Παρασκευή 28 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ξανά στους δρόμους σήμερα

Για άλλη μια φορά βγαίνουν σήμερα στους δρόμους οι καθηγητές της Θεσσαλονίκης. Στις 6 το απόγευμα θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στην Καμάρα και στη συνέχεια πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Οι αγωνιζόμενοι εκπαιδευτικοί συνεχίζουν δυναμικά και μαχητικά τον απεργιακό τους αγώνα, απαντώντας έτσι αποφασιστικά στην κυβερνητική αδιαλλαξία.

Στο πλευρό των καθηγητών συνεχίζουν να βρίσκονται οι μαθητές, οι γονείς και οι φορείς της πόλης. Χτες το απόγευμα αναδείχτηκε και πάλι η στήριξη των εργαζομένων μέσα από τη συνάντηση που πραγματοποίησαν τα προεδρεία των πέντε ΕΛΜΕ με τα πρωτοβάθμια Σωματεία του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης και της Ενωσης Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων. Την Κυριακή οι καθηγητές θα συναντηθούν εκ νέου με τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, μετά από κάλεσμα της επιτροπής πρωτοβουλίας των Συλλόγων, που στήθηκε για τη συμπαράσταση στον αγώνα των εκπαιδευτικών.

Το αποψινό συλλαλητήριο, στο οποίο θα συμμετέχουν μαθητές, φοιτητές, γονείς και εργαζόμενοι, θα έχει και πανεκπαιδευτικό χαρακτήρα. Ηδη ο Σύλλογος Φοιτητών Φυσικού του ΑΠΘ πήρε απόφαση συμμετοχής και καλεί όλους τους φοιτητές να πάρουν μέρος στην κινητοποίηση των καθηγητών.

Αμέσως μετά το συλλαλητήριο που θα καταλήξει στο υπουργείο Μακεδονίας -Θράκης θα ακολουθήσει κινηματογραφική εκδήλωση των καθηγητών στο ΕΚΘ, όπου θα προβληθεί η ταινία "Το δέντρο με τα τσόκαρα".

Χτες και η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Θεσσαλονίκης εξέφρασε καθαρά τη συμπαράστασή της στον αγώνα των εκπαιδευτικών και με ανακοίνωσή της καλεί το υπουργείο να προχωρήσει στην ικανοποίηση των αιτημάτων τους.

Στην Κομοτηνή

Καθηγητές από τους νομούς Ξάνθης, Ροδόπης και Εβρου, γονείς, εργαζόμενοι, μαθητές, φοιτητές, αγρότες πήραν χτες μέρος σε ένα από τα πιο δυναμικά εκπαιδευτικά συλλαλητήρια που έγιναν στην Κομοτηνή τα τελευταία χρόνια.

Το συλλαλητήριο που διοργάνωσαν οι 4 ΕΛΜΕ της Θράκης ξεκίνησε με συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής και μετά από σύντομους χαιρετισμούς από τους εκπροσώπους των καθηγητών, της ΑΔΕΔΥ, του Εργατικού Κέντρου Ροδόπης, του Δήμου Κομοτηνής και των συλλόγων φοιτητών Παιδαγωγικού Αλεξανδρούπολης και Πολυτεχνικής Σχολής Ξάνθης, πραγματοποιήθηκε πορεία στους δρόμους της πόλης. Στη συγκέντρωση χαιρετισμό απηύθυναν και εκπρόσωποι κομμάτων. Οι συγκεντρωμένοι πορεύτηκαν στους κεντρικούς δρόμους της πόλης φωνάζοντας συνθήματα όπως "Αυτή η απεργία είναι η αρχή, έρχονται αγώνες πανεκπαιδευτικοί", "Εργάτες, αγρότες, καθηγητές, ενάντια στη λιτότητα και τις περικοπές" και κατέληξαν στα γραφεία της Περιφέρειας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ