Παρασκευή 28 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΕΡΚΥΡΑ
Βυθίστηκε ταχύπλοο, αγνοείται ένας από τους επιβαίνοντες

Αγνοείται η τύχη του Ε. Βίνου από τις χτεσινές πρωινές ώρες, όταν βυθίστηκε το ταχύπλοο σκάφος ΠΟΣΕΙΔΩΝ,στο οποίο επέβαινε μαζί με τον Δ. Γαρνάβο,36 χρόνων, στη θαλάσσια περιοχή 2,8 ναυτικά μίλια από τη νησίδα Βίδο της Κέρκυρας.

Συγκεκριμένα, προχτές το βράδυ στις 23.30, η λιμενική αρχή Κέρκυρας δέχτηκε ανώνυμη τηλεφωνική πληροφορία ότι σκάφος με δυο άτομα βρίσκεται σε κίνδυνο και άρχισαν έρευνες, ενώ παράλληλα δόθηκε σήμα και στα παραπλέοντα σκάφη. Στις 9 το βράδυ το επιβατηγό - οχηματαγωγό πλοίο ΦΑΙΣΤΟΣ ανέφερε ότι στην παραπάνω θαλάσσια περιοχή υπάρχει άνθρωπος στη θάλασσα που καλεί σε βοήθεια.

Αμέσως κατέπλευσε στην περιοχή σκάφος του Λιμενικού Σώματος και περισυνέλεξε τον Δ. Γαρνάβο,ο οποίος και μεταφέρθηκε στο λιμάνι της Κέρκυρας και στη συνέχεια διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο για παροχή πρώτων βοηθειών. Σύμφωνα με δηλώσεις του διασωθέντος, που ήταν και κυβερνήτης του ταχύπλοου, ενώ κατευθύνονταν από Σαγιάδα Θεσπρωτίας προς Κέρκυρα, για δοκιμή του σκάφους, παρουσιάστηκε αιφνίδια μεγάλη εισροή υδάτων, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, που προκάλεσε και την άμεση βύθισή του. Στη συνέχεια έπεσαν και οι δυο στη θάλασσα και για λίγο διάστημα κολυμπούσε ο ένας δίπλα στον άλλο μέχρι που έχασαν τη μεταξύ τους επαφή.

Για τον εντοπισμό του αγνοούμενου συνεχίζονταν οι έρευνες από 2 σκάφη του Λιμενικού Σώματος, δυο ρυμουλκά και αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας, με αρνητικά μέχρι στιγμής αποτελέσματα. Στην παραπάνω θαλάσσια περιοχή έχει εντοπιστεί αριθμός νεκρών προβάτων, που πιθανολογείται ότι έχουν σχέση με την επαγγελματική δραστηριότητα (κρεοπώλης) του Δ. Γαρνάβου και ίσως αποτελούσαν φορτίο του βυθισθέντος ταχύπλοου σκάφους που μετέφερε από ηπειρωτικές ακτές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ