Σάββατο 8 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ
«Πρόγευμα» στη σκιά του ντέρμπι

Με 3 αναμετρήσεις «ανοίγει» σήμερα η αυλαία της 9ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας, στην οποία δεσπόζει το αυριανό ντέρμπι των «αιωνίων», μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού. Τα αποτελέσματα των σημερινών αναμετρήσεων πάντως μπορούν να επιφέρουν διαφοροποιήσεις στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Αφού απόψε, οι δύο από την προπορευόμενη τριάδα θα παραταχθούν στη σέντρα των γηπέδων τους μεν, αλλά με αντιπάλους ικανούς για οτιδήποτε, δε.

Η Ξάνθη υποδέχεται την ΑΕΚ, με αμφότερες τις αντιπάλους (η κάθε μια για τους δικούς της λόγους) να επιζητούν το τρίποντο. Οι γηπεδούχοι προσβλέπουν στη διατήρηση και διεύρυνση των κεκτημένων και οι φιλοξενούμενοι σε (μια ακόμα) αρχή για αντεπίθεση. Οι «ακρίτες» - που διαθέτουν την καλύτερη άμυνα με μόλις 2 γκολ παθητικό - θέλουν να ξεπεράσουν την αρνητική (γι' αυτούς) παράδοση και να παραμείνουν στη δεύτερη θέση.

Οι «κιτρινόμαυροι» ξέρουν πως, μάλλον, αν δεν κατακτήσουν τη νίκη, αποχαιρετούν κάθε σκέψη για διεκδίκηση του τίτλου. Και για μαθηματικούς λόγους αλλά κυρίως γιατί οι εκρηκτικές συνέπειες θα γίνουν απροσπέλαστο ανάχωμα. Δηλώνουν λοιπόν έτοιμοι αλλά τα λόγια απέχουν παρασάγγας από την πράξη (όπως και οι ίδιοι έχουν διαπιστώσει αρκετές φορές).

Η διατήρηση του αήττητου είναι το μισό ζητούμενο του ΠΑΟΚ. Το έτερο μισό είναι η επιστροφή στις νίκες. Πιθανότητα που αν υλοποιηθεί, μπορεί (ανάλογα και με τ' αποτελέσματα σε Πηγάδια, ΟΑΚΑ) να τον στείλουν και στην πρώτη θέση. Ο φιλοξενούμενος Πανιώνιος - παρά την απουσία του Χούτου (τιμωρημένος) και του Κουμορτζί (τραυματίας) - αποβλέπει σε θετικό αποτέλεσμα, το εύρος του οποίου θα κριθεί από την εικόνα της αναμέτρησης. Ξεκινάει από την ισοπαλία αλλά δε σταματάει εκεί.

Με απουσίες αλλά πίστη ότι μπορεί να τα καταφέρει, ο Πανσερραϊκός θα φιλοξενήσει τον ΟΦΗ, που ακόμα αναζητά την πρώτη του νίκη. Οι γηπεδούχοι ξέρουν ότι ενδεχόμενη επικράτηση θ' αξίζει περισσότερο από τρεις βαθμούς. Αφ' ενός θα βοηθήσει την ψυχολογία τους αλλά κυρίως θα προστεθούν σ' αυτούς και όχι στον αντίπαλο που - προς το παρόν - αποτελεί συνδιεκδικητή της παραμονής. Οι «Κρητικοί» βρίσκονται στο ...υπόγειο της βαθμολογίας, χωρίς νίκη δηλαδή και με ...την πλάτη στον τοίχο. Ελπίζουν ότι (με τον Αδάμου ως υπηρεσιακό προπονητή, στη θέση του αποπεμφθέντος Στράκα) σήμερα θα χαμογελάσουν.

Συνοπτικά το σημερινό πρόγραμμα έχει ως εξής: Πανσερραϊκός - ΟΦΗ (16.45, ΑΛΦΑ), ΠΑΟΚ - Πανιώνιος (19.00, NOVA), Ξάνθη - ΑΕΚ (19.00, NET).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ