Παρασκευή 28 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Και οι γειτονιές στη μάχη

Το δικαίωμα για μόρφωση και αναβάθμιση του δημόσιου δωρεάν χαρακτήρα της εκπαίδευσης, δηλώνοντας συγχρόνως και τη συμπαράστασή τους στο δίκαιο αγώνα των εκπαιδευτικών, διατράνωσαν χτες το πρωί στην πλατεία Δημαρχίας, στο Περιστέρι, μαθητές του Περιστερίου σε συνεργασία με την τοπική Ενωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων.

Στην κεφαλή της πορείας βρισκόταν το πανό του συντονιστικού που έγραφε "Αναβάθμιση της δημόσιας δωρεάν παιδείας", ενώ ακούγονταν συνθήματα όπως "Μέτωπο παιδείας με όλο το λαό, για σύγχρονο δημόσιο και δωρεάν σχολειο", "Η μόρφωση δεν είναι κονσέρβα να πουλιέται, δικαίωμά μας είναι με αγώνες κατακτιέται", "Μαθητές - καθηγητές, ενωμένοι αγωνιστές".

Ο Θ. Σίμος από το συντονιστικό των μαθητών μιλώντας για την πρωτοβουλία δημιουργίας συντονιστικού μας είπε: "Σκεφτήκαμε να κάνουμε συντονιστικό των μαθητών για να μπορέσουμε να είμαστε πιο οργανωμένοι, να φέρουμε κοντά μας κι άλλα παιδιά για να κινητοποιηθούμε για τα προβλήματα της παιδείας".

Στην Πετρούπολη

Πορεία και καθιστική διαμαρτυρία έξω από το δημαρχείο της Πετρούπολης έκαναν χτες μαθητές της περιοχής, εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των καθηγητών. "Θέλουμε σχολεία, καθηγητές, βιβλία, κι όχι διαβατήρια για την ανεργία", "Μαθητές - καθηγητές, ενωμένοι αγωνιστές" ήταν δυο από τα συνθήματα των μαθητών των Γυμνασίων και Λυκείων της Πετρούπολης, που με συμμετοχή καθηγητών και στελεχών του σωματείου εργαζομένων Δήμου Πετρούπολης, συγκεντρώθηκαν στις 11 το πρωί στην πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου και έκαναν πορεία προς το δημαρχείο της πόλης όπου και έγινε η καθιστική διαμαρτυρία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ