Παρασκευή 19 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Η ενιαία λαϊκή δράση απάντηση στους μηχανισμούς προβοκάτσιας

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τα χτεσινά επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας

Σχετικά με τα χτεσινά επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του καταγγέλλει τους μηχανισμούς προβοκάτσιας και σημειώνει:

«Η συνεχιζόμενη προβοκατόρικη δράση κουκουλοφόρων στο κέντρο της Αθήνας επιβεβαιώνει αυτό που το ΚΚΕ υπογράμμιζε πάντα: Οτι οι μηχανισμοί καταστολής δεν ελλοχεύουν μόνο στους επίσημους κρατικούς μηχανισμούς, αλλά και στις κρυφές δομές του κράτους, ενώ αξιοποιήθηκαν όλα τα χρόνια από τις κυβερνήσεις, για το χτύπημα του εργατικού - λαϊκού κινήματος, ως "αντίπαλον δέος" του.

Ορισμένα ΜΜΕ και αστικά έντυπα, που προβάλουν το "νέο πολιτικό υποκείμενο των εξεγερμένων", είναι υπόλογοι απέναντι στο λαό. Το ίδιο και όσοι αναγορεύουν τους κουκουλοφόρους σε λαϊκή εξέγερση, για να αλλάξουν ρότα μετά την εις βάρος τους κατακραυγή. Τώρα όλοι κάνουν λόγο για "παρακρατικούς μηχανισμούς"!

Η μόνη απάντηση στην προσπάθεια να κτυπηθεί το κίνημα, δεν είναι η κοινωνική γαλήνη που ζήτησε ο υπουργός Εσωτερικών, δηλαδή η υποταγή, αλλά η ενιαία λαϊκή δράση. Αυτή θα βάλει στη θέση τους όλους τους προβοκάτορες ντόπιων και ξένων κέντρων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ