Τετάρτη 22 Φλεβάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΑΙΔΕΙΑ
Οταν ο αντικομμουνισμός συνάντησε ... την Τέχνη!

Με αφορμή ένα μαθητικό διαγωνισμό ζωγραφικής στο Δήμο Πυλαίας - Χορτιάτη Θεσσαλονίκης

Τη σταλινολογία ως κίνητρο για την έμπνευση και έκφραση μικρών μαθητών, χρησιμοποιεί η Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Πυλαίας - Χορτιάτη Θεσσαλονίκης, στο διαγωνισμό ζωγραφικής για μαθητές που διοργανώνει με θέμα «Η Ζωή Είναι Ωραία».

Στην πρόσκληση προβολής του διαγωνισμού, η πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής γράφει: «Ο Λέοντας Τρότσκι, εξόριστος στο Μεξικό, γνωρίζοντας ότι θα σκοτωθεί από δολοφόνους του Στάλιν, είδε τη σύζυγό του στον κήπο και έγραψε ότι "η ζωή είναι ωραία"»... Και προσθέτει ότι στόχος του διαγωνισμού «είναι εκτός του ανταγωνισμού για ένα υψηλό εικαστικό αποτέλεσμα, να ευαισθητοποιηθεί η κοινή γνώμη και μέσω της Τέχνης να σταλούν πολιτικά ή άλλα μηνύματα που να καταδεικνύουν ότι η χώρα μας έχει άξιο έμψυχο υλικό με ιδέες και όραμα και είναι σε θέση να ξεπεράσει κάθε δύσκολη κατάσταση, όπως το έχει κάνει τόσες φορές στην Ιστορία της».

Για ωμό αντικομμουνισμό και προώθηση όρων της επιχειρηματικής ζούγκλας στο χώρο του σχολείου καταγγέλλει το Δήμο Πυλαίας - Χορτιάτη το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης και απαιτεί να σταματήσει άμεσα ο διαγωνισμός. Επίσης, καλεί τους εκπαιδευτικούς, τους συλλόγους διδασκόντων, το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Π.Ε. Υπαίθρου, τη Δ' ΕΛΜΕ-Θ και τους συλλόγους γονέων να καταδικάσουν το αντικομμουνιστικό υπόβαθρο της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας.

Σε ανακοίνωσή του, σημειώνει: «Η ζωή είναι πράγματι ωραία και θα ήταν ακόμα ομορφότερη αν ο καπιταλισμός δεν κατέστρεφε καθημερινά ανθρώπινες ζωές. Αν δεν κατέστρεφε ζωές παιδιών που δεν έχουν να φάνε, που κρυώνουν ελλείψει χρημάτων για θέρμανση, που βλέπουν τους γονείς τους τσακισμένους από την ανεργία ή κατάκοπους και ανήμπορους να ασχοληθούν μαζί τους μετά από 12ωρη εργασία.

Αυτή την ομορφιά τους την επιστρέφουμε! Μόνο μιλώντας στα παιδιά μας για την ανάγκη ανατροπής αυτού του σάπιου συστήματος και τους αγώνες του λαού θα τα βοηθήσουμε να αντέξουν τις δυσκολίες και τις ματαιώσεις των παιδικών ονείρων αλλά κυρίως να γεμίσουν τη δύσκολη καθημερινότητα με αυτή την πράγματι αναγκαία παράμετρο της διαπαιδαγώγησης που είναι η χαρά της ζωής».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ