Σάββατο 6 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ

Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ: Το σχέδιο για τη διεκδίκηση υπογραφής Συλλογικής Σύμβασης στην Αττική και η αγωνιστική απάντηση του κλάδου στη σφοδρή επίθεση των ξενοδόχων είναι τα κύρια θέματα που θα απασχολήσουν τη Γενική Συνέλευση στην οποία καλεί το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αθήνας, τη Δευτέρα 8 του Δεκέμβρη, στις 4.30 μ.μ. στην αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας (Βερανζέρου 1, πλ. Κάνιγγος).

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ: Σήμερα ξεκινούν οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη της νέας διοίκησης στο Σύνδεσμο Συνταξιούχων - Επιδοματούχων ΙΚΑ Αθήνας. Οι εκλογές θα ολοκληρωθούν την Τρίτη, 9 Δεκέμβρη, ενώ οι συνταξιούχοι θα μπορούν να ψηφίζουν από τις 9 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα.

ΛΙΘΟΓΡΑΦΟΙ: Αύριο, Κυριακή, στις 10 το πρωί, πραγματοποιείται η γενική συνέλευση της Πανελλαδικής Ενωσης Λιθογράφων στην αίθουσα της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας (Κλεισθένους 15). Το σωματείο καλεί σε μαζική συμμετοχή, καθώς η συνέλευση αυτή θα καθορίσει τη στάση του ΔΣ και στις επερχόμενες διαπραγματεύσεις για τη νέα ΣΣΕ Λιθογράφων, Βιβλιοδετών, Φωτοσύνθεσης και όλες τις Συλλογικές Συμβάσεις που υπογράφει το σωματείο, όπως υπογραμμίζεται και σε σχετική ανακοίνωση.

ΛΟΓΙΣΤΕΣ ΑΘΗΝΑΣ: Ξεκίνησαν οι εκλογές για την ανάδειξη της νέας διοίκησης στην Ενωση Λογιστών Αθήνας και ολοκληρώνονται την Κυριακή 14/12. Οι εκλογές πραγματοποιούνται στα γραφεία της Ενωσης και για τη συμμετοχή τους οι εργαζόμενοι χρειάζονται το βιβλιάριο ασθενείας και την αστυνομική τους ταυτότητα. Το πρόγραμμα των αρχαιρεσιών έχει ως εξής: Σήμερα: 11 π.μ.-6 μ.μ. 9/12: 1 μ.μ.-8 μ.μ. 10/12: 9 π.μ.-4 μ.μ. 11/12: 1 μ.μ.-8 μ.μ. 12/12: 1.30 μ.μ.-8.30 μ.μ. 14/12: 11 π.μ.-6 μ.μ.

ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ: Απόλυτη επιτυχία σημείωσε η χτεσινή στάση εργασίας των εργαζομένων στο Δήμο Πετρούπολης, απαιτώντας την άμεση λύση των οξυμένων προβλημάτων τους. Στο πλαίσιο της κινητοποίησης έγινε συνάντηση του Σωματείου με τον δήμαρχο Στ. Βλάχο (η δημοτική αρχή στηρίζεται από ΣΥΝ και ΠΑΣΟΚ), ο οποίος δεσμεύτηκε ότι θα δώσει λύση στα προβλήματα μέχρι το τέλος του χρόνου. Ακολούθησε γενική συνέλευση των εργαζομένων που εξουσιοδότησε ομόφωνα το διοικητικό συμβούλιο του Σωματείου να προχωρήσει σε κήρυξη νέων απεργιακών κινητοποιήσεων, στην περίπτωση που η δημοτική αρχή δεν τηρήσει τη δέσμευσή της.

ΟΤΑ: Τετράωρη πανελλαδική στάση (11π.μ.-3μ.μ.) εργασίας στις 8 Δεκέμβρη κήρυξε η Ομοσπονδία Εργαζομένων στους ΟΤΑ. Τη μέρα εκείνη ψηφίζεται το νομοσχέδιο για τη δημοτική αστυνομία που εντείνει τον κατασταλτικό της χαρακτήρα. Ακόμα προωθείται παραπέρα η διαδικασία ιδιωτικοποίησης σε μια σειρά τομείς και υπηρεσίες.

ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ: Στη ΓΣ που θα γίνει αύριο Κυριακή, στις 10.30 π.μ., στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας (Γ΄ Σεπτεμβρίου και Μάρνης), καλεί ο Σύλλογος Εργαζομένων στην ιδιωτική εκπαίδευση «ο Βύρωνας».

ΙΓΜΕ: Σε 24ωρη απεργία και πορεία (με προσυγκέντρωση στις 9.30 π.μ., στη Μεσογείων 70) στο Υπουργείο Ανάπτυξης προχωρούν στις 8 Δεκέμβρη οι εργαζόμενοι του ΙΓΜΕ ενάντια στην αντεργατική και αντιερευνητική πολιτική της κυβέρνησης. Οι εργαζόμενοι απαιτούν μεταξύ άλλων κατοχύρωση του ρόλου του ΙΓΜΕ στην έρευνα της γεωλογικής δομής της χώρας, το σταμάτημα της συνεχούς συρρίκνωσης του προσωπικού, άμεση χρηματοδότηση της μισθοδοσίας και άλλα.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ