Τρίτη 22 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΑΙΔΕΙΑ
Σήμερα η περικύκλωση του υπουργείου Παιδείας

Κινητοποίηση για την Παιδεία των λαϊκών αναγκών πραγματοποιούν εκπαιδευτικοί, γονείς, φοιτητές, μαθητές και καλούν αύριο στην απεργία με το ΠΑΜΕ

Μέρα κινητοποίησης για την Παιδεία των λαϊκών αναγκών, ενάντια στην πολιτική που φέρνει το ταξικό και διαφοροποιημένο σχολείο, το Πανεπιστήμιο ΑΕ, είναι η σημερινή. Η Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ, το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, η ΑΣΓΜΕ, η Γραμματεία του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων Αθήνας πραγματοποιούν σήμερα, στις 10 το πρωί, περικύκλωση του υπουργείου Παιδείας και καλούν στην αυριανή πανελλαδική απεργία με το ΠΑΜΕ.

Απέναντι στη βάρβαρη επέλαση, στη φτώχεια που επιβάλλουν στα λαϊκά νοικοκυριά, στις ελαστικές σχέσεις απασχόλησης, στην επίθεση σε Υγεία και Παιδεία, το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών απαντά ότι «πλούτος και γνώση υπάρχουν για να μπορούν όλα τα παιδιά να μορφώνονται ολόπλευρα και οι νέοι να δουλεύουν σε αυτό που έχουν σπουδάσει». Επίσης, καλεί σε αγώνα για ολόπλευρη μόρφωση για όλα τα παιδιά, ενάντια στους ταξικούς φραγμούς και το εμπόριο της γνώσης και στην υποκατάσταση της εκπαίδευσης από την κατάρτιση, καμιά επιχειρηματική δράση στην εκπαίδευση.

Η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ), στο κάλεσμά της, τονίζει: «Το "νέο σχολείο" προετοιμάστηκε δεκαετίες από την ΕΕ και τις ελληνικές κυβερνήσεις και υλοποιείται τώρα ωθούμενο από τον "Καλλικράτη" και το "μνημόνιο"». Την ίδια στιγμή, οι ηγεσίες των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών ΟΛΜΕ και ΔΟΕ απέφυγαν να αναφερθούν στην ουσία των αναδιαρθρώσεων, καθώς στηρίζουν το «νέο σχολείο» της αγοράς που οικοδομείται. Είναι χαρακτηριστικό ότι τις συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολείων, οι οποίες αποτελούν κομμάτι της στρατηγικής για το σχολείο, επιμένουν να τις αποδίδουν σε πρόθεση της κυβέρνησης για εξοικονόμηση πόρων. Υπενθυμίζεται ότι οι εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης πραγματοποιούν σήμερα και αύριο 48ωρη απεργία.

Δυναμικά οι μαθητές

Το κάλεσμα του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων Αθήνας (ΣΑΣΑ) για συμμετοχή και στην αυριανή απεργία με το ΠΑΜΕ συζητιέται στα σχολεία και ήδη μέχρι χτες αποφάσεις συμμετοχής είχαν πάρει τα 15μελή Μαθητικά Συμβούλια των εξής Λυκείων: 1ο Αργυρούπολης, 3ο Αμαρουσίου, 3ο Περιστερίου, 2ο Παπάγου, 3ο Πετρούπολης, 2ο Ν. Φιλαδέλφειας, 1ο Περιστερίου, 39ο Αθήνας, Λούτσας, 3ο Μενιδίου, 5ο Μενιδίου, Λαυρίου. Επίσης το 1ο ΕΠΑΛ Αθήνας και τα 1ο και 2ο Γυμνάσιο Λούτσας. Στις αποφάσεις αυτές προστίθενται και δεκάδες που έχουν παρθεί από πενταμελή μαθητικά συμβούλια. Στο μεταξύ, εκατοντάδες υπογραφές έχει συγκεντρώσει το κείμενο, με το οποίο η Γραμματεία Αθήνας του ΣΑΣΑ απευθύνεται στους μαθητές, καλώντας σε συντονισμό και αγωνιστικές αποφάσεις ενάντια στην πτώχευση που επιβάλλεται στις οικογένειές τους, στο ταξικό «νέο» σχολείο και τις διώξεις αγωνιστών μαθητών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ