Παρασκευή 19 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
ΝΔ και ΠΑΣΟΚ εναλλάσσονται στην υποκρισία...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝΤΑΙ δεκαπεντάχρονοι από αστυνομικούς, «ορφανές» σφαίρες τραυματίζουν συνδικαλιστές - μαθητές, ασφαλίτες κυκλοφορούν ελεγχόμενα ανεξέλεγκτοι.

Νέοι που τους περιμένει η ανεργία και η φτώχεια εξοργίζονται και διαδηλώνουν, οι γονείς τους τα βγάζουν πέρα όπως μπορούν και ίσως είναι και αυτοί άνεργοι.

Η κρίση - ως ...εκ θαύματος - εκεί που θα έπληττε τις τράπεζες «βαράει» στις τσέπες των μισθωτών και των συνταξιούχων και ενώ «ψήνονται» σχέδια για να δουλεύουμε 80 ώρες τη βδομάδα, όπως και όποτε θέλουν οι εργοδότες...

Κατά τα άλλα όμως, η Ελλάδα παραμένει ένας επίγειος παράδεισος με δαντελωτές ακρογιαλιές, ηλιοβασιλέματα, καλό κρασί και μεζέδες.

Προφανώς, αυτό ήταν το μήνυμα που θέλησε να μας δώσει χτες ο πρωθυπουργός με τα μέτρα «ενίσχυσης του τουρισμού» που ανακοίνωσε μέσα στο χαμό...

Τον απασχολεί, βλέπετε, η εικόνα της χώρας στο εξωτερικό ή, μάλλον, τα κέρδη των μεγαλοξενοδόχων, για να είμαστε ακριβείς, γιατί αυτή η κυβέρνηση δύσκολα πείθει ότι κόπτεται για οτιδήποτε «μικρομεσαίο».

Ο καθένας με τον ...καημό του, εν ολίγοις. Ο πρωθυπουργός με τον τουρισμό και ο δήμαρχος Αθηναίων Ν. Κακλαμάνης με το χριστουγεννιάτικο δέντρο της πλατείας Συντάγματος.

Βλέπετε, πάνω από όλα έχουμε ...Χριστούγεννα (κι ας είμαστε μια χώρα όπου παιδιά πυροβολούνται).

ΚΙ ΑΝ ΑΝΑΡΩΤΙΈΣΤΕ τι κάνει ο Γιώργος Παπανδρέου ...δίνει συνεντεύξεις σε ιταλικά περιοδικά και αναλύει την αβεβαιότητα και την ανασφάλεια της ελληνικής νεολαίας.

Οφείλεται, λέει, στην ...υποβάθμιση των θεσμών και των αξιών που επήλθαν επί Νέας Δημοκρατίας.

Στη ...νεολαία - ΠΑΣΟΚ πρέπει να αναφέρεται. Γιατί οι νέοι της χώρας έχουν μάλλον πολύ διαφορετική γνώμη για τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Τους έχουν καταλάβει και τους καταλαβαίνουν όλο και περισσότερο...


Γρηγοριάδης Κώστας


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ