Παρασκευή 19 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΑΘΗΤΕΣ - ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ - ΓΟΝΕΙΣ
Η τρομοκρατία δε θα περάσει

Μαθητές και γονείς διαδηλώνουν σήμερα στις 12 το μεσημέρι στον Αγιο Αντώνιο, στο Περιστέρι

Από τη χτεσινή συγκέντρωση που διοργάνωσαν το ΚΚΕ και η ΚΝΕ στο Περιστέρι, καταγγέλλοντας τη δολοφονική απόπειρα

*

Από τη χτεσινή συγκέντρωση που διοργάνωσαν το ΚΚΕ και η ΚΝΕ στο Περιστέρι, καταγγέλλοντας τη δολοφονική απόπειρα
Οργανωμένη απάντηση δίνουν σήμερα στις 12 το μεσημέρι, στον Αγιο Αντώνιο στο Περιστέρι, τα Συντονιστικά Αγώνα Σχολείων Αθήνας, Πειραιά και Περιστερίου. Αύριο, Σάββατο, συνεδριάζει το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Αθήνας, στις 11 το πρωί, στο Συνδικάτο Οικοδόμων.

Το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Αθήνας καταγγέλλει με ανακοίνωσή του τη δολοφονική επίθεση και τονίζει: «Θα πέσουν στο κενό οι προσπάθειες τρομοκράτησης. Η επίθεση αυτή στρέφεται ενάντια στο οργανωμένο μαθητικό κίνημα και στα εκλεγμένα όργανά του και θα λάβει οργανωμένη απάντηση από το μαθητικό και όλο το λαϊκό κίνημα. Ολοι οργανωμένα στη μάχη, στον αγώνα ενάντια στην καταστολή, για τα δικαιώματά μας στη μόρφωση, στη δουλειά, τη ζωή. Καλούμε τους γονείς μας, όλους τους εργαζόμενους να μπουν μπροστά, να σταθούν δίπλα μας στον αγώνα. Ολοι οι μαθητές στο δρόμο του αγώνα».

Τη δολοφονική επίθεση καταδικάζει και το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Πάτρας και καλεί όλους τους μαθητές να συμμετέχουν μαζικά στην πορεία που θα γίνει σήμερα, στις 10 το πρωί από την πλ. Γεωργίου και στη συναυλία που θα γίνει αύριο, Σάββατο, στις 6 το απόγευμα, στην πλ. Γεωργίου.

Οι εκπαιδευτικοί

Την επίθεση που δέχτηκαν οι μαθητές στο Περιστέρι καταγγέλλει και το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών. Οπως τονίζει, «εντάσσεται στο κλίμα αυταρχισμού και κατασταλτικής τρομοκρατίας που έχει διαμορφώσει η κυβέρνηση με τους μηχανισμούς της (ένστολους και μη) που στόχο έχουν να χτυπήσουν τους αγώνες των μαθητών και του εργατικού λαϊκού κινήματος».

«Τέτοιες ενέργειες δεν πρόκειται να κάμψουν τη συνέχιση των κινητοποιήσεων των μαθητών, των φοιτητών και γενικότερα του λαού. Θα ορθώσουμε ανάστημα απέναντι σε τέτοιες δολοφονικές ενέργειες και την πολιτική που τις γεννά», τονίζει το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών και καλεί μαζικούς φορείς και συνδικάτα να δώσουν απάντηση με τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις του οργανωμένου και περιφρουρημένου μαζικού κινήματος, ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική κεφαλαίου - ΕΕ - ΝΔ - ΠΑΣΟΚ.

Ανακοινώσεις καταδίκης εξέδωσαν ακόμα το ΔΣ της ΔΟΕ και το ΔΣ της ΟΛΜΕ.

Οι φορείς των γονέων

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στο σημερινό συλλαλητήριο στον Αγ. Αντώνιο μαζί με τους μαθητές απευθύνει στους γονείς η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ), καλώντας «να αφοπλίσουμε όλους αυτούς που απειλούν τα δικαιώματα, τα όνειρα και τη ζωή των παιδιών μας».

Τη δολοφονική επίθεση καταγγέλλει και η Ενωση Γονέων Δήμου Περιστερίου που καλεί στη σημερινή συγκέντρωση, καθώς και η Ομοσπονδία Γονέων Νομαρχίας Πειραιά.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μπαράζ τοπικών κινητοποιήσεων σήμερα και αύριο (2012-02-22 00:00:00.0)
Σήμερα η περικύκλωση του υπουργείου Παιδείας (2011-02-22 00:00:00.0)
Οργανωμένος αγώνας ενάντια στην αντιλαϊκή επίθεση (2008-12-20 00:00:00.0)
Ανανδρη επίθεση σε συνδικαλιστή μαθητή (1999-03-27 00:00:00.0)
Με αγώνες απαντούν στην αδιαλλαξία της κυβέρνησης (1999-02-02 00:00:00.0)
Και οι γειτονιές στη μάχη (1997-02-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ