Παρασκευή 19 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
Αυτή η πολιτική δεν κουκουλώνεται

Αδειες τσέπες. Γι' αυτό δεν κουνιέται φύλλο στην αγορά. Οχι μόνο στην Αθήνα, αλλά σε κάθε πόλη και χωριό, που δε γίνεται καμία, μα καμία διαδήλωση. Τ' άλλα όλα περί διαδηλώσεων που τρομάζουν τον πελάτη είναι «βρήκαμε παπά να θάψουμε πέντ' - έξι».

Κι αυτές οι τσέπες θα γίνουν ακόμα πιο άδειες. Κι ας ισχυρίζεται η αστική τάξη ότι οι τσέπες των εργατών θα γεμίσουν όταν θα έχει γίνει απόλυτο λάστιχο η ζωή τους. Πόσα και πόσα χρόνια επιδιώκουν να επιβάλλουν τον υπολογισμό του εργάσιμου χρόνου σε 12μηνη βάση, ώστε να διευρύνουν τον απλήρωτο χρόνο εργασίας. Ε, προχτές στην Ευρωβουλή έκαναν ένα ακόμα βήμα προς το στόχο τους.

Αυτό θέλουν να κρύψουν όσες πολιτικές δυνάμεις δεν μπορούν να υπάρχουν χωρίς τη στήριξη της αστικής τάξης, γι' αυτό και κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να εμφανίσουν ως νίκη του λαού την απόφαση για 78 ώρες δουλειά.

Η αστική τάξη έχει όραμα - στόχο. Κι όταν αναζητά «οξυγόνο», μιλάει για πιο φτηνούς εργάτες. Αυτό το δρομολόγιο ενέκριναν στην Ευρωβουλή. Γι' αυτό πανηγυρίζει η «Αυγή» και επειδή ξέρει πως έχουν λερωμένη τη φωλιά τους όσοι αρχικά ενέκριναν την «έκθεση Σέρκας» στην αρμόδια επιτροπή, γι' αυτό καταφεύγει στην καραμέλα περί «σταλινικών». Δύσκολη δουλειά η υπεράσπιση της ΕΕ.

Ασχετο: Τόσοι και τόσοι διαδήλωσαν με το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Αθήνας και με το ΠΑΜΕ χτες στο κέντρο της Αθήνας. Τα ΜΜΕ το έθαψαν για να δείξουν πάλι πέντε καμένους κάδους, στους οποίους έβαλαν φωτιά οι γνωστοί - διόλου άγνωστοι που είχαν ομπρέλα άλλη διαδήλωση, σε άλλο τόπο, άλλη ώρα. Οταν το γεγονός καταγγέλθηκε από εκπρόσωπο του ΚΚΕ στο δελτίο του «Mega», δόθηκε η αφοπλιστική απάντηση «Good news no news»*. Και νομίζουν πως ξεμπέρδεψαν. Ε, δεν ξεμπερδεύετε κύριοι. Αυτό το κίνημα που ξορκίζετε θα το έχετε όλο και πιο ισχυρό απέναντί σας.

*Καλά νέα δεν είναι νέα, ή καλές ειδήσεις δεν είναι ειδήσεις.


ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ:
Θανάσης ΛΕΚΑΤΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ