ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 9 Δεκέμβρη 2008
Σελ. /40
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΘΗΝΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Αγώνας, Οργάνωση, Επαγρύπνηση

Σε χτεσινοβραδινή ανακοίνωσή της η Κομματική Οργάνωση Αθήνας του ΚΚΕ σημειώνει τα παρακάτω:

«Η Κομματική Οργάνωση Αθήνας του ΚΚΕ χαιρετίζει τους χιλιάδες αγωνιστές και αγωνίστριες, νέους και νέες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των Οργανώσεων του Λεκανοπεδίου του ΚΚΕ και της ΚΝΕ και διαδήλωσαν συγκροτημένα, μαζικά, μαχητικά και περιφρουρημένα ενάντια στον κρατικό αυταρχισμό και την καταστολή, που οδήγησε στη δολοφονία του 15χρονου μαθητή στα Εξάρχεια.

Καταγγέλλει τις οργανωμένες προβοκάτσιες των αυτοαποκαλούμενων αντιεξουσιαστών. Οι καταστροφές και οι εμπρησμοί δίνουν δυνατότητα στην κυβέρνηση της ΝΔ, στην εξουσία γενικότερα, να κρύβει τον πραγματικό στόχο της κρατικής βίας, που είναι το εργατικό λαϊκό κίνημα.

Καλεί σε μαζική μαχητική συμμετοχή στην πανεργατική απεργία και τη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ την Τετάρτη, 10 Δεκέμβρη, στις 10.30 π.μ. στην Ομόνοια. Αγώνας - Οργάνωση - Επαγρύπνηση.

Η ΚΟΑ του ΚΚΕ».

ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ - ΑΡΙΣΤΕΡΙΣΤΕΣ - «ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ»
Συμπορεύονται σε κοινά μπλοκ

«Ολες εκείνες τις πολιτικές δυνάμεις και ομάδες που υποθάλπουν και συμπορεύονται με αυτούς τους γνωστούς αλλά και τους αφανείς μηχανισμούς που με τη δράση τους προσφέρουν την καλύτερη υπηρεσία στην πλουτοκρατία και τους πολιτικούς τους υπηρέτες» καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η ΚΟΘ του ΚΚΕ. Καταγγέλλει «στο λαό και τη νεολαία της πόλης ότι, μέσα από το κοινό μπλοκ ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, αριστεριστών και "αντιεξουσιαστών", αποσπάστηκε ομάδα και προσπάθησε να εισβάλει στο κτίριο της ΚΟΘ του ΚΚΕ χωρίς φυσικά να το καταφέρουν».

«Τις εκτεταμένες καταστροφές και εμπρησμούς που έγιναν από τους "γνωστούς αγνώστους", στο κέντρο της Λάρισας, και οι οποίες δεν έχουν απολύτως καμία σχέση με το οργανωμένο λαϊκό κίνημα» καταδικάζει με ανακοίνωσή της η ΝΕ Λάρισας του ΚΚΕ. Επισημαίνει ότι «προβοκατόρικα στοιχεία, που αρκετά απ' αυτά ήρθαν στη Λάρισα από άλλες περιοχές και έδρασαν παντελώς ανενόχλητα» και πως «φαίνεται ότι όλα εξελίχθηκαν με βάση ένα καλά οργανωμένο και καθοδηγούμενο σχέδιο για την καταστροφική δράση αυτών των ομάδων, που μυρίζει έντονα κρατικούς μηχανισμούς και άλλες υπηρεσίες, με προφανείς στόχους».

Η ΝΕ Λάρισας του ΚΚΕ καταγγέλλει την κυβέρνηση για τις «πολλαπλές και μεγάλες ευθύνες της». Προσθέτει όμως ότι «ευθύνες έχουν και οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ και του ΝΑΡ, που στο όνομα της πολυσυλεκτικότητας, δέχονται οι συγκεντρώσεις τους να γίνονται καταφύγιο και στοιχείων ξένων προς το λαϊκό κίνημα, που δρουν ως δήθεν "αντιεξουσιαστές"». «Οι δυνάμεις του ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ μαζί με στελέχη του μαζικού κινήματος που προέρχονται από το χώρο του ΠΑΣΟΚ με δηλώσεις τους και συνεντεύξεις σε κανάλια, ραδιόφωνα κλπ. στα ΤΕΙ και τα Πανεπιστήμια αβαντάριζαν αυτές τις λογικές» προσθέτει σε ανάλογη ανακοίνωσή του το ΝΣ Λάρισας της ΚΝΕ.

Στον Πειραιά στη χτεσινή συγκέντρωση, απ' όπου άρχισαν τα επεισόδια στην πόλη, καλούσε το λεγόμενο «ανεξάρτητο συντονιστικό». Στη συγκέντρωση συμμετείχαν και στελέχη του ΣΥΝ, της ΚΟΕ, ομάδα των ΕΑΑΚ, «πυρήνας αναρχικών» του Πανεπιστημίου Πειραιά κλπ.

Στα Γιάννενα, στην αντίστοιχη συγκέντρωση καλούσαν δύο φοιτητικοί σύλλογοι και η Ν. ΠΑΣΟΚ και συμμετείχαν δυνάμεις του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, «αντιεξουσιαστές», αριστερίστικες οργανώσεις κ.ά.

Στη Λευκάδα, ομάδα περίπου 15 ατόμων, προσπάθησε να «παρέμβει», αλλά χωρίς επιτυχία, στο συλλαλητήριο του Εργατικού Κέντρου και του ΠΑΜΕ. Το χαρακτηριστικό της ομάδας: Ολοι τους ήταν άγνωστοι στη μικρή τοπική κοινωνία της Λευκάδας.

Οι φανεροί και «κρυφοί» μηχανισμοί καταστολής να πέσουν στο κενό

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ

Το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ, σε ανακοίνωσή του, σημειώνει τα παρακάτω:

«Χαιρετίζουμε τις χιλιάδες νέους και νέες, εργαζόμενους, φοιτητές, μαθητές που συμμετείχαν και διαδήλωσαν στα μεγάλα σε όγκο και μαχητικότητα μπλοκ του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, δηλώνοντας την οργή τους για την εν ψυχρώ δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου και την ένταση της κρατικής καταστολής.

Καταγγέλλουμε στον ελληνικό λαό και τη νεολαία το οργανωμένο σχέδιο τρομοκράτησης, δημιουργίας εικόνων χάους, εμπρησμών, καταστροφών που δεν έχουν καμία σχέση με τα αυθόρμητα ξεσπάσματα οργής των νέων ανθρώπων. Είναι μηχανισμός καλά εκπαιδευμένος, πολύ γνωστός στις κρατικές υπηρεσίες και στα κόμματα της πλουτοκρατίας. Η προσπάθειά τους να διαλύσουν το συλλαλητήριο του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στο κέντρο της Αθήνας, απέτυχε.

Καλούμε να πάρουν σαφή θέση καταδίκης απέναντι σε αυτό το μηχανισμό όλες οι πολιτικές νεολαίες. Αυτό το μηχανισμό που στόχο έχει να παρθούν νέα μέτρα καταστολής απέναντι στο εργατικό-λαϊκό κίνημα. Οι γνωστοί αυτοί προβοκάτορες είχαν ομπρέλα το συλλαλητήριο του ΣΥΡΙΖΑ σε όλη τη διάρκεια της πορείας. Αυτοί που χαϊδεύουν προβοκατόρικες δυνάμεις και ψαρεύουν σε βρώμικα νερά, συμβάλλουν αντικειμενικά στο χτύπημα των αγώνων της νεολαίας, του λαϊκού κινήματος.

Μόνη απάντηση, ο λαός και η νεολαία να μην σκύψουν το κεφάλι. Τώρα, όσο ποτέ χρειάζεται απάντηση από κίνημα οργανωμένο, περιφρουρημένο, κίνημα πολιτικοποιημένο ενάντια στην εξουσία των μονοπωλίων και του ιμπεριαλισμού.

Ολοι αύριο οργανωμένα και περιφρουρημένα στα συλλαλητήρια των Συντονιστικών των σχολείων και των φοιτητικών-σπουδαστικών συλλόγων σε όλες τις πόλεις!

Ολοι στην πανεργατική απεργία την Τετάρτη με το ΠΑΜΕ!

Οι φανεροί και κρυφοί μηχανισμοί καταστολής να πέσουν στο κενό».

Ψάρεμα σε θολά νερά

Για άλλη μια φορά ψαρεύουν σε «θολά νερά» ή, καλύτερα, προσπαθούν να οικειοποιηθούν τη λαϊκή οργή για τη δολοφονία του νεαρού μαθητή για να αποκομίσουν μικροπολιτικά οφέλη. Ο λόγος για τον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, που βρήκε ευκαιρία να εκμεταλλευτεί, μέσα στον «κουρνιαχτό» των δακρυγόνων και του «κλεφτοπόλεμου» των κουκουλοφόρων και των κρατικών δυνάμεων καταστολής, που όλο το βράδυ του Σαββάτου και τη μέρα της Κυριακής μετέτρεψαν το κέντρο της Αθήνας σε ένα πεδίο «ξεκαθαρίσματος» δήθεν λογαριασμών με την «εξουσία», σκορπώντας τον πανικό σ' ένα λαό που παρακολουθούσε οργισμένος τα αποτελέσματα της κρατικής βίας. Ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ απηύθυνε κάλεσμα για συγκέντρωση την Κυριακή το πρωί, δηλαδή τη συγκέντρωση στην οποία καλούσαν και οι κουκουλοφόροι, γνωρίζοντας εκ των προτέρων πως στέλνει τους λαϊκούς ανθρώπους που θέλουν να δράσουν κόντρα στην κρατική βία, ως πρόβατα επί σφαγή τόσο από τη δράση των κουκουλοφόρων, όσο και από τη δράση των ΜΑΤ κόντρα στους κουκουλοφόρους... Ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ όμως προτίμησε, και δεν το κάνει για πρώτη φορά, να εκφράσει την αντικατασταλτική του δήθεν δράση, συμπορευόμενος με τον έτερο μοχλό που συμβάλλει στην κρατική καταστολή, τους κουκουλοφόρους...

Τα στελέχη του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ αφού πρώτα με δηλώσεις τους έσπευσαν να ...διακρίνουν στην τυφλή βία των λεγόμενων αντιεξουσιαστών το λαό που οργίζεται, δίνοντας συγχωροχάρτι και υιοθετώντας πρακτικές που αποτελούν το καλύτερο άλλοθι της κυβέρνησης και κάθε αστικής κυβέρνησης για να ενεργοποιήσει τους κρατικούς κατασταλτικούς μηχανισμούς εναντίον του λαού, στη συνέχεια πρόσφεραν και πολιτική «ομπρέλα» στο συγκεκριμένο χώρο. Ενα «χώρο» που φρόντισαν να του προσφέρουν «πεδίο δράσης» πίσω από τα στελέχη του που συμμετείχαν στη συγκέντρωση για να διασύρει τον οργανωμένο αγώνα και να υποσκάψει τη δυνατότητα οργανωμένης έκφρασης της λαϊκής αγανάκτησης, οδηγώντας τη σε ανώδυνα μονοπάτια για το ίδιο το σύστημα.

Ο πολιτικός καιροσκοπισμός του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και το ψάρεμα των στελεχών του σε «θολά νερά», που κάνει και τη μεγαλύτερη ζημιά στο οργανωμένο κίνημα, αποτυπώνονται και στις δηλώσεις της ηγεσίας του, που προσπαθώντας να εμφανιστεί σαν κεντρικός εκφραστής της λαϊκής αγανάκτησης σπεύδει να την «εγκλωβίσει» στο αίτημα της παραίτησης της κυβέρνησης. Αλλωστε, μια τέτοια πρόταση είναι ανέξοδη χωρίς το τι πρέπει να γίνει. Από την άλλη, τη δήθεν αριστερή διακυβέρνηση την προβάλλουν ως περιτύλιγμα μιας μορφής αντιδεξιάς καπιταλιστικής διαχείρισης, άρα όχι φιλολαϊκής, αποδεικνύοντας περίτρανα ότι μοναδικός τους στόχος είναι να μη θιγεί ο πυρήνας της υφιστάμενης πολιτικής εξουσίας, διεκδικώντας κομμάτι από την πίτα στην εναλλαγή του πολιτικού προσωπικού της.

Οταν ένας νέος άνθρωπος δολοφονείται από έναν αστυνομικό, η λαϊκή απάντηση πρέπει να είναι οργανωμένη και πολιτική, στη ρότα ανατροπής της πολιτικής που αναπαράγει αυτή την πραγματικότητα. Αυτά όμως για τον οπορτουνισμό είναι ψιλά γράμματα. Ετσι, ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ σπεύδει να υιοθετήσει τις πρακτικές των λεγομένων αντιεξουσιαστών, πολύ περισσότερο να τις υποθάλψει με κάθε τρόπο, επιχειρώντας να παντρέψει την ευρω-λαγνεία του με το δήθεν αντιεξουσιαστικό προφίλ του, τροφοδοτώντας την παραπλάνηση του λαού και τορπιλίζοντας την προοπτική του λαϊκού κινήματος.


Π. Θ.

Εκδηλώσεις διαμαρτυρίας εκτός Ελλάδας

-- Στο Βερολίνο, ομάδα φοιτητών κατέλαβε για αρκετές ώρες το Γενικό Προξενείο.

-- Στο Λονδίνο, ομάδα φοιτητών έφτασε στην ελληνική πρεσβεία, κατέβασε την ελληνική σημαία και φώναξε συνθήματα.

-- Στην Κύπρο, δύο άτομα συνελήφθησαν έξω από την ελληνική πρεσβεία στη Λευκωσία, κατά τη διάρκεια μικροεπεισοδίων μεταξύ αστυνομικών και νεαρών.

ΚΟΘ ΤΟΥ ΚΚΕ
Χαιρετίζει τη μαζική συμμετοχή του λαού

H ΚΟΘ του ΚΚΕ χαιρετίζει τους χιλιάδες του λαού της πόλης που καταδίκασαν την κρατική βία και καταστολή, κατέδειξαν τις τεράστιες ευθύνες της ηγεσίας της αστυνομίας και της κυβέρνησης της ΝΔ. Και καταδικάζει την προσπάθεια γνωστών κύκλων να δημιουργήσουν κατάσταση χάους στην πόλη, πράγμα που αποτελεί «βούτυρο στο ψωμί» όσων θέλουν να μη βρεθεί ο λαός στο προσκήνιο, «βούτυρο στο ψωμί» της κρατικής βίας και καταστολής.

Η ΚΟΘ του ΚΚΕ καταγγέλλει όλες εκείνες τις πολιτικές δυνάμεις και ομάδες που υποθάλπουν και συμπορεύονται με αυτούς τους γνωστούς, αλλά και τους αφανείς μηχανισμούς που με τη δράση τους προσφέρουν την καλύτερη υπηρεσία στην πλουτοκρατία και τους πολιτικούς τους υπηρέτες. Καταγγέλλει στο λαό και τη νεολαία της πόλης ότι μέσα από το κοινό μπλοκ ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, αριστεριστών και «αντιεξουσιαστών» αποσπάστηκε ομάδα και προσπάθησε να εισβάλει στο κτίριο της ΚΟΘ του ΚΚΕ χωρίς φυσικά να το καταφέρουν.

Οι εργαζόμενοι και η νεολαία της πόλης με τη μαζική συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο της ΚΟΘ του ΚΚΕ ανανέωσαν το ραντεβού τους για το αυριανό (σ.σ. σημερινό) συλλαλητήριο που διοργανώνουν το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Θεσσαλονίκης, φοιτητικοί σύλλογοι, οι ΕΛΜΕ, στις 12.30 στο Αγ. Βενιζέλου καθώς και στην ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 10 ΔΕΚΕΜΒΡΗ, ΣΤΙΣ 10.30 ΣΤΟ ΑΓ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΜΕ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ γιατί ο αγώνας ενάντια στην κρατική βία και καταστολή είναι κοινός με τον αγώνα για το δικαίωμα στη δουλειά, στο μεροκάματο, στη δωρεάν Υγεία και Παιδεία.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ