ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 30 Νοέμβρη 2008
Σελ. /40
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ

Δεκέμβρης 2008 - Γενάρης 2009

Η απόφαση της ΚΕ για την προκήρυξη της δίμηνης Οικονομικής Εξόρμησης τους μήνες Δεκέμβρη - Γενάρη, με σκοπό τη συγκέντρωση των απαραίτητων οικονομικών για τη στέγαση του Αρχείου του ΚΚΕ σε κατάλληλο κτίριο, έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον και τον ενθουσιασμό όχι μόνο των κομμουνιστών και κομμουνιστριών αλλά και πολλών άλλων ανθρώπων που συμμερίζονται τη φροντίδα και τη σημασία που αποδίδει το ΚΚΕ στην προστασία και αξιοποίηση του αρχειακού του υλικού.

Ξεκινάει η Οικονομική Εξόρμηση με αισιοδοξία και φιλόδοξους στόχους από όλες τις Οργανώσεις του Κόμματος και της ΚΝΕ.

Η επιτυχία της Οικονομικής Εξόρμησης θα είναι μια ακόμα μάχη που θα προστεθεί στη γενική πορεία του Κόμματος για την ισχυροποίησή του, για την ενίσχυση των δεσμών του με τους εργαζόμενους, με το λαό, τη νεολαία, για μεγαλύτερη ακόμα προσφορά στους αγώνες του λαού να ξημερώσουν καλύτερες μέρες.

Η άμιλλα ανάμεσα στις Οργανώσεις είναι ένα μεγάλο αγωνιστικό και ηθικό κίνητρο, αντάξιο του σκοπού για τον οποίο γίνεται η εξόρμηση και πρέπει να αγκαλιάσει όλες τις Οργανώσεις και κάθε σύντροφο ξεχωριστά.

Η Γραμματεία της ΚΕ αποφάσισε να προκηρύξει άμιλλα μεταξύ των Οργανώσεων και να βραβεύσει τις 3 πρώτες.

Στα βασικά κριτήρια συμπεριλαμβάνονται εκτός από το ποσοστό κάλυψης του πλάνου και η συμβολή της κάθε Κομματικής Οργάνωσης στην ουσιαστική συμμετοχή των ΚΟΒ στην επιτυχία της Οικονομικής Εξόρμησης.

Δείκτες αυτής της ποιοτικής ανόδου είναι η αύξηση του ποσοστού και του ύψους των μηνιάτικων συνδρομών, το ποσοστό υπερκάλυψης του ατομικού πλάνου των μελών και των ΚΟΒ, το πιο πλατύ άνοιγμα στους εργαζόμενους σε συνδυασμό με τον αριθμό αυτών που συμβάλλουν στην κάλυψη των στόχων κάθε Οργάνωσης.

Τα παραπάνω κριτήρια καθώς και ο αριθμός οπαδών και φίλων που σχεδιασμένα θα αξιοποιηθούν αυτή την περίοδο αποτελούν συγκεκριμένα κριτήρια στο πλαίσιο της πλατιάς και πολύμορφης εξόρμησης που πραγματοποιεί αυτή την περίοδο το Κόμμα, συζητώντας με τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα τις Θέσεις για το 18ο Συνέδριο.

Τα βραβεία της άμιλλας είναι:

Στην 1η Κομματική Οργάνωση η απονομή της σημαίας του Κόμματος, καθώς και οργανωμένη επίσκεψη 50 πρωτοπόρων συντρόφων στην περιοχή των Πρεσπών.

Στη 2η Κομματική Οργάνωση ένας συμβολικός πίνακας από το φωτογραφικό Αρχείο του Κόμματος, καθώς και οργανωμένη επίσκεψη 50 πρωτοπόρων συντρόφων στο Μουσείο του Κόμματος στα Αμπελάκια.

Στην 3η Κομματική Οργάνωση ένα άλμπουμ φωτογραφιών σχετικών με την πορεία του Κόμματος της συγκεκριμένης περιοχής, καθώς και οργανωμένη επίσκεψη 50 πρωτοπόρων συντρόφων στο Μουσείο Χαρίλαου Φλωράκη στο Παλιοζογλώπι Ραχούλας.

Η Γραμματεία της ΚΕ του ΚΚΕ

Προσφέρουν στο ΚΚΕ

-- Ο Π.Π.Σ., βετεράνος κομμουνιστής Αντιστασιακός πρόσφερε στο ΚΚΕ 8.000 ευρώ για την ανάπτυξη των αγώνων του για την ανατροπή του σάπιου καπιταλισμού και για τον γρήγορο ερχομό του σοσιαλισμού - κομμουνισμού -διεθνισμού, της ωραίας κοινωνίας της ευγενικής άμιλλας για την αέναη βελτίωση κάθε μορφής ζωής επί της Γης.

Επίσης, για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, προσφέρουν:

-- Ο Αντιστασιακός Παν. Βαζούρας, ως 1η δόση, 1.000 ευρώ.

-- Ο Απόστολος και η Παναγιώτα Χονδρογιάννη, ως 1η δόση, 500 ευρώ.

-- Ο Πατεράκης Μανώλης, παλαίμαχος αγωνιστής του εργατικού κινήματος και της Εθνικής Αντίστασης, προσφέρει 500 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση που οργανώνει το ΚΚΕ για την κατασκευή του κτιρίου του Αρχείου του Κόμματος και για το 18ο Συνέδριο.

-- Ο σ/φος Καταξίδης Γιάννης που συμπληρώνει 60 χρόνια μέλος του ΚΚΕ, αταλάντευτα πιστός στην κομμουνιστική ιδεολογία, αγωνιστής του ΔΣΕ, πολιτικός πρόσφυγας στην Τσεχοσλοβακία, προσφέρει 1.500 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Ηλιούπολης Θεσσαλονίκης, προς τιμή των 90 χρόνων του ΚΚΕ και για την επιτυχία του 18ου Συνεδρίου.

-- Ο σ. Παυλίδης Γιάννης, στη μνήμη όσων έπεσαν κρατώντας ψηλά τη σημαία του ΚΚΕ, προσφέρει, μέσω ΚΟ Περισσού, 500 ευρώ στην οικονομική εξόρμηση προς τιμή του 18ου Συνεδρίου. Καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους συνταξιούχους να συμβάλουν για την υπερκάλυψη του πλάνου για να χτιστεί το κτίριο που θα στεγάσει το Αρχείο του Κόμματος.

-- Από την Αδελαΐδα Νοτίου Αυστραλίας, μια ελάχιστη προσφορά για τους αγώνες και τις μεγάλες θυσίες του Κόμματος στα 90 χρόνια, προσφέρουμε 500 δολάρια Αυστραλίας. Συγκεκριμένα, προσφέρουν οι σ/φοι: Ελευθέριος Κουτσούκος 100 δολάρια, Γιάννης Τριανταφυλλίδης 100, Αντώνης Μαρίνος 50, Θεόφιλ. Γρηγοριάδης 100, Τασία Γρηγοριάδου 50.

Ζωγραφικός πίνακας μέσα από τη ζωή

Προσφορά στους αναγνώστες μας το έργο του Νικόλα Κιτμερίδη

Μια πραγματικότητα. Εκείνη του νέου εργάτη, του εργαζόμενου φοιτητή - σπουδαστή, που έχει στα χέρια του τον καθημερινό του σύντροφο, τον «Ριζοσπάστη». Μια εικόνα βγαλμένη από τη ζωή του λαού. Αυτός ήταν ο καμβάς του ζωγραφικού πίνακα του φοιτητή της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, Νικόλα Κιτμερίδη. Ενα έργο που προσφέρεται σήμερα με τον κυριακάτικο «Ρ». Ενα έργο που η παρουσίασή του, πέρσι στη Σχολή Καλών Τεχνών, «ξύπνησε» τα αντικομμουνιστικά αντανακλαστικά του εκπαιδευτικού, λέκτορα σε εργαστήριο της Σχολής. Στο πλευρό της αντικομμουνιστικής υστερίας τάχτηκαν αμέσως φοιτητικές δυνάμεις της υποταγής, με προεξάρχουσα την ΠΑΣΠ, που μάζευε υπογραφές για την υπεράσπιση του «δικαιώματος» του καθηγητή να επιτίθεται στον σπουδαστή... Και όμως, ο εργάτης - φοιτητής παραμένει ορθός να διαβάζει τον «Ρ». Στη Σχολή Καλών Τεχνών. Στο γιγαντοπανό στο Φεστιβάλ ΚΚΕ - ΚΝΕ. Μέσα από την αφίσα που διακινήθηκε στο Φεστιβάλ. Μέσα από την αφίσα που διακινείται και σήμερα. Στην καθημερινή διάδοση, μελέτη και αξιοποίηση του «Ρ». Στο πείσμα όλων όσοι, υπηρετώντας την αστική τάξη, επιχειρούν να τρομοκρατήσουν και να καναλιζάρουν τη συνείδηση, τη σκέψη, ακόμα και την καλλιτεχνική έκφραση σε μονοπάτια που να μην ξεφεύγουν ρούπι από την κυρίαρχη πολιτική.

Πέρσι, στη Σχολή Καλών Τεχνών, αυτός ο πίνακας αποκάλυψε αυτό που πράγματι υπάρχει: Τα αντικομμουνιστικά αντανακλαστικά, η επίθεση και η φίμωση όσων έχουν επιλέξει τον όμορφο δρόμο του αγώνα και η τρομοκράτηση όλων των υπόλοιπων για να «μη σηκωθεί κεφάλι» εκφράζονται με κάθε ευκαιρία. Στο εργοστάσιο, στο σχολείο, στο πανεπιστήμιο, παντού. Και είναι αντανακλαστικά που ξυπνούν ακόμα πιο έντονα σε περιόδους που τα ίδια τα αδιέξοδα του καπιταλιστικού τρόπου παραγωγής δημιουργούν προϋποθέσεις απότομης ανόδου του κινήματος.

Γι' αυτό και ο εργάτης του χεριού και του πνεύματος, ο νέος εργαζόμενος, ο φοιτητής, ο μαθητής, ο απόμαχος της δουλειάς πρέπει να κρατηθεί ορθός και αταλάντευτος. Απέναντι σε κάθε κάλεσμα για θυσίες προς όφελος της πλουτοκρατίας, απέναντι σε κάθε απόπειρα τρομοκράτησης. Με όπλο του τις θέσεις και τη στρατηγική του ΚΚΕ, να εντείνει την πάλη για ριζικές αλλαγές στην κοινωνία και την οικονομία, για το σοσιαλισμό. Με μόνιμο σύντροφο και ανεκτίμητο οδηγό στην καθημερινή δράση την εφημερίδα του, τον «Ριζοσπάστη».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ