Παρασκευή 19 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αστυνόμοι στα σχολειά;!

Την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων επισκέφτηκε, κατόπιν δικής του επιθυμίας, ο Μανώλης Γλέζος. Τους πρότεινε, προκειμένου να δείξουν τη «διαλλακτικότητα» και το «ανθρώπινο πρόσωπό» τους, να μεταβούν στα σχολεία, μέσα δε από «διάλογο» και «ανταλλαγή απόψεων» να ζητήσουν συγγνώμη από τους μαθητές. Επίσης, ότι υπάρχει διάσταση απόψεων, παλαιών και νέων.

Δηλαδή, τι ακριβώς προτείνει ο Μ. Γλέζος να κάνουν οι αστυνομικοί; Να μπουν στα προαύλια και να κάνουν δημόσιες σχέσεις; Να ψαρεύουν απόψεις και εκφραστές τους; Να παγιωθεί η αστυνομική παρουσία, ως «φιλική» και «συνδιαλλασσόμενη» και στα σχολειά;

Ο ένστολος υπάλληλος, εργαζόμενος κι αυτός σκληρά και γλίσχρα αμειβόμενος, αποκαθιστά τις σχέσεις του με τη λεγόμενη κοινωνία, μόνο μέσα από τη συνειδητοποίηση της θέσης του, των δικαιωμάτων και συμφερόντων του. Τη συμπόρευσή του με το λαϊκό κίνημα. Μέσα από την έμπρακτη συμπαράστασή του σε αυτούς που οι «από πάνω» τον έχουν βάλει να γαβγίζει. Ολα τα υπόλοιπα είναι για το θεαθήναι, πρόσκαιρα, αποπροσανατολιστικά κι ανούσια. Αν όχι επικίνδυνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ