Παρασκευή 28 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Νομοσχέδιο εμπαιγμού των νέων αγροτών

Νομοσχέδιο με μέτρα κοροϊδίας των νέων αγροτών ετοιμάζεται να καταθέσει στη Βουλή ο υπουργός Γεωργίας Στ. Τζουμάκας, αφού προηγουμένως έκανε μια συρραφή και αναδιάταξη άρθρων που περιλαμβάνονταν σε νομοσχέδια που έδωσε στη δημοσιότητα, τους προηγούμενους μήνες.

Στο νομοσχέδιο αυτό, που έφτιαξε ο Στ. Τζουμάκας, η κυβέρνηση επιχειρεί να ρίξει στάχτη στα μάτια των νέων αγροτών και να δημαγωγήσει μπρος στα οξυμένα αγροτικά προβλήματα. Στο νομοσχέδιο προωθούνται κυρίως μέτρα, όπως η προσαύξηση των αφορολόγητων ποσών για πέντε χρόνια - για το εισόδημα που δεν έχουν - και επιδότηση... των δανείων από την ΑΤΕ. Επίσης, καθορίζονται αφορολόγητα ποσά στη φορολογία κληρονομιών και απαλλαγές από το φόρο κληρονομιών, δωρεών και γονικών παροχών, καθώς και μεταβιβάσεων ακινήτων. Από την άλλη όμως τετραπλασιάζεται ο φόρος μεταβιβάσεως για τη μεταβίβαση αγροτικών εκτάσεων από αγρότες σε μη αγρότες. Ακόμα, προωθείται η σύσταση Οργανισμού Γεωργικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΟΓΕΕΚ), που θα είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου και ανάμεσα σε άλλα θα φροντίζει για τα λεγόμενα "πράσινα πτυχία", για τα οποία οι εκπαιδευόμενοι θα πληρώνουν δίδακτρα να τα αποκτήσουν. Επιπρόσθετα στο νομοσχέδιο περιλαμβάνονται και μέτρα για τις αγροτικές κατασκευές, όπως η μείωση των αμοιβών των μηχανικών και η κατάργηση κρατήσεων και επιβαρύνσεων για την έκδοση οικοδομικών αδειών.

Ομως αυτό που φαίνεται είναι ότι με το νομοσχέδιο, που σκοπεύει να καταθέσει σήμερα στη Βουλή ο υπουργός Γεωργίας, δεν αντιμετωπίζεται η ουσία των προβλημάτων, αφού περιλαμβάνει μόνο κάποια επιμέρους μέτρα, τα οποία δεν πρόκειται να βγάλουν από το αδιέξοδο τους νέους αγρότες. Αλλωστε το πραγματικό πρόσωπο της κυβέρνησης το έδειξε προχτές ο πρωθυπουργός, που "μοίρασε" απανωτά "όχι" στα αιτήματα των αγροτών και δήλωσε την προσήλωσή του στις καταστροφικές επιταγές της ΚΑΠ και του προγράμματος σύγκλισης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ