- Με συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια διαμαρτυρίας εναντίον της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης, υποδέχονται εργαζόμενοι, αγρότες και εκπαιδευτικοί της Θεσσαλίας τον πρωθυπουργό, ο οποίος αρχίζει... - 1997-02-28 00:00:00.0"/> - Με συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια διαμαρτυρίας εναντίον της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης, υποδέχονται εργαζόμενοι, αγρότες και εκπαιδευτικοί της Θεσσαλίας τον πρωθυπουργό, ο οποίος αρχίζει... - 1997-02-28 00:00:00.0" /> Συγκεντρώσεις "υποδοχής" του πρωθυπουργού | ΡΕΠΟΡΤΑΖ | ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 28 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Συγκεντρώσεις "υποδοχής" του πρωθυπουργού
  • Εργαζόμενοι, αγρότες και εκπαιδευτικοί της Θεσσαλίας απαντούν με αγωνιστικές συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια στην κυβερνητική φιέστα, που αρχίζει από αύριο με την τριήμερη περιοδεία στους τέσσερις νομούς
  • Μετά τα έξι ξερά "όχι" στα έξι συγκεκριμένα αιτήματα των αγροτών, ο πρωθυπουργός επιχειρεί να δείξει ότι ενδιαφέρεται για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Θεσσαλία

Με συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια διαμαρτυρίας εναντίον της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης, υποδέχονται εργαζόμενοι, αγρότες και εκπαιδευτικοί της Θεσσαλίας τον πρωθυπουργό, ο οποίος αρχίζει, από αύριο, τριήμερη περιοδεία στους τέσσερις θεσσαλικούς νομούς.

Με την αγωνιστική παρουσία του ο λαός της περιοχής αντιδρά στην κυβερνητική φιέστα,που οργανώνεται και με την οποία γίνεται προσπάθεια να εμφανιστεί ο πρωθυπουργός ότι ενδιαφέρεται για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Θεσσαλία και πάει "επί τόπου" να τα συζητήσει με τους εκπροσώπους των μαζικών φορέων της περιοχής.

Στα πλαίσια αυτής της φιέστας έχει καθοριστεί ένα πρόγραμμα - μαμούθ επισκέψεων, συναντήσεων και ομιλιών του Κ. Σημίτη. Μάλιστα, τον πρωθυπουργό θα συνοδεύουν 12 υπουργοί,σχεδόν όλοι οι γενικοί γραμματείς των υπουργείων,ενώ θα παρευρεθούν και οι 13 περιφερειάρχες της χώρας.

Οι κυβερνητικοί παράγοντες στη Θεσσαλία (βουλευτές, περιφερειάρχης, νομάρχες, δήμαρχοι κ. ά.) προσπαθούν να "περάσουν" - μέσω των τοπικών ΜΜΕ - την εντύπωση ότι με την επίσκεψη του πρωθυπουργού θα αναπτυχθεί ένας ουσιαστικός διάλογος με εκπροσώπους των μαζικών φορέων και θα δρομολογηθούν λύσεις στα μεγάλα και οξυμένα προβλήματα της περιοχής.

Βεβαίως, το πώς αντιλαμβάνεται ο Κ. Σημίτης και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ το διάλογο με τους φορείς και τι είδους λύσεις προτείνει, φάνηκε και στη συνάντηση του πρωθυπουργού με την Πανθεσσαλική Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των αγροτών, στην οποία απάντησε με έξι ξερά "όχι" στα έξι συγκεκριμένα, επείγοντα και δίκαια αιτήματα του αγροτικού κόσμου της Θεσσαλίας. Και καταντάει σχεδόν πρόκληση η επίσκεψη του Κ. Σημίτη και η κατάθεση στεφανιών στο μνημείο πεσόντων του Κιλελέρ την Κυριακή,όταν αρνήθηκε επιμόνως και κυνικά να δώσει λύσεις στα οξυμένα αγροτικά προβλήματα και στη διάρκεια των μεγάλων κινητοποιήσεων της αγροτιάς και τώρα.

Μήνυμα στην κυβέρνηση

Αντιδρώντας, λοιπόν, αγωνιστικά στην κυβερνητική φιέστα, εργαζόμενοι, αγρότες και εκπαιδευτικοί της Θεσσαλίας στέλνουν μήνυμα στην κυβέρνηση ότι δεν είναι διατεθειμένοι να μπουν σ' ένα "διάλογο" αδιέξοδο και παραπλανητικό, αλλά θα συνεχίσουν τους αγώνες για τη λύση των προβλημάτων του.

Ετσι στη διάρκεια της περιοδείας του Κ. Σημίτη θα πραγματοποιηθούν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στις θεσσαλικές πόλεις και συγκεκριμένα:

  • Αύριο στις 12.30 μετά το μεσημέρι - την ώρα που θα αρχίζει η "πανηγυρική συνεστίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας" - θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο στην πλατεία Λαού της Λάρισας,με τη συμμετοχή αγροτών, εκπαιδευτικών, συνταξιούχων. Τη συγκέντρωση διοργανώνουν η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των αγροτών και η ΕΛΜΕ Λάρισας (μετά από γενική συνέλευση των καθηγητών), η οποία καλεί και τις ΕΛΜΕ των άλλων τριών θεσσαλικών νομών να συμμετάσχουν.
  • Ανάλογες συγκεντρώσεις προγραμματίζονται στην Καρδίτσα και στα Τρίκαλα,που θα επισκεφτεί την Κυριακή το βράδυ και τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός.
  • Στο Βόλο την Κυριακή θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο διαμαρτυρίας, που διοργανώνεται από εργατικά σωματεία κι άλλους φορείς του νομού.Στη σύσκεψη που έγινε μετά από πρωτοβουλία - κάλεσμα του Συνδικάτου Οικοδόμων, συμμετείχαν εκπρόσωποι των Σωματείων Εμποροϋπαλλήλων, Μηχανοσιδηρουργών Μετάλλου, Καθαριστριών Σχολείων, Κλωστοϋφαντουργών (ΒΙΟΠΑΛ) και της ΕΤΕ - ΔΕΗ. Επίσης παρευρέθηκαν συνδικαλιστές από τα εργοστάσια της ΚΟΚΑ - ΚΟΛΑ, της ΕΔΟΠ - ΔΕΗ, του ΟΣΕ και συνδικαλιστές άλλων χώρων. Αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί συγκέντρωση,στις 11 η ώρα, στην πλατεία Ελευθερίας,στην οποία καλούνται να πάρουν μέρος συνταξιούχοι, καθηγητές, μαθητές, αγρότες, ψαράδες κ. ά.

Αλγεινή εντύπωση έχει προκαλέσει η άρνηση της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Βόλου, καθώς και της διοίκησης του σωματείου της ΑΓΕΤ και της "Βαμβακουργίας" να πάρουν μέρος στη σύσκεψη των σωματείων.

Ανακοίνωση - κάλεσμα

Για την επιτυχία της συγκέντρωσης ήδη ξεκίνησε ένας "αγώνας δρόμου" με επισκέψεις συνδικαλιστικών στελεχών σε εργασιακούς χώρους, προκειμένου να ενημερωθούν οι εργαζόμενοι και να πάρουν μαζικά και δυναμικά μέρος στο συλλαλητήριο.

Με ανακοίνωση - κάλεσμά της η Επιτροπή Πρωτοβουλίας Σωματείων Βόλου καλεί τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους νέους, τους συνταξιούχους να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο για:

- Να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης. - Να βροντοφωνάξουν ότι τα προβλήματα του νομού δε λύνονται με κυβερνητικές φιέστες.

- Να διατρανώσουν τη θέλησή τους πως μόνο με κοινούς αγώνες των πλατιών λαϊκών στρωμάτων μπορούν να υπάρξουν λύσεις στα προβλήματα.

Να διαδηλώσουν για:

- Να υπάρξει παραγωγική ανασυγκρότηση του νομού, να δοθεί τέλος στην αποβιομηχάνιση και να αντιμετωπιστεί η ανεργία.

- Να εκφράσουν την πλήρη αντίθεσή τους στα λεγόμενα Τοπικά Σύμφωνα Απασχόλησης.

- Να σταματήσει η αποδιάρθρωση του κοινωνικού ασφαλιστικού συστήματος και εργασιακών σχέσεων, καθώς και το ξεπούλημα επιχειρήσεων του Δημοσίου.

- Να λειτουργήσει η Δωρεάν Δημόσια Παιδεία και να χτυπηθεί η παραπαιδεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ