Παρασκευή 28 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Παιχνίδι με τον Εύηνο

Οριστικά η ολοκλήρωση του έργου στους ίδιους εργολάβους που το εγκατέλειψαν!

Στους ίδιους εργολάβους που εγκατέλειψαν το έργο του Ευήνου αναθέτει και επισήμως το ΥΠΕΧΩΔΕ το δικαίωμα να το ολοκληρώσουν, αποδεικνύοντας έτσι περίτρανα ότι οι εξελίξεις που διαδραματίστηκαν τον τελευταίο μήνα δεν ήταν τίποτε άλλο από ένα "παιχνίδι", που ίσως τελικά να στοιχίσει στον ελληνικό λαό μερικά επιπλέον δισεκατομμύρια...

Το ΥΠΕΧΩΔΕ με χτεσινή του ανακοίνωση αναφέρει ότι μετά από συμφωνία με τους εργολάβους αίρει την απόφαση για διάλυση της σύμβασης, μετά από αίτηση που υπέβαλε η κοινοπραξία των εργολάβων στις 24 Φλεβάρη. Οπως υποστηρίζει το ΥΠΕΧΩΔΕ, η ολοκλήρωση του έργου θα γίνει με βάση τη σύμβαση του 1992 και χωρίς να γίνουν δεκτά τα πρόσθετα οικονομικά αιτήματα των εργολάβων.

Δε διευκρινίζεται όμως πόσα είναι τα επιπλέον δισ. δρχ. που θα πληρώσει το ελληνικό δημόσιο από τις νόμιμες προσαυξήσεις, αφού το έργο έχει καθυστερήσει χαρακτηριστικά, μπαίνοντας στη δίνη των πολύμηνων διαπραγματεύσεων για τα "πανωπροίκια" που ζητούσαν οι εργολάβοι. Επίσης στους ίδιους προφανώς εργολάβους δεν αποκλείεται, ύστερα από την εξέλιξη αυτή, να ανατεθούν και μερικά πρόσθετα παράλληλα έργα του Ευήνου, που ζήτησε η Ευρωπαϊκή Ενωση για την ασφάλειά του. Δηλαδή όχι μόνο δεν κηρύσσονται έκπτωτοι, αλλά θα βγουν τελικά πολλαπλώς ωφελημένοι. Αλλωστε οι υπερβάσεις συνολικά για το έργο αυτό είναι μνημειώδεις, αφού το 1992 ξεκίνησε με έναν προϋπολογισμό 38 δισ. δρχ. και τώρα τρέχει κοντά στα 100 δισ. δρχ.!..

Πρόστιμα

Την ίδια ώρα που είχαμε τις εξελίξεις αυτές για τον Εύηνο, ο υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ Χρ. Βερελής, για να ρίξει προφανώς "στάχτη στα μάτια", ανακοίνωνε ότι επιβλήθηκε ποινή προστίμου από 5 εκατ. δρχ. (σιγά τα αίματα!) σε τρεις εργοληπτικές επιχειρήσεις για παραβάσεις που διαπιστώθηκαν από τους επιθεωρητές του υπουργείου σε έργα που κατασκευάζονται στους Νομούς Αττικής και Κορινθίας.

Συγκεκριμένα, τα πρόστιμα επιβλήθηκαν στις ΕΛΤΕΡ ΑΤΕ (κατασκευή βασικού δικτύου πολυαιθυλενίου Αττικής), ΕΡΓΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΑΕ (ανισόπεδος κόμβος Μαγούλας) και ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΑΕ (παράκαμψη αυτοκινητοδρόμου Αθηνών - Πατρών - αφετηρία Κόρινθος).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ