Παρασκευή 19 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πυροβόλο το όπλο και στόχευσε ομάδα μαθητών

Σήμερα αναμένεται να πάρει εξιτήριο ο μαθητής από το νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται από προχτές τη νύχτα. Χτες, από νωρίς το πρωί, στο πλευρό του βρέθηκαν στελέχη του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ. Οσο μεσημέριαζε όλο και περισσότεροι συμμαθητές του συνέρρεαν στο νοσοκομείο, περίμεναν υπομονετικά να τελειώσει η εγχείρηση, να μπορέσουν να τον δουν, να του πουν ότι είναι στο πλευρό του...

Οτι το τραύμα του μαθητή προέρχεται από βλήμα πυροβόλου όπλου ξεκαθαρίστηκε μετά την ολοκλήρωση της επέμβασης, στην ενημέρωση που έκανε στους συντάκτες ο Νίκος Δαούτης, διευθυντής του τομέα Μικροχειρουργικής του νοσοκομείου. Οπως σημείωσε ο Ν. Δαούτης, ο μαθητής «είχε ένα τραύμα στη ραχιαία επιφάνεια της κεφαλής του πέμπτου μετακαρπίου. Ενα τραύμα εισόδου χωρίς πύλη εξόδου. Κατά τη διερεύνηση του τραύματος ανευρέθη βλήμα το οποίο είναι μήκους 20 χιλιοστά, χωρίς να έχει προκαλέσει λειτουργικές βλάβες κατά την είσοδό του στο χέρι. Δεν έχει θίξει δηλαδή ανατομικά μόρια τέτοια που να έχει λειτουργική επίπτωση στο χέρι μετά την επέμβασή του». Ο γιατρός εξήγησε ότι «για να μην έχει τουλάχιστον πύλη εξόδου πάει να πει ότι έχει μικρή επιτάχυνση», ενώ επισήμανε ότι το βλήμα «έχει γραμμές παράλληλες προς το μήκος στη μια πλευρά, δυο γραμμές παράλληλες προς το μήκος. Ενώ φέρει στίγματα, στη μια πλευρά της περιμέτρου έχει δυο παράλληλες γραμμές». Αυτό σημαίνει ότι το βλήμα ήταν «πειραγμένο» προκειμένου να δημιουργήσει ακόμα μεγαλύτερη ζημιά στο σημείο του σώματος που θα πετύχαινε...

Θα μπορούσε να χτυπήσει οπουδήποτε, οποιοδήποτε παιδί

Μετά την ολοκλήρωση της εγχείρησης, ο Κώστας Παπλωματάς, πατέρας του μαθητή και μέλος της γραμματείας του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, δήλωσε ανάμεσα σε άλλα ότι «το πυροβόλο όπλο σημάδεψε σε μια παρέα 12 περίπου παιδιών ηλικίας 17 χρόνων, την ώρα που προγραμμάτιζαν τη σημερινή (σ.σ. χτεσινή) τους παρουσία στην Ομόνοια. Τα παιδιά αυτά ήταν μέλη του 15μελούς συμβουλίου του 1ου Λυκείου Περιστερίου». Υπογράμμισε πως πρόκειται για «δολοφονική απόπειρα», από «σκοτεινούς κύκλους» και πρόσθεσε ότι μόνο ένας μαζικός αγώνας θα διαμορφώσει τη λύση.

Θα συνεχίσουμε, οργανωμένα, περιφρουρημένα, μαχητικά

Τη δολοφονική απόπειρα καταδίκασε σε δηλώσεις του από το νοσοκομείο ο Γιώργος Πέρρος, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ. Ο Γ. Πέρρος τόνισε ότι πρόκειται για μια «δολοφονική απόπειρα που στόχο είχε και έχει να τρομοκρατήσει το ταξικό κίνημα, το αγωνιζόμενο μαθητικό, φοιτητικό και σπουδαστικό κίνημα. Καταλαβαίνουμε και καταλαβαίνετε όλοι ότι είναι σε εξέλιξη την περίοδο αυτή κινητοποιήσεις, καλά οργανωμένες, περιφρουρημένες σε ό,τι μας αφορά, που στόχο έχουν την αντιλαϊκή πολιτική».

«Οι διάφοροι μηχανισμοί και παραμηχανισμοί - συνέχισε - μάλλον δεν ξέρουν καλά τη δύναμη που έχει το οργανωμένο εργατικό λαϊκό κίνημα, που όταν βγει στο δρόμο, οργανωμένα, περιφρουρημένα, είναι μια δύναμη που μπορεί να δώσει και θα δώσει απάντηση πολύ σύντομα σε όλες αυτές τις δολοφονικές εγκληματικές ενέργειες. Να είναι σίγουροι ότι δεν πρόκειται να κάνουμε ούτε ρούπι πίσω από αυτό που έχουμε ξεκινήσει ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, την κρατική καταστολή, την τρομοκρατία» τόνισε, απαιτώντας να βρεθούν οι ένοχοι και να τιμωρηθούν αυστηρά, «να βρεθούν, να τιμωρηθούν αυτοί που έχουν την ευθύνη. Γιατί αυτοί που έχουν την ευθύνη δεν εμφανίζονται στο φως της μέρας. Γι' αυτό μιλήσαμε για μηχανισμούς και παραμηχανισμούς».

38άρι το όπλο

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, από την προκαταρκτική εργαστηριακή εξέταση της βολίδας συνάγεται ότι «πρόκειται για μια μολύβδινη βολίδα πυροδοτούμενου φυσιγγίου πυροβόλου όπλου, ύψους 18,15 χιλιοστών, διαμετρήματος βάσεως 9 χιλιοστών και βάρους 10,180 γραμμαρίων. Από τις μετρήσεις, τη μορφολογία και τα εν γένει χαρακτηριστικά της συνάγεται ότι προέρχεται από φυσίγγια διαμετρήματος 38 ΣΠΕΣΙΑΛ (ή από φυσίγγια του συγγενούς διαμετρήματος 357 MAGNUM το λιγότερο πιθανό)».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ