Παρασκευή 28 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ξέχασαν τα έργα ανάπτυξης της Αλοννήσου

Ερώτηση στη Βουλή κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ, Νίκος Γκατζής και Βαγγέλης Μπούτας

Την ικανοποίηση μιας σειράς αιτημάτων του Δήμου Αλοννήσου για την πραγματοποίηση έργων που θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη του νησιού, ζητούν με Ερώτησή τους στη Βουλή, προς τους υπουργούς Πολιτισμού, ΠΕΧΩΔΕ, Εσωτερικών - Δημόσιας Διοίκησης & Αποκέντρωσης, Μεταφορών - Επικοινωνιών, Γεωργίας και Ανάπτυξης, οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Γκατζής και Βαγγέλης Μπούτας.

Συγκεκριμένα, όπως σημειώνουν στην Ερώτησή τους οι βουλευτές του ΚΚΕ, "ο Δήμος Αλοννήσου από το 1994 έχει προτείνει να ενταχθούν στο πρόγραμμα ανάπτυξης νήσων Αιγαίου μια σειρά από έργα, κανένα από τα οποία μέχρι και σήμερα δεν έχει υλοποιηθεί". Τα έργα αυτά είναι: Κατασκευή στίβου στο χώρο που υπάρχει και που εκτελούνται οι αγώνες "Καλογιάννεια", ώστε να δοθεί η δυνατότητα αναβάθμισης των αγώνων σε πανελλήνιους. Η συνολική δαπάνη υπολογίζεται σε 60 εκατομμύρια δραχμές. Κατασκευή κλειστού γυμναστηρίου σε οικόπεδο που προορίζεται για το σκοπό αυτό, προϋπολογισμού 100 εκατομμυρίων δραχμών. Κατασκευή κολυμβητηρίου, προϋπολογισμού 50 εκατομμυρίων δραχμών. Αναπαλαίωση παραδοσιακού κτιρίου Παλιάς Αλοννήσου, με προϋπολογισμένη δαπάνη 30 εκατομμύρια δραχμές. Συντήρηση κτιριακού συγκροτήματος εμποροκοινωνικού κέντρου, προϋπολογισμού 10 εκατομμυρίων δραχμών. Κατασκευή υπόγειων δικτύων ΔΕΗ και ΟΤΕ στον παραδοσιακό οικισμό Αλοννήσου, προϋπολογισμού 55 εκατομμυρίων δραχμών. Αναδάσωση κάβου Στενής Βάλλας - Αγίου Πέτρου, προϋπολογισμού 8 εκατομμυρίων δραχμών. Διαμόρφωση πάρκων Ν. Οικισμού - Πατητηρίου και Παλιάς Αλοννήσου, προϋπολογισμού 15 εκατομμυρίων δραχμών. Ανάπλαση πλατειών Ν. Οικισμού, προϋπολογισμού 10 εκατομμυρίων δραχμών και εγκατάσταση αιολικής ενέργειας ή φωτοβολταϊκών μονάδων σε 23 κτηνοτρόφους, που δεν υπάρχει προοπτική να ηλεκτροδοτηθούν".

Οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν τους υπουργούς "αν προτίθενται να ικανοποιήσουν τα παραπάνω αιτήματα του Δήμου και αν ναι, μέχρι πότε και με τι κονδύλια θα χρηματοδοτηθούν".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ