ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 8 Νοέμβρη 2008
Σελ. /32
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ
«Πρόγευμα» στη σκιά του ντέρμπι

Με 3 αναμετρήσεις «ανοίγει» σήμερα η αυλαία της 9ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας, στην οποία δεσπόζει το αυριανό ντέρμπι των «αιωνίων», μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού. Τα αποτελέσματα των σημερινών αναμετρήσεων πάντως μπορούν να επιφέρουν διαφοροποιήσεις στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Αφού απόψε, οι δύο από την προπορευόμενη τριάδα θα παραταχθούν στη σέντρα των γηπέδων τους μεν, αλλά με αντιπάλους ικανούς για οτιδήποτε, δε.

Η Ξάνθη υποδέχεται την ΑΕΚ, με αμφότερες τις αντιπάλους (η κάθε μια για τους δικούς της λόγους) να επιζητούν το τρίποντο. Οι γηπεδούχοι προσβλέπουν στη διατήρηση και διεύρυνση των κεκτημένων και οι φιλοξενούμενοι σε (μια ακόμα) αρχή για αντεπίθεση. Οι «ακρίτες» - που διαθέτουν την καλύτερη άμυνα με μόλις 2 γκολ παθητικό - θέλουν να ξεπεράσουν την αρνητική (γι' αυτούς) παράδοση και να παραμείνουν στη δεύτερη θέση.

Οι «κιτρινόμαυροι» ξέρουν πως, μάλλον, αν δεν κατακτήσουν τη νίκη, αποχαιρετούν κάθε σκέψη για διεκδίκηση του τίτλου. Και για μαθηματικούς λόγους αλλά κυρίως γιατί οι εκρηκτικές συνέπειες θα γίνουν απροσπέλαστο ανάχωμα. Δηλώνουν λοιπόν έτοιμοι αλλά τα λόγια απέχουν παρασάγγας από την πράξη (όπως και οι ίδιοι έχουν διαπιστώσει αρκετές φορές).

Η διατήρηση του αήττητου είναι το μισό ζητούμενο του ΠΑΟΚ. Το έτερο μισό είναι η επιστροφή στις νίκες. Πιθανότητα που αν υλοποιηθεί, μπορεί (ανάλογα και με τ' αποτελέσματα σε Πηγάδια, ΟΑΚΑ) να τον στείλουν και στην πρώτη θέση. Ο φιλοξενούμενος Πανιώνιος - παρά την απουσία του Χούτου (τιμωρημένος) και του Κουμορτζί (τραυματίας) - αποβλέπει σε θετικό αποτέλεσμα, το εύρος του οποίου θα κριθεί από την εικόνα της αναμέτρησης. Ξεκινάει από την ισοπαλία αλλά δε σταματάει εκεί.

Με απουσίες αλλά πίστη ότι μπορεί να τα καταφέρει, ο Πανσερραϊκός θα φιλοξενήσει τον ΟΦΗ, που ακόμα αναζητά την πρώτη του νίκη. Οι γηπεδούχοι ξέρουν ότι ενδεχόμενη επικράτηση θ' αξίζει περισσότερο από τρεις βαθμούς. Αφ' ενός θα βοηθήσει την ψυχολογία τους αλλά κυρίως θα προστεθούν σ' αυτούς και όχι στον αντίπαλο που - προς το παρόν - αποτελεί συνδιεκδικητή της παραμονής. Οι «Κρητικοί» βρίσκονται στο ...υπόγειο της βαθμολογίας, χωρίς νίκη δηλαδή και με ...την πλάτη στον τοίχο. Ελπίζουν ότι (με τον Αδάμου ως υπηρεσιακό προπονητή, στη θέση του αποπεμφθέντος Στράκα) σήμερα θα χαμογελάσουν.

Συνοπτικά το σημερινό πρόγραμμα έχει ως εξής: Πανσερραϊκός - ΟΦΗ (16.45, ΑΛΦΑ), ΠΑΟΚ - Πανιώνιος (19.00, NOVA), Ξάνθη - ΑΕΚ (19.00, NET).

ΜΠΑΣΚΕΤ - Α1
«Καίγονται» οι... μικροί

Οι κόντρες των λεγόμενων μικρομεσαίων ομάδων με κοινούς στόχους τη φετινή αγωνιστική περίοδο συγκεντρώνουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον στην 5η αγωνιστική της Α1. Η πιο ενδιαφέρουσα από αυτές θα γίνει σήμερα στα Πατήσια όπου στο κλειστό του Σπόρτιγκ η ΑΕΚ θα φιλοξενήσει τον Πανελλήνιο με τις κόντρες των δυο αντιπάλων παραδοσιακά να προσφέρουν έντονες συγκινήσεις. Οι «κιτρινόμαυροι», μετά από μια άκρως επιτυχημένη βδομάδα με δυο σημαντικές νίκες (Τρίκαλα για το πρωτάθλημα, ΑΕΛ για το Κύπελλο) θέλουν να συνεχίσουν στο ίδιο νικηφόρο μονοπάτι. Στην αντίπερα όχθη, με μια μόλις ήττα μέχρι σήμερα και συνεχόμενες επιτυχίες σε Ελλάδα και Ευρώπη, ο Πανελλήνιος θέλει να περάσει αλώβητος ένα ακόμη εμπόδιο προκειμένου να μη χαθεί η επαφή με την κορυφή. Δύσκολη αποστολή όμως έχει και ο έτερος (μαζί με τον Πανελλήνιο) συγκάτοικος στο δεύτερου σκαλοπάτι της βαθμολογίας Αρης που δοκιμάζεται στη Λάρισα κόντρα στην Ολύμπια η οποία προέρχεται από τη νίκη πρόκριση επί του ΠΑΟΚ. Αναλυτικά το πρόγραμμα. ΣΑΒΒΑΤΟ: (17:00) Παναθηναϊκός-Τρίκαλα, (17:00-ΕΤ1) Ολύμπια Λ.-Αρης, (18:00-ANT1) ΑΕΚ-Πανελλήνιος, (19:00-Novasports) Μαρούσι-ΑΕΛ. ΚΥΡΙΑΚΗ: (17:00) Κολοσσός Ρ.-Πανιώνιος, (17:00-ΕΤ1) Καβάλα-Ολυμπιακός, (17:00-Novasports) ΠΑΟΚ-Αιγάλεω.

ΒΟΛΕΪ - Α1
Κρύβει παγίδες

Οι επικίνδυνες έξοδοι των πρωτοπόρων της βαθμολογίας σε έδρες ομάδων που καίγονται για τους βαθμούς καθώς και το ντέρμπι των νεοφώτιστων στην κατηγορία, είναι τα δυο χαρακτηριστικά της 5ης αγωνιστικής στην Α1. Μετά τις ευρωπαϊκές τους μάχες εντός της βδομάδας, οι πρωτοπόροι της βαθμολογίας δοκιμάζουν τις δυνάμεις τους στις εσωτερικές υποχρεώσεις. Ο Ηρακλής είναι το θεωρητικό φαβορί στην Κηφισιά απέναντι στον ΑΟΚ όμως οι γηπεδούχοι επιζητούν τους βαθμούς προκειμένου να καλύψουν το χαμένο έδαφος των πρώτων αγωνιστικών. Κάτι ανάλογο θέλει και ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης στην έδρα του με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό. Ιδιαίτερα προσεκτικός θα πρέπει να είναι στη Θεσσαλονίκη ο Ολυμπιακός που καλείται να αντιμετωπίσει τον Αρη. Κατά τα άλλα η κόντρα των νεοφώτιστων στην κατηγορία Απόλλων Καλαμαριάς και Φοίνικα Σύρου έχει τη δική της σημασία με δεδομένο και την πολύ καλή αγωνιστική εικόνα που έχουν δείξει μέχρι τώρα και οι δυο αντίπαλοι. Αναλυτικά το πρόγραμμα: ΣΑΒΒΑΤΟ: Γήπ. Μίλωνα, 19.00, ΑΟΝΣ Μίλων - ΓΣ Λαμία (Αλεξανδρούπολης, 19.00), Εθνικός Αλεξ. - Παναθηναϊκός (Καλαμαριάς, 19.00), Απόλλων Καλαμαριάς - Φοίνικας Σύρου (Ζηρίνειο, 19.30), ΑΟ Κηφισιάς - Ηρακλής (Βασιλικών 21.00 Novasports 3), Αρης - Ολυμπιακός. ΚΥΡΙΑΚΗ: (ΕΑΠ 17.00) ΕΑ Πατρών - ΠΑΟΚ.

ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ

Με τον τίτλο ...«Μαρξ, σου 'ρχομαι» το περιοδικό NEMECIS αποκαλύπτει:

  • Πώς γλιτώσαμε την επανάσταση στη Θράκη! Και όμως ναι! Η «καυτή πατάτα» στα χέρια του πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή που λέγεται Βατοπέδι, μας γλίτωσε από επανάσταση! Αυτό υποστηρίζει, μεταξύ άλλων, σε συνέντευξή του ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Α. Κοντός.
  • Ενα χρόνο μετά την αιματηρή αστυνομική ...εκκαθαριστική επέμβαση στα Ζωνιανά, το παραδικαστικό κύκλωμα στην Κρήτη με πρωταγωνιστές εμπόρους ναρκωτικών, ζει και βασιλεύει.
  • Πώς μας παρακολουθούν και πώς θα μας παρακολουθούν με τις ευλογίες της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Το πρώτο crash test ξεκίνησε ήδη με τους Γάλλους πολίτες και το μεγάλο φακέλωμά τους!

Επίσης, στο τεύχος που κυκλοφορεί θα διαβάσετε:

  • Ενα διαφορετικό αφιέρωμα για τους αεροπόρους της Πολεμικής Αεροπορίας.

Και θα γνωρίσετε:

  • Ενα συγκλονιστικό πρόσωπο, τον Αντώνη Φορλίδα, πρώην στέλεχος της πολυεθνικής δύναμης στο Αφγανιστάν, σε μια ανατριχιαστική εξομολόγηση για τους «ανθρώπους που μυρίζουν αίμα»!
  • Την άγνωστη Καμόρα μέσα από μια σημαντική συνέντευξη με τον σκηνοθέτη της Μαφίας, Ματέο Γκαρόνε.
  • Και τον Ηλία Μαμαλάκη στον καινούριο του ρόλο! Ο Η. Μαμαλάκης συναντά τον Κατσαντώνη και αναρωτιέται ...«μήπως τελικά οι Σουλιώτες ήταν αλβανοί;»
ΡΩΣΙΑ
Επιδημία ... ντόπινγκ

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις λαμβάνει το ντόπινγκ και στη Ρωσία. Ακόμα τέσσερις αθλητές στίβου βρέθηκαν θετικοί σε απαγορευμένες ουσίες, ανεβάζοντας έτσι στους 16 τον αριθμό αυτών που πιάστηκαν. Χθες ανακοινώθηκαν τα ονόματα των Κουκούσκιν (βάδην), Ουσόφ (3000 στιπλ) και Σμιρνόβα (1500 μ.), που τιμωρούνται με δυο χρόνια αποκλεισμό από τους αγώνες, καθώς και του Γιάροφ (1500 μ.), που δέχτηκε ποινή επίπληξης. Δυο από τους τέσσερις βρέθηκαν ντοπέ με τη μέχρι πρόσφατα επιτρεπτή ουσία «καρφεντόν» και ένας με στρυχνίνη(!). Στη Ρωσία αρκετοί κάνουν λόγο για ξεκαθάρισμα λογαριασμών, μεταξύ προπονητών και αρχιπροπονητή και για «καρφώματα» στη Διεθνή Συνομοσπονδία Στίβου και στην WADA.

ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ
Ολοκληρώθηκαν οι απολογίες

Με τις απολογίες των κατηγορουμένων για την ανθρωποκτονία του Μ. Φιλόπουλου, αλλά και όσων συνελήφθησαν για παράνομα αντικείμενα και ναρκωτικά σε συνδέσμους οπαδών και των δύο ομάδων, συνεχίστηκε χτες η δίκη στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Σε ό,τι αφορά τους κατηγορούμενους για το θάνατο του οπαδού του Παναθηναϊκού, ο Β. Ρ. (λεγόμενος και ταξιτζής), ο Τ. Π. (σεκιούριτι στο γήπεδο Καραϊσκάκη), ο Χ. Σ. (χρήστης ναρκωτικών) και ο Μ. Μ. (εργαζόμενος στην ΠΑΕ Ολυμπιακός), αρνήθηκαν πως βρέθηκαν στην Παιανία εκείνη την ημέρα. Παράλληλα, ο Β. Ρ. ανέφερε πως δέχτηκε ψυχολογική και σωματική βία στη ΓΑΔΑ, πως τον εξευτέλισαν οι αστυνομικοί γδύνοντάς τον και πως έφτασε σε σημείο να κάνει απόπειρα αυτοκτονίας.

Μεταξύ των απολογιών των υπόλοιπων πέντε που βαρύνονται με το ίδιο αδίκημα, πιο σημαντική ήταν αυτή του Β. Ψ. ο οποίος είπε ότι «εγώ ήμουν που ακούστηκα στο βίντεο, αλλά ό,τι είπα δεν το είπα για τον Μιχάλη. Το είπα σε αυτούς που ήρθαν να τον χτυπήσουν ενώ ήταν κάτω». Ως γνωστόν, στο βίντεο, που έχει δει και το φως της δημοσιότητας, άγνωστος ήταν πάνω από τον βαριά τραυματισμένο - εκείνη τη στιγμή - Μ. Φιλόπουλο τον οποίο και έβριζε χυδαία.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ