Τετάρτη 22 Φλεβάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΜΑΘΗΤΕΣ
Μπαράζ τοπικών κινητοποιήσεων σήμερα και αύριο

Πολύμορφες πρωτοβουλίες οργάνωσης, ενημέρωσης, διεκδίκησης ξεδιπλώνονται αυτή την περίοδο σε σχολεία της Αθήνας. Οι μαθητές, που πληρώνουν καθημερινά στο σχολείο και στο σπίτι μια κρίση την οποία δεν δημιούργησαν, που αναγνωρίζουν ότι η δύναμη βρίσκεται στον οργανωμένο, συντονισμένο και περιφρουρημένο αγώνα, που βλέπουν ως μονόδρομο την πάλη για την κάλυψη των αναγκών τους, μέσα από συνελεύσεις, τοπικές κινητοποιήσεις, συγκρότηση συντονιστικών, οργανώνουν τον αγώνα τους.

Για σήμερα Τετάρτη, το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Γκράβας καλεί τους μαθητές στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Γαλατσίου στις 7.30 μ.μ. Μετά τη δυναμική κινητοποίηση στο Δημαρχείο την προηγούμενη Τρίτη, ο δήμαρχος είχε δεσμευτεί να συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο το θέμα της σίτισης και της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των μαθητών.

Σήμερα επίσης, στις 2.30 το μεσημέρι, το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Κολωνού - Σεπολίων καλεί τα σχολεία της περιοχής σε κλείσιμο της Λένορμαν, πορεία και εξορμήσεις στην περιοχή. Για αύριο Πέμπτη, προγραμματίζει επίσκεψη μαθητών στην «Ελληνική Χαλυβουργία».

Σήμερα Τετάρτη, μαθητές εκλεγμένοι στα 5μελή και τα 15μελή στα σχολεία του Ζωγράφου καλούν όλους τους μαθητές και όλα τα συμβούλια σε σύσκεψη για συγκρότηση Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων Ζωγράφου «ώστε να μπορούμε από κοινού, οργανωμένα και συντονισμένα να δίνουμε τον αγώνα μας», όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά. Αντίστοιχη πρωτοβουλία αναλαμβάνουν μαθητές εκλεγμένοι στα μαθητικά συμβούλια σχολείων της Ηλιούπολης.

Η Ενωση Γονέων και Κηδεμόνων 6ου Διαμερίσματος και μαθητές εκλεγμένοι στα 5μελή και 15μελή στα σχολεία της Κυψέλης, καλούν όλους τους μαθητές και τους γονείς της περιοχής σήμερα Τετάρτη, στις 2.30 το μεσημέρι, προγραμματίζουν κινητοποίηση στην πλατεία Κυψέλης.

Για αύριο Πέμπτη, σε κινητοποίηση στη συμβολή των Λεωφόρων Ιεράς Οδού και Θηβών αποφάσισαν να προχωρήσουν οι μαθητές του 4ου Λυκείου Αιγάλεω, στις 12 το μεσημέρι, καλώντας και τα υπόλοιπα σχολεία να συμμετάσχουν.

Επίσης, αύριο συγκέντρωση στο Δημαρχείο Α. Λιοσίων προγραμματίζουν μαθητές από σχολεία της πόλης.

Συλλαλητήριο αύριο στη Λάρισα

Να πάρουν, μαζικά και δυναμικά, μέρος στο μαθητικό συλλαλητήριο καταδίκης της νέας σφοδρής αντιλαϊκής επίθεσης που εξαπολύουν κυβέρνηση - τρόικα - πλουτοκρατία και της εκπαιδευτικής πολιτικής που παραδίδει την Παιδεία στην εμπορευματοποίηση και την ιδιωτικοποίηση, το οποίο θα πραγματοποιηθεί αύριο Πέμπτη, στη 1 μετά το μεσημέρι, στη Κεντρική Πλατεία της Λάρισας, καλεί τους μαθητές του νομού το Συντονιστικό Αγώνα Μαθητών Λάρισας.

Στο μεταξύ, με αφορμή σοβαρά και χρόνια κτιριακά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία τους, σε κινητοποίηση διαμαρτυρίας προχώρησαν οι μαθητές του 7ου Γυμνασίου και των λυκειακών τάξεων που στεγάζονται στο ίδιο Γυμνάσιο, ενώ για τους ίδιους λόγους είχε προηγηθεί κινητοποίηση των μαθητών του συστεγαζόμενου 4ου ΕΠΑΛ. Οι μαθητές, μαζί με γονείς - συμμετείχαν με κάλεσμα της Ενωσης Γονέων - συγκεντρώθηκαν έξω από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, απαιτώντας την κατασκευή και λειτουργία νέου σχολείου στη συνοικία Αγίου Γεωργίου. Στις κινητοποιήσεις παραβρέθηκε αντιπροσωπεία της Μαθητικής Οργάνωσης Λάρισας της ΚΝΕ εκφράζοντας στήριξη στο αίτημα των μαθητών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ