ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 19 Δεκέμβρη 2008
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
Αμεση αγωνιστική παρέμβαση του οργανωμένου λαού

Κανείς δεν μπορεί να τρομοκρατήσει το οργανωμένο λαϊκό κίνημα, δήλωσαν εργαζόμενοι και νεολαία διαδηλώνοντας στους δρόμους του Περιστερίου, όπου κατήγγειλαν τη δολοφονική επίθεση ενάντια σε μαθητή της Α΄ Λυκείου

*

Αμεση αγωνιστική απάντηση στη δολοφονική επίθεση που έγινε ενάντια σε μαθητές στο Περιστέρι έδωσαν, χτες το απόγευμα, πλήθος κόσμου και νεολαίας που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, πραγματοποιώντας μια μαζική και δυναμική συγκέντρωση και πορεία στους δρόμους της πόλης. Ηταν μια πρώτη απάντηση στη δολοφονική επίθεση, που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό του μαθητή Γιώργου Παπλωματά, μια απάντηση σε όσους νομίζουν ότι θα σταματήσουν τη δράση του οργανωμένου λαϊκού κινήματος, σε όσους νομίζουν πως θα φοβίσουν τους κομμουνιστές.

Πλήθος κόσμου διαδήλωσε πως ο συνειδητός και οργανωμένος αγώνας είναι αυτός που μπορεί να χτυπήσει την καταστολή, τον αυταρχισμό, αλλά και οποιοδήποτε αντιλαϊκό μέτρο, και να δώσει προοπτική στο λαό και τη νεολαία. Μόνο ο οργανωμένος και συνειδητός αγώνας μπορεί να απαντήσει στους διάφορους μηχανισμούς που χρησιμοποιούνται για να μην αντιδρά η νεολαία, για να συμβιβάζονται οι εργαζόμενοι.

Οι διαδηλωτές ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Κομματικής Οργάνωσης Αθήνας και της Οργάνωσης Αθήνας της ΚΝΕ και συγκεντρώθηκαν στην Π. Τσαλδάρη, μπροστά στο δημαρχείο. Εκεί έγινε ομιλία από τον Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ και βουλευτή του ΚΚΕ, Γιάννη Πρωτούλη, ο οποίος τόνισε:

Είναι γελασμένοι

Από τη χτεσινοβραδινή κινητοποίηση στο Περιστέρι
Από τη χτεσινοβραδινή κινητοποίηση στο Περιστέρι
«Ολοι αυτοί που δρουν νύχτα και πυροβολούν συνδικαλιστές μαθητές είναι πολύ γελασμένοι αν νομίζουν πως θα καταφέρουν να τρομοκρατήσουν το οργανωμένο λαϊκό εργατικό κίνημα, το μαθητικό, το φοιτητικό κίνημα, που είναι αναπόσπαστο κομμάτι του λαϊκού κινήματος. Τους ενοχλεί και το ξέρουμε, τους ενοχλεί η απάντηση που πήραν οι φανεροί και κρυφοί μηχανισμοί καταστολής από το οργανωμένο μαζικό και περιφρουρημένο εργατικό και λαϊκό κίνημα όλες τις προηγούμενες μέρες.

Τους ενοχλεί η απάντηση που πήραν από το ΠΑΜΕ, από τους φοιτητικούς και σπουδαστικούς συλλόγους και επιτροπές αγώνα, από το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Αθήνας, το γνωστό σε όλους τους μαθητές ΣΑΣΑ. Τους ενοχλεί που στο κίνημα βάζουν χρόνια τώρα και πιο αποφασιστικά τούτες τις μέρες τη συμβολή τους στα αιτήματα, στον προσανατολισμό οι κομμουνιστές, οι ΚΝίτες και οι ΚΝίτισσες.

Οι μάσκες έπεσαν

Αυτό φοβούνται, αυτό θέλουν να χτυπήσουν, το εργατικό λαϊκό κίνημα. Οι μάσκες έχουν πέσει. Ολων αυτών που συνδέουν την επίθεση στα δικαιώματα των ανθρώπων του μόχθου και της νεολαίας με την καταστολή, με την επίθεση στα δημοκρατικά δικαιώματα, στο δικαίωμα του συνδικαλισμού, στην απεργία. Ολων αυτών των προσκυνημένων στην πολιτική της πλουτοκρατίας και της ΕΕ που γέμισαν τη νεολαία λόγια κολακείας και από πίσω την καταδίκασαν σε σχολεία που αδειάζουν τις τσέπες των γονιών και τα μυαλά των παιδιών, στην ανεργία, στη δουλειά - λάστιχο, στη μερική απασχόληση, στη μερική ζωή.

Ολων αυτών που με παραλλαγές και φραστικές διαφοροποιήσεις καλούν το λαό και τη νεολαία, που πλήρωσαν τα αμύθητα κέρδη του κεφαλαίου με την απλήρωτη δουλειά τους, να ξαναπληρώσουν την κρίση του καπιταλισμού με νέες θυσίες. Ολων αυτών που χρόνια τώρα και με ένταση τις τελευταίες βδομάδες, προπαγανδιστικά επιτελεία, κόμματα της πλουτοκρατίας και οι κάθε λογής οπορτουνιστές, επιχειρούν να ταυτίσουν το κίνημα με τις κουκούλες, τις διαδηλώσεις με τους κουκουλοφόρους.

Καμία νομιμοποίηση της κουκούλας

Ανακάλυψαν νέα κινήματα, νέους που η κουκούλα τους απελευθερώνει. Δεν είχαν, δεν έχουν, ούτε πρόκειται να έχουν σχέση με το μαζικό λαϊκό και νεολαιίστικο κίνημα. Δεν έχουν σχέση με την οργή της νεολαίας. Οι αγωνιστές δεν κρύβουν τα πρόσωπά τους. Δε δρουν τη νύχτα. Στο φως της μέρας αξιοποιούν όλες τις μορφές πάλης για να παλέψουν για τα δίκια του λαού και της νεολαίας.

Καμιά νομιμοποίηση της κουκούλας. Οπως έλεγε ο Τσε, "ο λαός δε θεωρεί τιμή του να συναναστρέφεται με κουκουλοφόρους". Το κάλεσμα του ΚΚΕ και της ΚΝΕ αμέσως μετά τη δολοφονία του 15χρονου στα Εξάρχεια ήταν πως τώρα είναι στιγμή πριν είναι πολύ αργά να μπει μπροστά και να παρέμβει ο λαϊκός παράγοντας, ο οργανωμένος λαός, είναι κάλεσμα οργάνωσης και κάλεσμα αγώνα.

Οργανωθείτε

Εργάτες και εργάτριες, νέοι και μεγαλύτεροι, οργανωθείτε στα σωματεία και στα συνδικάτα σας. Φτιάξτε καινούρια εκεί που δεν υπάρχουν, αλλάξτε τους ανθρώπους της εργοδοσίας συναντηθείτε με το δικό σας μέτωπο, το ΠΑΜΕ. Γονείς, άνθρωποι του μόχθου που έχετε παιδιά στα σχολεία, δράστε μαζικά και αποφασιστικά μέσα στους συλλόγους γονέων, η μόρφωση των παιδιών σας δε γίνεται με το να βάζετε πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Μαθητές, μαθήτριες, δυναμώστε τον αγώνα σας, οργανωμένα και περιφρουρημένα, δυναμώστε τα όργανά σας, το συντονιστικό σας, το ΣΑΣΑ, που όλα τα προηγούμενα χρόνια έχει δώσει μεγαλειώδεις αγώνες. Φοιτητές, φοιτήτριες, οργανώστε τον αγώνα σας, αλλάξτε την κατάσταση στο φοιτητικό κίνημα, φτιάξτε επιτροπές αγώνα.

Ολοι στον αγώνα

Εργάτες, φοιτητές, μαθητές, δώστε δύναμη στο μεγαλύτερο όπλο σας, στο όπλο που δίνει ώθηση στο λαϊκό κίνημα, στο όπλο που μπορείτε να εμπιστευτείτε, δώστε δύναμη στο ΚΚΕ και στην ΚΝΕ, ελάτε στον αγώνα μαζί με τους κομμουνιστές, για να διεκδικήσουμε για τη ζωή που μας αξίζει. Η κυβέρνηση να αποκαλύψει τους ενόχους. Εχει βαριά ευθύνη. Είναι για γέλια όσοι νομίζουν πως χτυπώντας συντρόφους μας, τρομοκρατούν την ΚΝΕ. Δεν έχουν διδαχτεί τίποτα από την 90χρονη ηρωική πορεία του ΚΚΕ, τα 40 χρόνια της ΚΝΕ. Ολοι στον αγώνα για μόρφωση, δουλειά, ζωή. Αγώνας, ρήξη, ανατροπή. Οργανωμένο λαϊκό περιφρουρημένο κίνημα η απάντηση. Μπροστάρης ο λαός».

Η τρομοκρατία δε θα περάσει

Αμέσως μετά την ομιλία του Γ. Πρωτούλη η πορεία στους δρόμους του Περιστερίου ξεκίνησε. Μαζικά και οργανωμένα οι διαδηλωτές φώναξαν: «Η τρομοκρατία δε θα περάσει, του λαού η πάλη θα τη σπάσει». Πορεύτηκαν στις οδούς Π. Τσαλδάρη, Β. Αλεξάνδρου και Σαρανταπόρου για αρκετή ώρα στέλνοντας μήνυμα συνέχισης του αγώνα, ενάντια στον αυταρχισμό, για τη ζωή που μας αξίζει. Σε όλη τη διάρκεια της πορείας τα συνθήματα δε σταμάτησαν: «Πάλη οργανωμένη, πάλη ταξική είναι η απάντηση στην καταστολή», «Τέρμα πια οι αυταπάτες, ή με το κεφάλαιο ή με τους εργάτες».

Δολοφονική επίθεση κατά του οργανωμένου μαθητικού κινήματος
  • Στο χέρι τραυματίστηκε από σφαίρα, μαθητής μέλος του 15μελούς του 1ου Γενικού Λυκείου Περιστερίου
  • Σήμερα, μαθητές και γονείς διαδηλώνουν στις 12 το μεσημέρι, στον Αγιο Αντώνη

Παραλίγο να θρηνούμε έναν ακόμα μαθητή νεκρό. Η δολοφονική επίθεση που σημειώθηκε προχτές το βράδυ στο Περιστέρι, είχε στο στόχαστρό της μαθητές, μέλη 15μελούς συμβουλίου που συζητούσαν πώς θα οργανώσουν τη συμμετοχή τους στο χτεσινό συλλαλητήριο στην Ομόνοια. Ηταν μια επίθεση που στρέφεται κατά του οργανωμένου μαθητικού κινήματος. Αποτέλεσμα, της δολοφονικής επίθεσης ήταν ο τραυματισμός στο χέρι, του μαθητή Γιώργου Παπλωματά, μέλους του 15μελούς του 1ου Λυκείου Περιστερίου.

Μπορεί η σφαίρα να βρήκε «ψαχνό», όμως η επίθεση δε βρήκε στόχο. Η απάντηση δόθηκε δυναμικά, αποφασιστικά και χτες το πρωί και χτες το βράδυ, θα δοθεί και σήμερα και κάθε μέρα στους δρόμους του μαζικού, οργανωμένου, περιφρουρημένου κινήματος.

Πυροβολισμός στο ...ψαχνό

Προχτές το βράδυ, οι μαθητές είχαν συνεννοηθεί τηλεφωνικά, να βρεθούν στον πεζόδρομο για να κουβεντιάσουν για την κινητοποίηση της επόμενης μέρας. Ηταν η ώρα 11.15 περίπου. Δώδεκα μαθητές στον πεζόδρομο Εθνικής Αντιστάσεως και Δωδεκανήσου, άλλοι καθιστοί στο παγκάκι, άλλοι όρθιοι τριγύρω, συζητούν. Τότε έπεσε ο πυροβολισμός, που κάποιοι μαθητές είπαν αργότερα σε μαρτυρίες τους ότι τον άκουσαν σαν έναν αρκετά σιγανό ήχο. Ο μαθητής Γ. Παπλωματάς στεκόταν εκείνη την ώρα όρθιος μπροστά στο παγκάκι, όπου κάθονταν άλλοι μαθητές. Ο ίδιος δεν αντιλήφθηκε τον πυροβολισμό ως τέτοιο, αλλά ένιωσε ξαφνικά ένα «τσούξιμο» στο δεξί του χέρι.

Τα χέρια του τα είχε εκείνη την ώρα στις τσέπες του μπουφάν του και η δεξιά τσέπη του έχει την τρύπα από τη σφαίρα. Με άλλα λόγια, για καλή του τύχη, η σφαίρα τον βρήκε στο χέρι (κοντά στην κλείδωση του μικρού δαχτύλου του δεξιού χεριού), το οποίο λειτούργησε ως ασπίδα για το σώμα του, για την κοιλιά ή για το θώρακα, όπου τότε το αποτέλεσμα θα ήταν ο θάνατος του μαθητή ή ο πολύ σοβαρότερος τραυματισμός του. Αντίστοιχα, θα μπορούσε να είχε «βρει» έναν από τους καθισμένους στο παγκάκι μαθητές στο κεφάλι. Και μάλιστα, όπως προκύπτει από τη δήλωση του γιατρού στο νοσοκομείο μετά τη χτεσινή επέμβαση αφαίρεσης του βλήματος, η σφαίρα ήταν «πειραγμένη», με χαρακιές, προκειμένου να προκαλέσει ακόμα μεγαλύτερη ζημιά...

Οι συμμαθητές του τον μετέφεραν στο πλησιέστερο μαγαζί που ήταν εκείνη την ώρα ανοιχτό, μια μπιραρία, όπου κανένας από τους πελάτες δεν είχε αντιληφθεί τίποτα. Εκεί του έπλυναν την πληγή, τον συνέφεραν και κάλεσαν αμέσως τους γονείς του. Κάποια από τα παιδιά ξαναγύρισαν στο χώρο που βρίσκονταν όταν έπεσε ο πυροβολισμός και κατήγγειλαν ότι τότε, άκουσαν κι άλλον έναν πυροβολισμό.

Η μαρτυρία του τραυματισμένου μαθητή

Από το νοσοκομείο που νοσηλευόταν, χτες το πρωί, ο Γ. Παπλωματάς, μίλησε στον «Ρ» και περιέγραψε τα γεγονότα: «Νιώθω έναν πόνο, ένα τσούξιμο. Αρχισα να φωνάζω, άρχισε να τρέχει αίμα. Οι φίλοι μου με πήγαν στην μπιραρία που είναι απέναντι, μου έριξαν νερό και μου τύλιξαν με χαρτί το τραύμα. Μετά παίρνουν τους γονείς μου τηλέφωνο και έρχονται. Με τους γονείς μου πήγαμε στο ΙΚΑ στο Περιστέρι, για τις πρώτες βοήθειες. Περιποιήθηκαν την πληγή και μου είπαν να πάω στο νοσοκομείο. Ετσι ήρθα εδώ. Μου έκαναν εξετάσεις και ακτινογραφία, με είδε χειρουργός και είπε ότι το βλήμα είναι μέσα και θα το βγάλουν σήμερα. Ο γιατρός είπε ότι είναι μάλλον 22 χιλιοστά». Πρόσθεσε ότι προχτές το βράδυ, «η αστυνομία έλεγε ότι είναι μάλλον από αεροβόλο όπλο, αλλά ο γιατρός τούς διέψευσε».

Και σημείωσε: «Ημουν στην "τυχερή" θέση, όρθιος και με πήρε στο χέρι», καθώς άλλοι συμμαθητές του ήταν καθιστοί και το χέρι του συμμαθητή τους ήταν στο ίδιο ύψος με τα κεφάλια τους... Ο ίδιος δεν άκουσε τον πυροβολισμό, κάποιοι συμμαθητές του όμως του είπαν ότι άκουσαν έναν κρότο και μάλιστα ότι άκουσαν άλλον έναν πυροβολισμό αργότερα, όταν επέστρεψαν στο σημείο.

  • Την ανησυχία τους για τη δολοφονική επίθεση σε βάρος του συμμαθητή τους εξέφρασαν και οι μαθητές του 1ου ΕΛ Περιστερίου, οι οποίοι προχώρησαν χτες το πρωί σε γενική συνέλευση και αποφάσισαν αποχή από τα μαθήματά τους.
Πυροβόλο το όπλο και στόχευσε ομάδα μαθητών

Σήμερα αναμένεται να πάρει εξιτήριο ο μαθητής από το νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται από προχτές τη νύχτα. Χτες, από νωρίς το πρωί, στο πλευρό του βρέθηκαν στελέχη του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ. Οσο μεσημέριαζε όλο και περισσότεροι συμμαθητές του συνέρρεαν στο νοσοκομείο, περίμεναν υπομονετικά να τελειώσει η εγχείρηση, να μπορέσουν να τον δουν, να του πουν ότι είναι στο πλευρό του...

Οτι το τραύμα του μαθητή προέρχεται από βλήμα πυροβόλου όπλου ξεκαθαρίστηκε μετά την ολοκλήρωση της επέμβασης, στην ενημέρωση που έκανε στους συντάκτες ο Νίκος Δαούτης, διευθυντής του τομέα Μικροχειρουργικής του νοσοκομείου. Οπως σημείωσε ο Ν. Δαούτης, ο μαθητής «είχε ένα τραύμα στη ραχιαία επιφάνεια της κεφαλής του πέμπτου μετακαρπίου. Ενα τραύμα εισόδου χωρίς πύλη εξόδου. Κατά τη διερεύνηση του τραύματος ανευρέθη βλήμα το οποίο είναι μήκους 20 χιλιοστά, χωρίς να έχει προκαλέσει λειτουργικές βλάβες κατά την είσοδό του στο χέρι. Δεν έχει θίξει δηλαδή ανατομικά μόρια τέτοια που να έχει λειτουργική επίπτωση στο χέρι μετά την επέμβασή του». Ο γιατρός εξήγησε ότι «για να μην έχει τουλάχιστον πύλη εξόδου πάει να πει ότι έχει μικρή επιτάχυνση», ενώ επισήμανε ότι το βλήμα «έχει γραμμές παράλληλες προς το μήκος στη μια πλευρά, δυο γραμμές παράλληλες προς το μήκος. Ενώ φέρει στίγματα, στη μια πλευρά της περιμέτρου έχει δυο παράλληλες γραμμές». Αυτό σημαίνει ότι το βλήμα ήταν «πειραγμένο» προκειμένου να δημιουργήσει ακόμα μεγαλύτερη ζημιά στο σημείο του σώματος που θα πετύχαινε...

Θα μπορούσε να χτυπήσει οπουδήποτε, οποιοδήποτε παιδί

Μετά την ολοκλήρωση της εγχείρησης, ο Κώστας Παπλωματάς, πατέρας του μαθητή και μέλος της γραμματείας του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, δήλωσε ανάμεσα σε άλλα ότι «το πυροβόλο όπλο σημάδεψε σε μια παρέα 12 περίπου παιδιών ηλικίας 17 χρόνων, την ώρα που προγραμμάτιζαν τη σημερινή (σ.σ. χτεσινή) τους παρουσία στην Ομόνοια. Τα παιδιά αυτά ήταν μέλη του 15μελούς συμβουλίου του 1ου Λυκείου Περιστερίου». Υπογράμμισε πως πρόκειται για «δολοφονική απόπειρα», από «σκοτεινούς κύκλους» και πρόσθεσε ότι μόνο ένας μαζικός αγώνας θα διαμορφώσει τη λύση.

Θα συνεχίσουμε, οργανωμένα, περιφρουρημένα, μαχητικά

Τη δολοφονική απόπειρα καταδίκασε σε δηλώσεις του από το νοσοκομείο ο Γιώργος Πέρρος, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ. Ο Γ. Πέρρος τόνισε ότι πρόκειται για μια «δολοφονική απόπειρα που στόχο είχε και έχει να τρομοκρατήσει το ταξικό κίνημα, το αγωνιζόμενο μαθητικό, φοιτητικό και σπουδαστικό κίνημα. Καταλαβαίνουμε και καταλαβαίνετε όλοι ότι είναι σε εξέλιξη την περίοδο αυτή κινητοποιήσεις, καλά οργανωμένες, περιφρουρημένες σε ό,τι μας αφορά, που στόχο έχουν την αντιλαϊκή πολιτική».

«Οι διάφοροι μηχανισμοί και παραμηχανισμοί - συνέχισε - μάλλον δεν ξέρουν καλά τη δύναμη που έχει το οργανωμένο εργατικό λαϊκό κίνημα, που όταν βγει στο δρόμο, οργανωμένα, περιφρουρημένα, είναι μια δύναμη που μπορεί να δώσει και θα δώσει απάντηση πολύ σύντομα σε όλες αυτές τις δολοφονικές εγκληματικές ενέργειες. Να είναι σίγουροι ότι δεν πρόκειται να κάνουμε ούτε ρούπι πίσω από αυτό που έχουμε ξεκινήσει ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, την κρατική καταστολή, την τρομοκρατία» τόνισε, απαιτώντας να βρεθούν οι ένοχοι και να τιμωρηθούν αυστηρά, «να βρεθούν, να τιμωρηθούν αυτοί που έχουν την ευθύνη. Γιατί αυτοί που έχουν την ευθύνη δεν εμφανίζονται στο φως της μέρας. Γι' αυτό μιλήσαμε για μηχανισμούς και παραμηχανισμούς».

38άρι το όπλο

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, από την προκαταρκτική εργαστηριακή εξέταση της βολίδας συνάγεται ότι «πρόκειται για μια μολύβδινη βολίδα πυροδοτούμενου φυσιγγίου πυροβόλου όπλου, ύψους 18,15 χιλιοστών, διαμετρήματος βάσεως 9 χιλιοστών και βάρους 10,180 γραμμαρίων. Από τις μετρήσεις, τη μορφολογία και τα εν γένει χαρακτηριστικά της συνάγεται ότι προέρχεται από φυσίγγια διαμετρήματος 38 ΣΠΕΣΙΑΛ (ή από φυσίγγια του συγγενούς διαμετρήματος 357 MAGNUM το λιγότερο πιθανό)».

Το μαζικό κίνημα περιφρουρεί τον αγώνα του

Αμεση είναι η αντίδραση του λαϊκού κινήματος και για τα επόμενα βήματα. Χτες το βράδυ, μετά τη διαδήλωση, εργατικά σωματεία, σύλλογοι γονέων, μαθητικά συμβούλια και άλλοι μαζικοί φορείς του Περιστερίου έκαναν σύσκεψη προκειμένου να συντονίσουν τα επόμενα αγωνιστικά τους βήματα.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε - πέρα από το ψήφισμα καταδίκης της δολοφονικής επίθεσης σε βάρος μαθητών του Περιστερίου, το οποίο θα μοιραστεί μαζικά στην πόλη - να καλέσουν πλατιά το λαό της περιοχής να συμμετάσχει στο σημερινό συλλαλητήριο που θα γίνει στις 12 το μεσημέρι μπροστά από τον Αγ. Αντώνιο. Τονίστηκε επίσης η ανάγκη από νωρίς το πρωί αντιπροσωπείες εργαζομένων και γονέων να περιοδεύσουν σε όλα τα σχολεία του Περιστερίου και να καλέσουν μαθητές και καθηγητές στο συλλαλητήριο. Επίσης αποφασίστηκε να περιφρουρηθούν όλη τη νύχτα μια σειρά χώροι του μαζικού κινήματος προκειμένου να αποφευχθεί οποιαδήποτε επίθεση σε βάρος τους.

«Αμεση απάντηση με ένταση της πάλης»

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ

Σε ανακοίνωσή του για τη δολοφονική επίθεση κατά του μαθητή στο Περιστέρι, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει τα εξής: «Το ΚΚΕ καταγγέλλει στο λαό τη δολοφονική επίθεση αγνώστων κατά ομάδας μαθητών στο Περιστέρι που μετέχουν στις μαθητικές κινητοποιήσεις. Το αποτέλεσμα της εγκληματικής ενέργειας ήταν να τραυματιστεί στο χέρι από πυροβολισμό ο μαθητής Γιώργος Παπλωματάς, μέλος του 15μελούς συμβουλίου και γιος του συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ στο ΔΣ της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας.

Πέφτουν έξω στους υπολογισμούς τους εκείνοι που πιστεύουν ότι τέτοιες ενέργειες θα κάμψουν το αγωνιστικό φρόνημα του λαού και της νεολαίας. Η δολοφονική επίθεση, που στρέφεται κατά του οργανωμένου μαθητικού κινήματος και των εκλεγμένων οργάνων του, θα βρει την άμεση απάντηση, με την ένταση της πάλης για το πρόβλημα της Παιδείας και τη συσπείρωση κατά των κατασταλτικών μηχανισμών κάθε μορφής, κατά της αντιλαϊκής πολιτικής. Το ΚΚΕ, επισημαίνοντας τις πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης, απαιτεί την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ