Παρασκευή 19 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Οπλο μας είναι ο οργανωμένος αγώνας

Τη δολοφονική επίθεση καταγγέλλουν το ΠΑΜΕ και πλήθος εργατικών σωματείων και ομοσπονδιών

«Στόχο έχουν να σταματήσουν την αγωνιστική δράση του ταξικού κινήματος και του οργανωμένου μαθητικού κινήματος», επισημαίνει η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ, σε ανακοίνωση με την οποία καταγγέλλει τη δολοφονική απόπειρα ενάντια στο συνδικαλιστή μαθητή.

«Το ΠΑΜΕ, το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα θα συνεχίσει τη δράση του με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα. Καλεί σε πλατιά μαζική δράση στους χώρους δουλειάς, συμμετοχή στους αγώνες. Για να μην περάσει κλίμα φόβου και τρομοκρατίας», ξεκαθαρίζει το ΠΑΜΕ, απαιτώντας από την κυβέρνηση την πλήρη διαλεύκανση της δολοφονικής επίθεσης.

«Η κυβέρνηση φέρνει σοβαρές πολιτικές ευθύνες. Τόσο ο στόχος των δολοφόνων τραμπούκων όσο και ο χρόνος που έδρασαν δεν μπορεί να θεωρηθεί τυχαίος. Στόχος είναι να καμφθεί το αγωνιστικό φρόνημα του λαού και της νεολαίας» τονίζει η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας, καλώντας όλα τα συνδικάτα του κλάδου «σε αγωνιστική επαγρύπνηση για να δώσουμε αποφασιστική απάντηση σε κάθε είδους προβοκάτσια που στρέφεται κατά του λαϊκού κινήματος».

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας σε ανακοίνωσή του υπογραμμίζει: «Η απάντησή μας στην τρομοκρατία, στο χτύπημα των δικαιωμάτων των εργαζομένων είναι η ακόμη μεγαλύτερη προσπάθεια για συσπείρωση δυνάμεων, που θα συγκρούονται με την πολιτική του κεφαλαίου. Οπλο μας είναι ο οργανωμένος ταξικός αγώνας». Την επίθεση καταγγέλλει ανάμεσα σε άλλους το Συνδικάτο Οικοδόμων Πάτρας. Αντίστοιχη ανακοίνωση εξέδωσε και η Πανελλήνια Ενωση Λογιστών, ενώ ανακοινώσεις καταδίκης της δολοφονικής προσπάθειας έχουν εκδώσει η Ομοσπονδία Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδας (ΟΣΝΙΕ) και το ΔΣ του Αλληλοβοηθητικού Ταμείου Προσωπικού του Συλλόγου Υπαλλήλων της Τράπεζας Ελλάδος.

Την επίθεση καταγγέλλουν με ανακοίνωσή τους το Συνδικάτο Μετάλλου Πειραιά, η Πανελλήνια Ενωση Αμμοβολιστών και το Σωματείο Ηλεκτρολόγων Πλοίων, σημειώνοντας ότι οι ταξικές δυνάμεις έχουν ζήσει στο πετσί τους διαχρονικά αυτές τις επιθέσεις του κράτους και του παρακράτους και καλώντας την εργατική τάξη της χώρας μας σε επαγρύπνηση και αγωνιστική ετοιμότητα.

Την επίθεση καταδικάζουν επίσης τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, το σωματείο Ελαιουργοσαπουνοποιών, το Συνδικάτο Ιδιωτικής Υγείας Πειραιά, ο Σύλλογος Λογιστών Πειραιά, το Συνδικάτο Οικοδόμων Πειραιά, η ΔΑΣ ναυτιλιακών, το Σωματείο Καθαριστριών δημόσιων σχολείων Πειραιά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ