασίας του ΚΚΕ, του ΔΗΚΚΙ, της Κομμουνιστικής Ανανέωσης και της Παρέμβασης Αριστερών Πολιτών και άλλων αγωνιστών εκλεγούν, τόσο μεγαλύτερες θα είναι οι αντιστάσεις, τόσο περισσότερους συμμάχους θα έχουν τα λαϊκά στρώματα στους αγώνες τους. Τόσο περισσότερα εμπόδια θα μπαίνουν στην εφαρμογή των αντιλαϊκών πολιτικών.

Στην κάλπη, καμιά ψήφος δεν πρέπει να πάει χαμένη! Η ψήφος στις αγωνιστικές δυνάμεις είναι σίγουρα η καλύτερη «επένδυση» που μπορούν να κάνουν οι εργαζόμενοι, τα πλατιά λαϊκά στρώματα. Η ψήφος αυτή δείχνει πως οι άνθρωποι του μόχθου έχουν επίσης κοινή στόχευση: Οτι βρίσκονται στον αντίποδα όσων απεργάζονται περισσότερα βάρη για τους εργαζόμενους, ότι δε συναινούν με την αντιλαϊκή πολιτική. Παράλληλα, όμως, δίνει και ένα μήνυμα. Μήνυμα ελπίδας, αγώνα, προοπτικής.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ