Παρασκευή 19 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ

ΟΙ ΑΔΕΙΕΣ ΤΣΕΠΕΣ: «"Νεκρή" παραμένει η αγορά στο κέντρο της Αθήνας παρότι τα Χριστούγεννα απέχουν πλέον μόλις μια εβδομάδα (...) το κλίμα επιδεινώνεται περαιτέρω από την οικονομική κρίση. Ο εμπορικός κόσμος κάνει λόγο για απώλεια τζίρου έως και 90% και οι φορείς της αγοράς εκτιμούν ότι οι απώλειες του λιανεμπορίου σε όλη τη χώρα θα φτάσουν το 1. δισ. ευρώ» (από το πρώτο θέμα στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

ΤΟ ΟΡΑΜΑ: «Ο επιχειρηματικός κόσμος φοβάται μια παρατεταμένη οικονομική και πολιτική κρίση με απρόβλεπτες συνέπειες (...) χρειάζεται ένα νέο θετικό όραμα (...) ένα όραμα που θα κινητοποιήσει τις υγιείς δυνάμεις της κοινωνίας, της οικονομίας, που θα εξαλείψει το γκρίζο φόντο και θα τροφοδοτήσει με το αναγκαίο "οξυγόνο" την οικονομική ανάπτυξη» (από το κύριο άρθρο στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ).

Η «ΛΑΪΚΗ ΝΙΚΗ»: «Χθες η Ευρωβουλή καταψήφισε την πρόταση για το 65ωρο και βάλε που προωθούσαν η Κομισιόν και οι κυβερνήσεις των 27 χωρών - μελών της ΕΕ. Πρόκειται για νίκη των εργαζομένων και γενικότερα των πολιτών της Ευρώπης (...) το ΚΚΕ περιχαρακωμένο στη σταλινική μοναδικότητά του, έδειχνε ότι προτιμούσε να περάσουν τα χειρότερα στην Ευρωβουλή (...) το πιθανότερο είναι να συνεχίσει τη λάσπη κατά του ΣΥΡΙΖΑ για να κρύψει τα πολιτικά του αδιέξοδα» (από το κύριο άρθρο στην ΑΥΓΗ).

ΤΟ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ: «Η σημερινή απόφαση αποτελεί μια μεγάλη δικαίωση της μάχης που δώσαμε όλο το προηγούμενο διάστημα» (η υπουργός Εργασίας Φ. Πετραλιά / ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ).

Η ΠΡΟΣΓΕΙΩΣΗ: «Το Ευρωκοινοβούλιο με πρωταγωνιστές τους φιλελεύθερους και τους σοσιαλδημοκράτες συνυπέγραψε τις βασικές αντιδραστικές αλλαγές όπως το διαχωρισμό του εργάσιμου χρόνου σε ενεργό και ανενεργό, τον υπολογισμό του εργάσιμου χρόνου σε 12μηνη βάση, την εργασία μέχρι 13 ώρες δουλειά τη μέρα, μέχρι και 78 ώρες τη βδομάδα» (από το πρώτο θέμα στον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ